Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Γλυκές και αποκριάτικες εκπλήξεις στο ΚΔΑΠ Kinesis

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis 
Μία ξεχωριστή εβδομάδα γεμάτη εκπλήξεις για τα παιδιά ολοκληρώθηκε για τις τρεις δομές μας, ΚΔΑΠ Kinesis for Kids, Kinesis for Junior και Kinesis Kids Athletics. Όπως προστάζει η εποχή, οι πλειοψηφία των δραστηριοτήτων μας ήταν προσανατολισμένη στις Απόκριες. 

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά έφτιαξαν κλόουν, αρλεκίνους και χαρταετούς χρησιμοποιώντας διάφορες τεχνικές, οι οποίοι κοσμούν πλέον τις δομές μας. Ακόμη κατασκεύασαν μάσκες από πιάτα και από πολύχρωμα χαρτόνια, τις οποίες διακόσμησαν με πούπουλα, χάντρες και μακαρόνια, ενώ έγραψαν και δικά τους αποκριάτικα τραγούδια.

Η μουσική και ο χορός είναι αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματός μας καθώς βοηθάει στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών. Έτσι, την εβδομάδα αυτή στα μαθήματα χορού των δομών μας, τα παιδιά ξεκίνησαν να μαθαίνουν καινούριες αποκριάτικες χορογραφίες, ενώ στα μαθήματα μουσικής γνώρισαν την αξία του έχει κάθε νότα στο χρόνο ώστε να μπορούν πλέον να ακολουθούν με πιο ορθό τρόπο το σωστό ρυθμό των τραγουδιών τους.

Την εβδομάδα αυτή ξεκίνησε και τουρνουά σκάκι μεταξύ των δομών μας. Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν, χωρίστηκαν σε ζευγάρια ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδό τους, έδωσαν τα χέρια και άρχισαν τους αγώνες τους. Με μεγάλη συγκέντρωση μετακινούσαν τα πιόνια τους σε στρατηγικές θέσεις ώστε να βγουν νικητές. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε θα ανακοινωθούν και οι νικητές.

Επιπλέον, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μας μάγειρες, αφού την ώρα της μαγειρικής μας επισκέφθηκε η κ. Νίκη η οποία μαζί με τα παιδιά έφτιαξε μια νόστιμη καρναβαλιστή τούρτα από ζαχαρόπαστα. Τα παιδιά μεταμορφώθηκαν αμέσως σε ζαχαροπλάστες, έφτιαξαν το παντεσπάνι και τη γέμιση της τούρτα και προχώρησαν στη ζαχαρόπαστα. Με χρώματα ζαχαροπλαστικής και κουπάτ έφτιαξαν διάφορα σχέδια τα οποία τοποθέτησαν πάνω στην τούρτα φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα τεράστιο κλόουν. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Νίκη που γέμισε τις καρδιές των παιδιών μας ενθουσιασμό και υπερηφάνεια για το γιορτινό αυτό αποτέλεσμα.

Τέλος, η εβδομάδα έκλεισε με πολλή αγάπη, αφού εν όψει της γιορτής του αγίου Βαλεντίνου τα παιδιά έφτιαξαν κατασκευές γεμάτες καρδιές, γλυκιές σοκολατένιες μπουκίτσες και μπισκότα με κόκκινη ζαχαρόπαστα σε σχήμα καρδιάς. Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η επίσκεψη της κ. Ξένιας η οποία μας αφηγήθηκε την ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε ένα hot air balloon αφιερωμένο στην αγάπη.

Το διακοσμήσαμε με καρδούλες πάνω στις οποίες γράψαμε τα ονόματά μας στα αγγλικά, ενώ ακούσαμε και δύο τραγούδια στα αγγλικά. Στο τέλος, κάναμε πολλές αγκαλιές με τους φίλους μας, εκδηλώνοντας τους την αγάπη μας. Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Ξένια για αυτή την ξεχωριστή επίσκεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.