Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

ΚουΠα Κιλκίς: Με το δεξί το 2020


Του Γιάννη Σιταρίδη
(koupa basketball team manager)
Έπαιξε με τη φωτιά για ένα ημίχρονο. Στάθηκε στο ύψος της ωστόσο στο δεύτερο μέρος και επικράτησε. Το εκτός έδρας 81 – 73 επί του ουραγού Βαφύρα, μόνο εύκολα δεν ήρθε.


Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο πρώτο δεκάλεπτο. Από τη μια πλευρά ο κατά τεκμήριο καλύτερος παίκτης της γηπεδούχου ομάδας, Ευαγγελόπουλος ήταν καυτός και σκόραρε κατά βούληση, ενώ στην αντίπερα όχθη, Μουστάκας, Τσουλφαΐδης και Πατσούρης αντιστάθμιζαν κάπως πιο ισορροπημένα την κατάσταση.

Σκορ Περιόδου: 17 – 15 


Critical Point Α’ Περιόδου: Κλεψίματα vs Λάθη


Η ομάδα έκλεψε 6 φορές τη μπάλα αφενός, την χάρισε αβίαστα αφετέρου άλλες 5. Ίδια ακριβώς εικόνα με το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα εναντίον του Ζαφειράκη. Οι 3/7 βολές επιβεβαιώνουν ακόμα περισσότερο του λόγου το αληθές.

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 15 1Π: 3/7, 2Π: 6/12, 3Π 0/5 ΡΑ: 7, ΡΕ: 2, ΑΣΙΣΤ: 1, ΚΛΨ: 6, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 5


Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Στο δεύτερο δεκάλεπτο θαρρείς πως μία ομάδα μπήκε στο γήπεδο. Η γηπεδούχος. Πήρε τα ριμπάουντ, έτρεξε όσο της το επέτρεπαν οι δυνάμεις της, οι παίκτες της περνούσαν τους αντιπάλους τους σαν να μην υπήρχαν, ειδικά στα τελευταία 4 λεπτά που το 32 – 30 έγινε 46 – 38. Χαρακτηριστικό πως η φιλοξενούμενη δέχτηκε 8 πόντους μέσα σε 62 δευτερόλεπτα. Μοιραία λοιπόν το σκορ πήρε τις διαστάσεις των 8 πόντων υπέρ του Βαφύρα Δίου. 


Σκορ Ημιχρόνου: 46 – 38

Critical Point Β’ Περιόδου: Ανύπαρκτη άμυνα 29 ήταν οι πόντοι που φιλοδώρησαν οι παίκτες του Βαφύρα αυτούς της ΚουΠα. Με μια τέτοια επίδοση, το 46 - 38 φαντάζει τιμητικό. Πήγε κάπως έτσι λοιπόν χαμένη η διάθεση που επέδειξε η ομάδα στην επίθεση όπου και πέτυχε 23 πόντους. Μόνο θετικό στοιχείο, αυτό της έκπληξης, μιας και η απροσδόκητη επανεμφάνιση του Ιωαννίδη, ίσως ανακάτευε την τράπουλα, στο δεύτερο μέρος.

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 23 1Π: 6/9, 2Π: 7/13, 3Π 1/3 ΡΑ: 3, ΡΕ: 4, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 4

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Ήταν η περίοδος που άλλαξε σταδιακά το σκηνικό του παιχνιδιού. Αρχικά έγινε πιο ενοχλητική η άμυνα. Μετά το 48 – 38 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του αγώνα, οι επιθετικές προσπάθειες των παικτών της γηπεδούχου εκδηλώνονταν με μεγαλύτερη δυσκολία. Καθοριστική ήταν η αμυντική προσήλωση του Πατσούρη πάνω στον Ευαγγελόπουλο, που για το συγκεκριμένο διάστημα, «σίγησε», πετυχαίνοντας μόλις 4 πόντους από τους συνολικούς 12 της ομάδας του. Όσο όλα αυτά συνέβαιναν, χτιζόταν σταδιακά και η αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων. Οι βολές του Ποζίδη στο 3:17 πριν το τέλος του δεκαλέπτου, παράλληλα με την είσοδο του Ιωαννίδη (δεν έκατσε έκτοτε στον πάγκο) με το σκορ στο 56 – 49, σήμαναν και την τελική αντεπίθεση επαναφοράς για την ΚουΠα Κιλκίς. 


Σκορ Περιόδου: 58 – 58

Critical Point Γ’ Περιόδου: Τα 5 φάουλ του Μουστάκα Το σκορ είναι 58 – 53 και υπολείπονται 12 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα παιχνιδιού. Ο κατά τεκμήριο, καλύτερος παίκτης της ομάδας αποβάλλεται με 5 φάουλ για σπρώξιμο σε διεκδίκηση επιθετικού ριμπάουντ. Αυτή είναι η κρίσιμη στιγμή συνολικά του παιχνιδιού. Θα καλυφθεί το κενό του; Θα ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα του παιχνιδιού οι συμπαίκτες του; Πού θα πάει η μπάλα όταν καίει; Ευτυχώς για την ομάδα η μπάλα πήγε στα σωστά χέρια, οι επιλογές γενικότερα ήταν εξίσου σωστές (4 μόλις ήταν τα λάθη από την αποβολή του μέχρι το τέλος του αγώνα), ενώ οι συμπαίκτες του κάλυψαν επάξια το κενό που άφησε.

Π: 20 1Π: 6/12, 2Π: 4/8, 3Π 2/4 ΡΑ: 11, ΡΕ: 1, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 3, ΛΑΘΗ: 5

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:
Το ισόπαλο σκορ του προηγούμενου μέρους και η ουσιαστική επανέναρξη του παιχνιδιού, τόνωσε με αυτοπεποίθηση την ομάδα. Η φιλοξενούμενή πήρε κεφάλι στο σκορ και δεν ξανακοίταξε πίσω. Το καλάθι του νεαρού Ζάλτου στον αιφνιδιασμό αποτέλεσε το εφαλτήριο της τελικής αντεπίθεσης. Το 58 – 58 έγινε 58 – 61 και 59 – 64. Η ΚουΠα κυριάρχησε στον τομέα των ριμπάουντ με τον «magneto» Ιωαννίδη να μην αφήνει ούτε ένα σκουπίδι να ξεφεύγει από τα χέρια του. Οι γηπεδούχοι έκαναν μια ύστατη προσπάθεια να επανέλθουν, μα τα τρίποντα του αρχηγού Πάρη Χοτουμανίδη και αμέσως μετά του πάντα έτοιμου να … πυροβολήσει Γιώργου Μπαξεβάνη, τους ψαλίδισαν και την τελευταία ελπίδα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δύο τρίποντα, δυο μαχαιριές στο μαλακό υπογάστριο της ομάδας του Δίου, και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε λίγο πριν την πραγματική του λήξη. 


Critical Point Δ’ Περιόδου: Κούραση και ριμπάουντ Στην ιστορία υπάρχει πάντα ο αστάθμητος παράγοντας. Αυτός πολλές φορές, λίγο πολύ καθορίζει και την έκβαση ενός πολέμου ή μιας μάχης. Έτσι λοιπόν μια επικράτηση ίσως να οφείλεται στο στοιχείο της έκπληξης, ή πάλι η νίκη να έρχεται όχι τόσο της λόγω της επάρκειας του νικητή αλλά κυρίως λόγω της ανεπάρκειας του αντιπάλου. Τα παραπάνω συνέβησαν στο κλειστό του Αγίου Σπυρίδωνα. Η ομάδα του Βαφύρα κουράστηκε (εκδοχή 2) προδόθηκε από τις δυνάμεις της και δεν κατάφερε να ακολουθήσει στον ίδιο ρυθμό για 40 λεπτά, ενώ παράλληλα δεν περίμενε να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Ιωαννίδης που κυριάρχησε στους αιθέρες ενώ έφθειρε και με φάουλ τους αντιπάλους του (εκδοχή 1). Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν παραγνωρίζεται η αξία της νίκης που ήλθε κατά κύριο λόγο εξαιτίας της καλής πιεστικής άμυνας προς τον κινητήριο μοχλό του Βαφύρα, Ευαγγελόπουλο, της έξυπνης διαχείρισης του υλικού της ομάδας δεδομένων των περισσότερων διαθέσιμων λύσεων στον πάγκο της.

Τελικό Σκορ : 73 – 81

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 23 1Π: 9/20, 2Π: 4/4, 3Π 2/5 ΡΑ: 14, ΡΕ: 0, ΑΣΙΣΤ: 0, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 3

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ


Αλέξης Πατσούρης. Οι 17 πόντοι σίγουρα είναι αρκετοί για να τον εντάξουν στους διακριθέντες του αγώνα. Τα 5 κλεψίματα και η γενικότερη διάθεση στην άμυνα όμως είναι τα στοιχεία αυτά που κατά τον γράφοντα, του δίνουν επάξια τον τίτλο του MVP.

Τάσος Ιωαννίδης. Το έχουμε γράψει πολλές φορές. Το ταλέντο του είναι δεδομένο. Με ύψος 1,97 πήρε όλα τα ριμπάουντ (14) που διεκδικήθηκαν, έβαλε κρίσιμα σουτ, έκανε 100% αισθητή την παρουσία του σε όλους (συμπαίκτες και αντιπάλους) και αν ήταν εύστοχος και στις βολές θα έκανε μια τέλεια εμφάνιση. 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μπήκε με το δεξί στο 2020. Νίκησε την ομάδα που της είχε στερήσει πέρσι τον τίτλο του πρωταθλητή, ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κοιτάζει παρά τις απουσίες της με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Ακόμα πιο ευχάριστο και αισιόδοξο όλων, η ενσωμάτωση στην ομάδα των νεαρών Θάνου Δαγκλιάρη, Δημήτρη Ζάλτου (πέτυχαν τους πρώτους τους πόντους στο πρωτάθλημα) και Κωνσταντίνου Κολεσιώτη (έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την ανδρική) που έδωσαν ένα άρωμα φρεσκάδας στην ομάδα που σίγουρα ήταν 100 % απαραίτητο. 

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Ζάλτος 2, Δαγκλιάρης 4, Ποζίδης 5, Κώττης 1, Ψωμιάδης 2, Κολεσιώτης, Χοτουμανίδης 9(1τρ), Τσουλφαΐδης 4, Πατσούρης 17(1τρ), Μουστάκας 16, Μπαξεβάνης 7(2τρ), Ιωαννίδης 14(1τρ)

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 17 – 21 / 33 – 40 / 53 – 58 / 64 – 73

ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣ:

ΠΟΝΤΟΙ: 81, 1Π: 24/48, 2Π: 21/37, 3Π: 5/17, ΡΑ: 36, ΡΕ: 7, ΑΣΙΣΤ: 10, ΚΛΨ: 10, ΤΑΠΕΣ: 5, ΛΑΘΗ: 17 


Δείτε το Video από την παρακάμερα του αγώνα :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.