Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Τι είπε ο Γ. Φραγγίδης για τις Δίδυμες Καπναποθήκες Κιλκίς


Δελτίο τύπου Γ. Φραγγίδη
Το χρονίζον θέμα των Δίδυμων Καπναποθηκών του Κιλκίς συζητήθηκε την Παρασκευή 29/11 στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς κ. Γιώργος Φραγγίδης προς τον Υπουργό Οικονομικών. 


Στη Βουλή προσήλθε από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών ο Υφυπουργός κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο Βουλευτής χαρακτήρισε το συγκρότημα των Καπναποθηκών «αρχιτεκτονικό κόσμημα», που παραμένει αναξιοποίητο για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια, μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό του καθεστώς. 

Επεσήμανε ότι το Υπ. Πολιτισμού έχει εδώ και χρόνια κηρύξει τις Δίδυμες Καπναποθήκες «ιστορικά μνημεία», και ως εκ τούτου είναι επιβεβλημένη η ανάπλασή τους και η στήριξη δράσεων σε αυτά, που θα ενισχύσουν τη σημασία τους ως σημεία αναφοράς της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. 

Τόνισε ότι η αξιοποίηση των Καπναποθηκών για πολιτιστικές χρήσεις είναι ουσιώδης για την τοπική κοινωνία του Κιλκίς, καθώς θα βοηθήσει στην ανάταξη του πολιτισμού, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της περιοχής και θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή. 

Στη συνέχεια, ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στο αίτημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κιλκίς προς την Κτηματική Υπηρεσία Κιλκίς- για την κατά κυριότητα παραχώρηση του δημοσίου κτήματος με τις Δίδυμες Καπναποθήκες. Το αίτημα διαβιβάσθηκε το Μάιο του 2018 στην Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών και στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Το Υπ. Πολιτισμού στη συνέχεια ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ). Ο βουλευτής επεσήμανε ότι λανθασμένα θεωρείται ότι εμπλέκεται το ΤΕΘΑ στην υπόθεση και ζήτησε από τον υφυπουργό οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία έκδοσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την παραχώρηση των Καπναποθηκών από το Υπ. Οικονομικών στο Υπ. Πολιτισμού. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, τα κτήρια είναι σε ετοιμόρροπη κατάσταση και η όποια ενέργεια έπρεπε να έχει γίνει χθες, είπε χαρακτηριστικά.

Στην απάντησή του, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει το θέμα άμεσα, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παραχώρηση των Καπναποθηκών στο Υπ. Εθνικής Άμυνας, το οποίο στη συνέχεια θα παραχωρήσει την κυριότητα στο Υπ. Πολιτισμού, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.