Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Στο έπος του '40 πολεμήσαμε φασιστικά στρατεύματα με βαρύ οπλισμό... όχι ταλαίπωρους πεινασμένους ανθρώπους και γυναικόπαιδα

Γράφει ο Παναγιώτης Σαββίδης
Η εικόνα ότι βρισκόμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση που χρήζει έκτακτης ανάγκης αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα που κατασκεύασε και αξιοποιεί η κυβέρνηση, για να δείξει δήθεν πυγμή και αποφασιστικότητα, ρίχνοντας παράλληλα νερό στον μύλο του εθνικισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, που οργιάζουν αυτές τις ημέρες, παραλληλίζοντας στα όρια του «γελοίου» και της «γραφικότητας», τα γεγονότα στον Έβρο, με το ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40.

Η κυβέρνηση και λοιποί πατριδοκάπηλοι κάνουν λεονταρισμούς σε εξαθλιωμένους ανθρώπους και γυναικόπαιδα ενώ άχνα δεν βγάζουν για ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΗΠΑ που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ερντογάν στο έδαφος της Συρίας.

Ο Ερντογάν πέρασε ξανά στους εκβιασμούς που ξέρει καλά να κάνει.

Εκμεταλλεύεται τους πρόσφυγες και μετανάστες που κρατάει, και τους χρησιμοποίει σαν μοχλό πίεσης, για να αποσπάσει ανταλλάγματα για τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές του επιδιώξεις.

Σε αυτή την κατεύθυνση έγινε και η συμφωνία Ε.Ε. – ΤΟΥΡΚΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑΣ, με χρηματοδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ που μοίρασε η Ε.Ε. για να γίνει η χώρα μας «δεσμοφύλακας» αυτών των ανθρώπων.

Αυτή την απαράδεκτη πολιτική που πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμφώνησε η Ν.Δ. είναι σήμερα που βρίσκουμε μπροστά μας, που θέλει τους πρόσφυγες και μετανάστες να τους μετατρέπουν σε αποδιοπομπαίους τράγους και να ξεπλένουν πάνω τους όλες τις αντιδραστικές - φιλοιμπεριαλιστικές πολιτικές.

Το σκηνικό συμπληρώνεται με την νεκρανάσταση των ζόμπι με φασίστες και πάσης φύσεως πατριδοκάπηλους να κάνουν την εμφάνιση τους και να στοχοποιούν τους ξένους ρίχνοντας το ρατσιστικό και ξενοφοβικό τους δηλητήριο βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Έχει ευθύνες για αυτό το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, αφού για πάσας νόσων έχει για «φάρμακο» την καταστολή και την βία, υπερασπίζοντας μια πολιτική που υπονομεύει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, δίνει άλλοθι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, διευκολύνει όλα αυτά τα πολεμοκάπηλα σχέδια, που δημιουργεί τις στρατιές των προσφύγων και μεταναστών.

Οι εθνικιστικές και ξενοφοβικές φωνές που ντύθηκαν στα χακί και βάφτηκαν με φούμο, έγιναν το ντεκόρ μιας εικονικής εικόνας που βολεύει την κυβέρνηση, αφού αυτές οι φωνές θέλουν να στρέψουν τον Ελληνικό λαό κατά των θυμάτων, των προσφύγων και μεταναστών, αθωώνοντας αυτούς που δημιουργούν αυτά τα προβλήματα παίζοντας παράλληλα το παιχνίδι του Ερντογάν που θέλει να ασκεί διπλωματία με αυτό τον τρόπο.

Ο λαός να σηκώσει ανάστημα και να αμφισβητήσει τα ευρωατλαντικά σχέδια.

Να απαιτήσει την κατάργηση των κανονισμών του «Δουβλίνου» και της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Να κλείσουν όλα τα Ηοτ – Spot στα νησιά του Αιγαίου και να μην γίνουν άλλα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.

Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Τώρα η Ε.Ε. και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με την Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στην Συρία, τις επεμβάσεις στην Λιβύη, διαιωνίζοντας τους πολέμους και την καταστροφή.

Εδώ δόξης λαμπρό ο λαός να γράψει τα δικά του ηρωικά έπη και να βάλει την δική του σφραγίδα, προσθέτοντας έναν ακόμα κρίκο στην πλούσια ιστορία της λαϊκής πάλης στην χώρα μας, στον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση, για ειρήνη, ευημερία και προκοπή, χωρίς εκμεταλλευτές και καταπιεστές, χωρίς φτώχεια και ανισότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.