Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Τα νέα του ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ
Το Κδαπ Άθλος προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά, πέρα από την άθληση και την εκπαίδευση, να γνωρίσουν επίσης τι είναι Τέχνη μαθαίνοντας για τις διαφορετικές μορφές της: τα εικαστικά, το θέατρο, το χορό, τη μουσική, το τραγούδι, τη ζωγραφική, τα καλλιτεχνικά, το σχέδιο ρούχων και ραπτικής, το πλέξιμο, τη μαγειρική και πολλά ακόμα και.....όλα αυτά μαζί.

Στοχεύει, μέσα από τις πολλαπλές του δράσεις, τα πολλά διαφορετικά μαθήματα και εκφραστικά μέσα, να ανοίξει ένα δρόμο στα παιδιά ώστε να αναπτύξουν τις αντιληπτικές τους ικανότητες και δεξιότητες, τη γλώσσα και το σώμα τους, τη δυνατότητα αυτοέκφρασης, την επικοινωνία με τους άλλους και την κριτική σκέψη.

Ο ξάδελφος του Κων/νου, ζήτησε να παρακολουθήσει λίγες μέρες πριν γραφτεί στο Κδάπ μας, τα μαθήματα στη δομή μας επί της 25η Μαρτίου. Κ’ εμείς με τη σειρά μας, του ζητήσαμε να μας γράψει με τη βοήθεια της μητέρας του, ότι έζησε και ένοιωσε αυτές τις μέρες της ξενάγησής του:

« Με τον ξάδελφό μου Κώστα, έζησα μια αξέχαστη εβδομάδα. Με ξενάγησε στους χώρους του Άθλου και είχα την ευκαιρία να δω από κοντά, πόσο όμορφα περνάει..

Κάθε μήνα, μου είπε ότι "ταξιδεύουν" σε μια διαφορετική χώρα. Τον μήνα Φεβρουάριο ταξίδεψαν στη χώρα της μάσκας και του καρναβαλιού, στην Ιταλία. Είδαμε όλοι μαζί φωτογραφίες με τα αξιοθέατα της Ιταλίας, ακούσαμε ιταλική μουσική και είδαμε βίντεο με τα καλύτερα μέρη της χώρας αυτής. Ζωγραφίσαμε τη σημαία της Ιταλίας και μάθαμε να λέμε στα ιταλικά τα βασικά χρώματα.

Στο μάθημα εικαστικών με την κυρία Μαίρη, που φορούσε έναν σούπερ αποκριάτικο φιόγκο στο κεφάλι, τα παιδιά κατασκεύασαν με μεγάλη λεπτομέρεια πολλές μάσκες με πολλά χρώματα. Έφτιαξα κ εγώ μία και την καμαρώνω..

Στο μάθημα χορού, χόρεψα κ εγώ μαζί τους με Ιταλική μουσική, μάθαμε τα βήματα και ξεφαντώσαμε χορεύοντας Ζούμπα. Χαλαρώσαμε κάνοντας γιόγκα και παίξαμε ένα παιχνίδι ερωτήσεων για την Ιταλία.

Στα μάθημα των καλλιτεχνικών η κυρία Άννα-Μαρία και τα παιδιά, έφτιαξαν πρωτότυπες κατασκευές και μάσκες. Έφτιαξαν επίσης μικρούς χαρταετούς και τους κόλλησαν σε γαλάζιο μεγάλο χαρτόνι. Ήταν τέλειοι. Σαν να πετούσαν στον ουρανό.

Στη θεατρικό παιχνίδι αφού παίξαμε παντομίμα, η κυρία Μαρία μας μίλησε για μια άλλου είδους μάσκα, τη φαρμακευτική!. Και πόσο απαραίτητο είναι να τη φοράμε όταν είμαστε άρρωστοι. Μας ενημέρωσε για τον νέο ιό, τον Κορονοϊο,, μας εξήγησε αναλυτικά τι είναι αυτός ο ιός, τι πρέπει να προσέχουμε και πως πρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. 

Μας είπε ότι πρώτη στη γραμμή των κανόνων αυτών, είναι η προσεκτική καθαριότητα των χεριών μας. Επίσης στο μάθημα αυτό, τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή της φιγούρας του Καραγκιόζη και του Ομορφονιού και παρακολουθήσαμε μια παράσταση θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστή τον Ηλία - Καραγκιόζη. Ήταν πολύ διασκεδαστική..

Στο μάθημα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών με τον κύριο Σάββα και την επόμενη μέρα με τον κύριο Χρήστο, έμαθα τον τρόπο που γίνονται οι παρουσιάσεις, να κατεβάζω πληροφορίες και παιχνίδια και άλλα πολλά.

Με την κυρία θεοδώρα τραγουδήσαμε, παίξαμε ένα παιχνίδι με μουσικά όργανα, και μας διάβασε ένα πολύ ωραίο βιβλίο για τις λέξεις που δεν πονάνε..

Την Παρασκευή με την κυρία Κούλα έφτιαξα σάντουιτς «φατσούλες» με μάτια από ελιά, στόμα από κόκκινη πιπεριά, και μύτη από καρότο. Ήταν πεντανόστιμα. Φάγαμε λαγάνα από τα χεράκια μας και χαλβά σοκολατένιο από τα χεράκια της μαγείρισσας..

Αυτό που ένιωσα στον Άθλο ήταν χαρά. Ήταν σαν να βρισκόμουν με την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Κι όμως, τους έβλεπα όλους για πρώτη φορά ».

Η οικογενειακή ατμόσφαιρα που δημιουργήσαμε στο ΚΔΑΠ Άθλος είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Πρωτίστως πηγάζει από μέσα μας, από την αληθινή αγάπη μας για τα παιδιά, από την άρτια συνεργασία των εκπαιδευτικών και τους στόχους που θέτουμε, ώστε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι. Με τις κατάλληλες επιλογές δασκάλων και μαθημάτων κάναμε την εκπαίδευση παιχνίδι. Που είναι ο πιο διασκεδαστικός και αισιόδοξος τρόπος να ανακαλύψουν τα παιδιά μας τον κόσμο .και να σχετιστούν με αυτόν.

Αποχαιρετήσαμε τον Φεβρουάριο και την Ιταλία μ’ ένα μεγάλο CIAO και υποδεχτήκαμε τον Μάρτιο που μας ταξιδεύει στην Ινδία.

Γιατί στον "Άθλο" κάθε στιγμή είναι ένα όμορφο ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.