Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Υπέρ της ίδρυσης Μουσικού Σχολείου, Ειδικού Γυμνασίου - Λυκείου και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. ο Δήμος Κιλκίς

Την απόφαση να εισηγηθεί προς τους αρμόδιους φορείς, την ίδρυση και στέγαση Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ), Εσπερινού ΕΠΑ.Λ και Μουσικού Σχολείου, έλαβε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς.

Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει αίτημα για την ίδρυση Ειδικού Γυμνασίου- Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) και Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Το μεν πρώτο θα λειτουργήσει σε σχολική μονάδα του Δήμου Κιλκίς όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα-τουαλέτες ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους), ενώ το δεύτερο θα λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ Δήμου Κιλκίς όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους).

Παράλληλα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και η ίδρυση Μουσικού Σχολείου, το οποίο θα λειτουργήσει σε σχολική μονάδα του Δήμου Κιλκίς όπου υπάρχουν επαρκείς εγκαταστάσεις (γραφεία, εργαστήρια, κατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας και πληροφορικής, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ με ειδικούς χώρους).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ιωάννης Λιναρδάκης εισηγήθηκε την αναγκαιότητα σύστασης των παραπάνω σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων που επιθυμεί να φοιτήσει στα εν λόγω Σχολεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Κιλκίς δεν είχε τη δυνατότητα να διαθέτει εντός των ορίων του Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ), Εσπερινό ΕΠΑ.Λ και Μουσικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.