Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας Χαλκιδικής, Πιερίας

Δελτίο τύπου Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς
Mε την προτροπή του Γραμματέα Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη "Οι μηχανές ζεστές, ετοιμαζόμαστε σε εποχής ειρήνης για την μάχη" πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Απριλίου 2020 από τις 21:00 έως και την 1:30 τα ξημερώματα Τετάρτης 8 Απριλίου τηλεδιάσκεψη με τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών, Σερρών, Κιλκίς, Ημαθίας Χαλκιδικής, Πιερίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε επίσης ο Αναπληρωτής Γραμματέας (αρμόδιος για τη Β.Ελλάδα) κ. Κ. Φωτίου και ο Υπεύθυνος συντονιστής κομματικών οργανώσεων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τάμπρας.

Πλούσια η θεματολογία της τηλεδιάσκεψης που όπως εξελίχθηκε ήταν μια πολύ καλή επικοινωνία όπως άλλωστε και υποδηλώνει και η χρονική διάρκεια της. Αναλυτικά τα θέματα: Η κατάσταση κοινωνική και πολιτική στην περιοχή σας, Καταγραφή και μεταφορά θεμάτων από την περιοχή σας, Πιθανοί τρόποι για ενεργά μέλη λόγω Κορωνοϊού, Κάρτα μέλους, Εσωτερικές σχέσεις, Δελτία τύπου, Προτάσεις.

Η τοποθέτηση του προέδρου της Δ.Ε.Ε.Π. νομού Κιλκίς (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς, όπως πλέον θα λέγονται και μετονομάζονται οι πρώην πλέον Νομαρχιακές Διοικούσες Επιτροπές) Μηνά Παπαδόπουλου.

Ως πρόεδρος της Διοικούσας Ν. Κιλκίς έκανα μια εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας με τον Κορονοϊό, ενημέρωσα για τα κρούσματα τα οποία είχαμε και αντιμετωπίστηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από του διοικητή και υποδιοικητή των νοσοκομείων μας κ. κ. Ανδρίτσο και Ζάχαρη καθώς και για την άρτια ετοιμότητα τόσο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Βεργίδη όσο και των δύο δημάρχων κ. κ. Δ. Κυριακίδη και Κ. Σιωνίδη.

Στην κοινωνική κατάσταση και την παρέμβαση που έχουμε ως πρώην πλέον ΝΟ.Δ.Ε. έγινε εκτενής αναφορά στις παρεμβάσεις που κάνουμε λ.χ. παράδοση 80 μερίδων φαγητού στο συσσίτιο της εκκλησίας Παναγίας. Ο κ. Στυλιανός Κονταδάκης εξήρε και ευχαρίστησε την Διοικούσα Κιλκίς που ανταποκρίθηκε άμεσα στην προτροπή του πρωθυπουργού μας κ. Μητσοτάκη σε ανάρτηση που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα και που αφορούσε γυναίκα χωρισμένη με τέσσερα παιδιά.

Ενημέρωσα επίσης για τις δομές που υπάρχουν και παίζουν σημαντικό ρόλο στο δήμο Κιλκίς και Παιονίας " Βοήθεια στο Σπίτι" και την δομή στην Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, την έντονη παρουσία που έχουν και παίζουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο ο Σύλλογος "Ανασα Ευαισθησίας Κιλκίς " και οι δύο Σύλλογοι Τριτέκνων Κιλκίς και Παιονίας.

Στην καταγραφή θεμάτων που άπτονται ιδιαίτερης προσοχής είναι και η δομή της Νέας Καβάλας. Ο Δήμος Παιονίας και οι δημότες βάζουν πλάτη όμως επ΄ ουδενί λόγο δεν πρέπει να ξεφύγουμε στα πλαίσια της αναλογικότητας ανά την επικράτεια, ενώ τόνισα την άμεση τοποθέτηση Διοικητή στη δομή.

Ακόμη ετέθησαν από πλευράς μας τα εξής:

- να δοθεί και πάλι η έξτρα χρηματοδότηση των 40.000 και 60.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας για την κάλυψη αναγκών τους,

- Να ανταποκριθεί άμεσα ο κ. Λογοθέτης Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής στο αίτημα ανταποδοτικότητας του δήμου Παιονίας με βάσει των 46/69 στις 7 Φεβρουαρίου,

- Να δρομολογηθεί εκ νέου η προσπάθεια για δημιουργία Μ.Ε.Θ στο νοσοκομείο Κιλκίς μια προσπάθεια που ξεκίνησε η Ν.Δ με υπουργό τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, μιας και υπάρχει και ισχυρή βούληση τοπικών επιχειρηματιών να βοηθήσουν στην αγορά άρτια εξοπλισμένων υποδομών για τις ΜΕΘ (κλίνες, μηχανολογικός εξοπλισμός κ.λπ.) αλλά δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαδικασία.

Τέλος ζήτησα να επισπευθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης - παράδοσης του νέου Γηροκομείου Κιλκίς, ούτως ώστε να παραδοθεί σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα.

Για το Μητρώο στελεχών που είμαι υπέρμαχος, χαιρέτησα τον ορισμό του κ. Τρέγκα ως υπευθύνου στο νομό Κιλκίς κάτι που δεν είχαμε την προηγούμενη θητεία με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τουλάχιστον ποια είναι αυτά τα στελέχη που συμμετέχουν .

Τέλος ζήτησα να γίνει παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού Νομαρχιακή Συνέλευση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν ούτως ώστε να δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν μέλη του κόμματος για την γενική εικόνα της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας νομού Κιλκίς, δηλαδή μια απολογιστική διαδικασία, τι παραλάβαμε, τι πετύχαμε στις εκλογικές αναμετρήσεις και ποιος είναι ο στρατηγικός μας σχεδιασμός.

Τέλος μας έγινε γνωστό ότι οι εσωκομματικές εκλογές να την ανάδειξη νέων οργάνων μεταφέρονται εκτός απροόπτου το Φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.