Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Η ταινία "Αγάπη Είναι" στο Σινεμά της “ΤΕΧΝΗΣ” Κιλκίς


Δελτίο τύπου “ΤΕΧΝΗΣ”  Κιλκίς
Πλησιάζουν Χριστούγεννα και τις μέρες της απόλυτης αγάπης το αγαπημένο σας σημείο πολιτιστικής αναφοράς στην πόλη, δεν θα μπορούσε παρά να δηλώσει παρόν με μια ταινία-μάθημα ζωής και αντίστοιχο τίτλο  Αγάπη Είναι / Real Love λοιπόν, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στις 8 στην Τέχνη με τον εξαιρετικό Βέλγο καρατερίστα Μπουλί Λανέρ στον κεντρικό ρόλο, έναν καλογραμμένο, συγκινητικό ρόλο, τον οποίο μετατρέπει αθόρυβα σε μία από τις εντυπωσιακότερες ερμηνείες της χρονιάς.

Η ταινία έλαβε Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας.

Στο Φορμπάχ των γαλλο-γερμανικών συνόρων, ένας μεσήλικας δημόσιος υπάλληλος, ο Μαριό, θα δει τη ζωή του να αλλάζει ριζικά, όταν η γυναίκα του θα εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία και θα τον αφήσει μόνο με τις δύο ανήλικες κόρες τους. Αντιμέτωπος τόσο με το κενό της απουσίας και τη συναισθηματική εξάρτηση, όσο και με το πιο πρακτικό κι επείγον πρόβλημα της ανατροφής δύο κοριτσιών, τα οποία ζουν τις δικές τους εφηβικές αναταράξεις, ο Μαριό θα προσπαθήσει αρχικά να διεκδικήσει ξανά με τον δικό του, άτσαλο τρόπο, τη γυναίκα του, λαμβάνοντας μέρος σε μια ερασιτεχνική παράσταση στο τοπικό θέατρο, όπου εκείνη εργάζεται ως σχεδιάστρια φωτισμού, σταδιακά όμως θα καταλάβει ότι αγάπη ίσως σημαίνει πως κάποιες φορές πρέπει να μαθαίνεις  να λες αντίο και να αφήνεις αυτόν που αγαπάς να φύγει.

Ένα συγκινητικό και συναισθηματικά ειλικρινές κινηματογραφικό αίνιγμα, που προσπαθεί να συμπληρώσει τη φράση «Αγάπη Είναι…»

Ο Μπουλί Λανέρ αποδίδει όλη τη συναισθηματική διαδρομή του Μαριό με μια δυναμική ευθραυστότητα και η Κλερ Μπερζέ μετατρέπει μια φαινομενικά «μικρή» ταινία σε ένα ουσιαστικό μάθημα ζωής, όχι μόνο για τον κεντρικό της ήρωα, αλλά και για τον θεατή, αφήνοντας αμφότερους να ανακαλύψουν μόνοι τους τι είναι αγάπη. Ίσως, όμως, τελικά ο ορισμός να μην έχει καμία σημασία….

Αγάπη Είναι / Real Love
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Giornate degli Autori του Φεστιβάλ Βενετίας

Γαλλία, Βέλγιο: 2018

· Σκηνοθεσία - Σενάριο: Κλερ Μπερζέ

· Φωτογραφία: Ζουλιάν Πουπάρ

· Πρωταγωνιστούν: Μπουλί Λανέρ, Ζιστίν Λακρουά, Σαρά Χενοσμπέργκ

· Διάρκεια: 89 λεπτά

Σας περιμένουμε να απολαύσουμε παρέα ωραίο σινεμά 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.