Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Επιμελητήριο Κιλκίς προς Δημάρχους: Πάρτε μέτρα στήριξης υπέρ των επιχειρήσεων

Υπογράφει ο Χρήστος Χατζημλάδης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κιλκίς
Κύριοι Δήμαρχοι,
Όπως γνωρίζετε η πανδημία του νέου κορονοϊού Covid-19, επέβαλε την αναστολή ή τον περιορισμό της λειτουργίας εκατοντάδων επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων, προκειμένου να περιορισθεί η διάδοσή του και να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία. Σ΄αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε όλοι μας, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες της Κυβέρνησης και των Ειδικών για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Για να ανταπεξέλθουν όμως οι επιχειρήσεις (που είχαν αρχίσει αλήθεια να βρίσκουν τον βηματισμό τους) και οι πολίτες γενικότερα, πέρα από τα μέτρα που λήφθηκαν άμεσα και προς τη σωστή εκτιμούμε κατεύθυνση από την Κυβέρνηση, θα πρέπει και οι Δήμοι μας να ενισχύσουν με κάθε διαθέσιμο μέσο και τρόπο την όλη προσπάθεια, ώστε να αποφευχθούν δυσμενέστερες καταστάσεις στην κοινωνία και στην οικονομία.

Επιβάλλεται λοιπόν με προνοητικότητα και ρεαλισμό να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, να παρθούν αποφάσεις προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία των Δήμων μας.

Αγαπητοί Δήμαρχοι,

Σύμφωνα με πρόσφατη ΠΝΠ της Κυβέρνησης, δίδεται η δυνατότητα απαλλαγής από την καταβολή Δημοτικών Τελών στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί με διακοπή ή περιορισμό δραστηριότητας, από τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό. Η απαλλαγή αφορά τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι την ΠΝΠ αιτήθηκε διά του προέδρου της και η ΚΕΔΕ και ήδη εφαρμόζεται από αρκετούς Δήμους της χώρας. Ορισμένοι μάλιστα Δήμοι με αποφάσεις τους έχουν προχωρήσει και σε επί πλέον μέτρα, όπως αυτά της αναστολής πληρωμών, χωρίς τόκους και προσαυξήσεις των πάσης φύσεως οφειλών προς αυτούς, όπως και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμούς τους.

Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε για όσες επιχειρήσεις πλήττονται λόγω των αναγκαίων Εθνικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της πανδημίας, να λάβετε άμεσα τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα ανακουφίσουν και θα στηρίξουν τους συμπολίτες μας.

Ευχόμαστε η κρίση αυτή να περάσει με τις λιγότερες αρνητικές επιπτώσεις για την κοινωνία και το σύνολο των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.