Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Δανειστική βιβλιοθήκη στο ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Άθλος Κιλκίς
Οι στόχοι του ΚΔΑΠ Άθλος για το έτος 2020 άρχισαν ήδη να υλοποιούνται. Έχοντας πάντα ως κύριο στόχο, την επιμόρφωση των παιδιών σε γνωστικό, συναισθηματικό και ηθικό επίπεδο παράλληλα με τη διασκέδαση και το παιχνίδι, προσθέσαμε άλλη μία, νέα δραστηριότητα, στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα. ΤΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.
Ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον όροφο του ΚΔΑΠ Άθλος επί της 25ης Μαρτίου, δημιουργήθηκε για να μοιράσει βιβλία και χαμόγελα στα παιδιά μας. Έτσι, από την Δευτέρα 27-01-2020, τα ράφια της βιβλιοθήκης, γεμίζουν με βιβλία για όλες τις ηλικίες παιδιών δημοτικού σχολείου. Τα βιβλία έχουν επιλεγεί από την έμπειρη εκπαιδευτικό Nένα Κυριακίδου, η οποία με μεγάλη προσοχή, διάλεξε κατάλληλα βιβλία για τις ανάγκες των παιδιών.

Δεν νοείται δημιουργική απασχόληση χωρίς βιβλίο. Από μόνο του το βιβλίο δημιουργεί την κατάλληλη γνώση, παιδεία και ευαισθησία, ώστε να εκτιμάται η αξία του. Ανταποκρίνεται στις βαθύτερες ανάγκες των παιδιών, που είναι η επικοινωνία και η έκφραση και συμβάλλει στην υποστήριξη της μαθησιακής τους ανάπτυξης και της συνολικής τους εξέλιξης.

Τα παιδιά της σύγχρονης εποχής δυσκολεύονται να εκφραστούν και συχνά να μιλήσουν. Στερούνται φαντασίας και μεγάλο κομμάτι ευθύνης για όλα αυτά, αναλογεί στην αλόγιστη χρήση του διαδικτύου.

Στο καλό βιβλίο υπάρχει έντονα το στοιχείο της γνησιότητας και της αυθεντικότητας. ‘’Ταξιδεύει’’ παιδιά και τους μένει η γνώση κ η εμπειρία, γιατί η ανάγνωση του βιβλίου δίνει άφθονο χρόνο στον αναγνώστη να ζήσει το ταξίδι. Έχει όλο τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να μπει μέσα στο ρόλο των ηρώων και έτσι να του μείνει η εμπειρία και να συγκρατηθεί η γνώση.

Με το βιβλίο, τα παιδιά εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και σταδιακά μαθαίνουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν καλύτερα, να γίνονται καλύτεροι μαθητές και εμβριθέστεροι άνθρωποι. Η ανάγνωση παραμυθιών στον ίδιο χώρο, από την ηθοποιό και δασκάλα του θεατρικού παιχνιδιού, έρχεται να κάνει τη γνώση, διασκέδαση και φαντασία.

Ακόμη, ξεχωριστά ράφια θα φιλοξενούν βιβλία για τους γονείς των παιδιών του ΚΔΑΠ. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν και να δανειστούν βιβλία για τους γονείς τους και με αυτόν τον τρόπο, ποιος ξέρει; Ίσως κάτι έχουν να τους πουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.