Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Η σαπίλα της γενίκευσης

Του Νίκου Νίτσα
Δεν πέρασαν μερικές ώρες από την δημοσίευση του τελευταίου μου άρθρου, και μια ανώνυμη (!) καταγγελία ήρθε να επιβεβαιώσει ορισμένα από τα γραφόμενα σε αυτό.

Ο Κος Β.Ε κατήγγειλε ανώνυμα ότι η Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς ούτε λίγο ούτε πολύ λειτουργεί ως εντευκτήριο Θεριακλήδων (όπως είπε καπνιστών).

Υπέθεσε και χωρίς να το ψάξει συμπέραινε ότι επειδή η μισή πρόσοψη του ισογείου ήταν καλυμμένη με τέντα, ο χώρος λειτουργεί παράνομα ως χώρος καπνιζόντων. 

Οι φωτογραφίες που επισυνάπτω ίσως να μην τον δικαιώνουν. Αναρωτιέμαι όμως γιατί και ο ίδιος δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει με ποιο ενδελεχή τρόπο (η γενίκευση και το ισοπέδωμα που λέω …). Νομίζω ότι με τις φωτογραφίες που παραθέτω κλείνει το θέμα της νομιμότητας του χώρου.

Θεωρώ όμως ότι σε αυτό το σημείο δεν γίνεται να μην σχολιάσω μερικά πράγματα που αφορούν τον ανώνυμο καταγγέλλοντα.

Πρώτα από όλα δεν έχω καταλάβει γιατί θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Ξέρετε οι άνθρωποι που διευθύνουν την Λέσχη Αξιωματικών δεν είναι μπαμπούλες ούτε μπράβοι (σαν αυτούς που ενίοτε δέρνουν και κυνηγούν διαφόρους κρατικούς λειτουργούς όταν αυτοί πάνε να κάνουν την δουλειά τους).

Κατανοούν πολύ καλύτερα την ανησυχία των πολιτών για την τήρηση των νόμων και παραμένουν πάντα στην διάθεση των πολιτών για οτιδήποτε. Κανείς δεν θα σας εμπόδιζε να εκφράσετε τα παράπονα σας στην διεύθυνση (εφόσον το ζητούσατε φυσικά). 

Έτσι λοιπόν παραμένει αδιευκρίνιστο και επιτρέπει κάθε διαφορετική σκέψη το γεγονός ότι εσείς επιλέξατε την ανωνυμία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θεωρείτε εαυτόν ζημιωμένο όχι ως πολίτης αλλά ως ανταγωνιστής. 

Κάτι που είναι παντελώς αβάσιμο. Η ΛΑΦ λειτουργεί για να εξυπηρετεί το προσωπικό της 71 Α/Μ ταξιαρχίας και τους λοιπούς προβλεπόμενους χρήστες του χώρου( απόστρατοι και έφεδροι) και κανέναν άλλο. 

Άλλωστε ο οργανισμός των ΕΔ αποδεδειγμένα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και δεν το υποσκάπτει. Επιπρόσθετα το προσωπικό των ΕΔ στον νομό μας προσφέρει με κάθε τρόπο στην κοινωνία του νομού και της πόλης μας.

Στην σύντομη και στοχευμένη του καταγγελία ο καταγγέλλων έκανε λόγο για ιδιοκτήτες καφέ που βρίσκονται στα κάγκελα εξαιτίας του αντικαπνιστικού νόμου.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας ιδιοκτήτης καφέ (που θεωρητικά είναι επιχειρηματίας) με την ΛΑΦ που δεν είναι επιχείρηση δεν μπορώ να καταλάβω. 

Και καλό είναι να μας το αποσαφηνίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Όσοι γνωρίζουν θα συμφωνήσουν μαζί μου ότι η Λέσχη Αξιωματικών δεν είναι επιχείρηση (δεν αποσκοπεί στο κέρδος).

Επίσης θα πρέπει να αναφέρω ότι ο αντικαπνιστικός νόμος τηρούνταν από αρχής σε όλους τους χώρους που ανήκουν στις ΕΔ που οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. 

Ειδικότερα για την ΛΑΦ Κιλκίς θα πρέπει να πούμε ότι σε περιόδους που οι λοιποί ιδιοκτήτες αδιαφορούσαν για τον αντικαπνιστικό νόμο (υποθέτω γιατί είχαν ισχυρούς συμμάχους στην περιοχή), το προσωπικό της, διορατικά σκεπτόμενο δημιούργησε χώρους καπνιστών εκτός κτηρίου. 

Είναι κάτι που υφίσταται στις εγκαταστάσεις της από αρχής του νόμου (επτά; Οκτώ; Χρόνια πίσω; δεν είμαι σίγουρος). Με άλλα λόγια σε περιόδους που άλλοι με εν ισχύ τον αντικαπνιστικό νόμο προσέφεραν μέχρι και ναργιλέδες, αυτοί (τα στελέχη) απαγόρευαν το κάπνισμα εντός κτηρίου σε ΟΛΟΥΣ και δημιουργούσαν καπνιστήρια ΕΚΤΟΣ …

Παρακάτω ο Κος Β.Ε ανέφερε και μέμφθηκε το προσωπικό της ΕΛΑΣ για ανυπαρξία έλεγχου (μάλλον προνομιακή μεταχείριση ήθελε να πει αλλά και πάλι φοβήθηκε).

Κανείς δεν απαγορεύει την είσοδο των αστυνομικών στον χώρο (προβλέπεται άλλωστε από τις διαταγές ) αντίθετα με όσους το πιστεύουν οι εγκαταστάσεις των ΕΔ δεν είναι γκέτο και δεν υπάρχει άβατο.

Για να μην το κουράζω άλλο, θα πω πως ναι απαιτείται να υπάρχει ανησυχία από εμάς τους πολίτες για την τήρηση των νόμων. Επιβάλλεται όμως να γίνεται με σωστό υπεύθυνο και εμπεριστατωμένο τρόπο. Επίσης δεν είναι έντιμο να βάλεις κατά κάποιου που δεν μπορεί εξ ιδιότητος να σου απαντήσει στις κατηγορίες. Δεν είναι η δουλειά του αυτή και δεν του επιτρέπεται κάθε μορφής αντιπαράθεση με κανέναν.


1 σχόλιο:

  1. εχετεαναρωτιθει γιατι εχει τοσο κασμο η ΛΑΦ Κιλκις?γιατι ο καθε στρατιοτηκος αστηνομικος πυροσβστης μπορει να βαλει μεσα οσους κολιτους θελει με αποτελεσμα ολλα τα αλλα μαγαζια να υποφερουν γιατι στην ΛΑΦ εχουν τουλαχειστωμ πενιντα τα εκατο μυκροτερες τιμες απο τα αλλα μαγαζια ειναι εντιμο αυτο? μηπως να λυτουργει μονο για του προαναφερνες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.