Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό στο Δήμο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Δήμου Κιλκίς
Στο τρίπτυχο πρόληψη – πιστή τήρηση των κανόνων υγιεινής - ατομική ευθύνη δίνει βαρύτητα η Δημοτική Αρχή, υπό το Δημήτρη Κυριακίδη, ώστε να υψώσει ένα απροσπέλαστο τείχος κατά του κορονοϊού.

Ταυτόχρονα με το κλείσιμο των σχολείων και του ΚΑΠΗ έχει προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας των παιδικών χαρών, στο πάγωμα προγραμματισμού όλων των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων του Δήμου, στην ενημέρωση από τον ιατρό εργασίας του Δήμου των δημοτικών υπαλλήλων και των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", στην απολύμανση όλων των σχολείων του Δήμου, αθλητικών εγκαταστάσεων και δημοτικών κτηρίων στην πόλη του Κιλκίς και στις έδρες των έξι Δημοτικών Ενοτήτων, στον ανεφοδιασμό με νέα υλικά προφύλαξης (αντισηπτικά υγρά, γάντια, μάσκες) για τους εργαζόμενους σε δημοτικές υπηρεσίες όπου συγχρωτίζεται κόσμος ή σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κιλκίς συγκλήθηκε Εκτελεστική Επιτροπή όπου εξετάστηκε το επίπεδο προετοιμασίας του Δήμου και τα μέτρα προφύλαξης που λαμβάνει σε εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και των νέων κατευθύνσεων – οδηγιών που δίδονται από το υπ. Εσωτερικών για τους εργαζομένους. 


Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωσε χθες τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για το σύνολο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής ενώ σήμερα το πρωί κάλεσε εκτάκτως τους Προέδρους των Κοινοτήτων στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. 

Ο κ. Κυριακίδης ζήτησε από τους Κοινοτάρχες να μεταφέρουν στους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, απλές αλλά χρήσιμες συστάσεις για την υγεία τους. Παραμένουμε σπίτι μας, δεν κάνουμε άσκοπες μετακινήσεις, ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες ατομικής υγιεινής για να περιορίσουμε τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε. Οι Κοινοτάρχες ενημερώθηκαν από το γιατρό εργασίας του Δήμου Μιχάλη Ηλιάδη για το τι πρέπει να προσέξουν και οι ίδιοι και οι δημότες:

- Να τηρούν σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής (καλό πλύσιμο χεριών και συχνή χρήση αντισηπτικού υγρού, αποφυγή αγγιγμάτων με το χέρι ματιών, μύτης, στόματος)

- Να παραμείνουν σπίτι τους και να αποφύγουν άσκοπες μετακινήσεις

- Να αποφύγουν μετακινήσεις σε δημοτικές υπηρεσίες όπου συγχρωτίζεται κόσμος

- Ως προς τις συναλλαγές με το Δήμο για τις δηλώσεις ακινήτων, η παράταση υποβολής τους έως τις 30 Ιουνίου με απόφαση του υπ. Εσωτερικών, διευκολύνει τους δημότες για προγραμματίσουν σε επόμενο χρόνο τη διεκπεραίωσή τους

- Ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, σακχαροδιαβητικοί, χρόνια πάσχοντες από χρόνιες πνευμονοπάθειες) καλούνται να παραμείνουν σπίτι τους και να αποφεύγουν κοντινές επαφές ιδίως όταν παρουσιάζουν συμπτώματα κρυολογήματος ή με άτομα που έχουν τέτοια συμπτώματα

- Τα παιδιά να παραμείνουν σπίτι.

Στους Κοινοτάρχες διανεμήθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Σε νέα σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής που συγκλήθηκε σήμερα αποφασίστηκε:

- η σφράγιση όλων των σχολείων ώστε να αποφεύγονται συναθροίσεις για παιδικό παιχνίδι ή κάθε άλλου είδους αθλητική δραστηριότητα

- η επέκταση της απολύμανσης σε οχήματα του Δήμου

-η αξιοποίηση εργαζομένων σε δημοτικές δομές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία τους (βρεφονηπιακοί – παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια – λύκεια) σε συναφείς ή άλλες υπηρεσίες. Το μέτρο αφορά κυρίως διοικητικούς υπαλλήλους και τις καθαρίστριες οι οποίες θα εργαστούν κατά προτεραιότητα σε ΚΕΠ, δημοτικά κτήρια και αγροτικά ιατρεία.

Τέλος, σε ότι αφορά τη ΔΕΥΑΚ συνιστάται στους καταναλωτές να μην προσέρχονται στην υπηρεσία, παρά μόνο για πολύ επείγουσες περιπτώσεις. Υπάρχει η δυνατότητα διεκπεραίωσης συναλλαγών με τη ΔΕΥΑΚ είτε τηλεφωνικά (τηλ. επικοινωνίας 23410 29330) είτε διαδικτυακά μέσω του συνδέσμου "Επικοινωνία" στον ιστότοπο της Δημοτικής Επιχείρησης www.deyak.gr με αναγραφή της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και του τηλεφώνου του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.