Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ένα Χριστουγεννιάτικο «ταξίδι ανθρώπινης αλληλεγγύης», από το Παράρτημα ν. Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

Υπογράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος
Πρόεδρος του Παραρτήματος
Την 14 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε από το Παράρτημα ν. Κιλκίς της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), ημερήσια εκδρομή ανθρώπινης αλληλεγγύης στο Βόλο.

Σκοπός της ήταν η ενίσχυση με τρόφιμα του πρότυπου Κέντρου Παιδικής Προστασίας, «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ένα από τα Παραρτήματα του γνωστού Ιερέα Πατέρα Αντώνιου, ανταποκρινόμενοι, ως Παράρτημα, στην έκλυση για βοήθεια.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» Βόλου, βρίσκεται στο Διμήνι Μαγνησίας και απέχει τρία (3) μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Η λειτουργία της καινούριας δομής πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δωρεά της κατοικίας του γνωστού Έλληνα αλευροβιομήχανου κ. Κ. Λούλη.

Το πρότυπο αυτό Κέντρο Παιδικής Προστασίας, αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.

Στις δομές του φιλοξενούνται αποκλειστικά αγόρια από τη νηπιακή ηλικία έως και την ενηλικίωση τους. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν είκοσι επτά (28) αγόρια ενώ η δυναμικότητα του σπιτιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τριάντα πέντε (35) παιδιά. Κύριο μέλημα του Κέντρου, είναι τα παιδιά να μεγαλώσουν σε μια όμορφη και γεμάτη αγάπη οικογένεια μέσα από την οποία θα νιώσουν την ασφάλεια, την στοργή, την γαλήνη, την προστασία και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής με αξιοπρέπεια.

Μεγάλο βάρος δίνεται στην ανατροφή των παιδιών, στην ψυχοκοινωνική τους φροντίδα καθώς και στην εκπαίδευση τους ώστε να εξελιχθούν σε ανθρώπους ενάρετους, ικανούς να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και να είναι χρήσιμοι στον πλησίον τους.

Διαθέτει Γεωργικό Σχολείο το οποίο αποτελείται από δέκα τρία (13) εργαστήρια και με αυτόν τον τρόπο προσφέρεται μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στα επαγγέλματα του πρωτογενή τομέα. Όλα τα εργαστήρια μας διαθέτουν σύγχρονο και κατάλληλο εξοπλισμό. Ακόμη, το κτήμα μας περιλαμβάνει ελαιώνα, αμπελοκαλλιέργεια, θερμοκήπιο και οπωρώνα.

Επίσης διαθέτει Κοινωνική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται μέσα στο σπίτι των παιδιών. Βασική μέριμνα της είναι να αγκαλιάσει και να αφουγκραστεί τις ανάγκες των παιδιών και με την κατάλληλη προσέγγιση και τα απαραίτητα προγράμματα να τους παρέχει την μέγιστη δυνατή υποστήριξη.

Ως Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος ευχαριστήσουμε θερμώς, όσα από τα μέλη μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό και συνεισέφεραν, είτε από το περίσσευμα, είτε από το υστέρημά τους, διάφορα είδη τροφίμων.

Επίσης ευχαριστούμε πολίτες του Κιλκίς, τα S/M Σκλαβενίτης, Γαλαξίας, την ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΪΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΒΙ. ΠΕ. Σταυροχωρίου Κιλκίς, και τα αρτοποιία Κιλκίς, Μπόζης, Τσαχουρίδης και Σπάρτακος, για την άμεση ανταπόκριση τους προς στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Πέραν όμως της βοήθειας, αποδείξαμε ότι, η οικονομική κρίση δεν μας απέτρεψε να στηρίζουμε το συνάνθρωπό μας, αποδείξαμε σε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας δείχνουν με το δάχτυλο ότι, είμαστε οι Έλληνες του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, οι οποίοι σε κάθε κοινωνικό - φιλανθρωπικό κάλεσμα ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα παρόντες.

Τελικά, μόνοι μας μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα, μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά και το αποδείξαμε όχι μόνο ως απόστρατοι αλλά ως κοινωνία γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.