Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Πως απομακρύνετε τους πειρασμούς που "βαραίνουν¨τη ζυγαριά σας


Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
ΑΓΟΡΕΣ
Πηγαίνετε για ψώνια αφού έχετε φάει. Ψωνίστε από ένα κατάλογο πραγμάτων που έχετε ετοιμάσει ήδη. Αποφύγετε τα έτοιμα φαγητά. Πληρώστε με μετρητά. Μην κρατάτε μαζί σας περισσότερα μετρητά από όσα σας χρειάζονται. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΣΕΩΝ
Όταν έχετε την τάση να τσιμπολογήσετε χωρίς να πεινάτε, σχεδιάστε αντί για αυτό, κάποια άλλη δραστηριότητα. Πηγαίνετε μια βόλτα, κάντε ένα ζεστό μπάνιο, διαβάστε ένα βιβλίο, κοιμηθείτε. Τρώτε τα κύρια γεύματα και τα ενδιάμεσα γεύματά σας σε προγραμματισμένες ώρες.

Αναπτύξτε ένα σύστημα συναισθηματικής υποστήριξης στην προσπάθεια που καταβάλετε (κάντε δίαιτα μαζί με ένα φίλο σας ή επικοινωνήστε μέσου του διαδικτύου με μια ομάδα υποστήριξης).

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Φυλάξτε όλες τις τροφές μέσα σε ντουλάπια. Απαλλαγείτε από τα τρόφιμα που αποδεικνύονται μεγάλοι πειρασμοί ή αποθηκεύστε τα κάπου που να μη φαίνονται. Μετακινήστε την τροφή από τα ακατάλληλα μέρη αποθήκευσης (π. χ από το καθιστικό ή την κρεβατοκάμαρα). 

Κρατάτε τις μερίδες μακριά από το τραπέζι (εκτός από τα λαχανικά). Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα. Ετοιμάστε μονές μερίδες για τα κύρια πιάτα. Αποφύγετε να είστε αυτός που σερβίρει. Εγκαταλείψτε το τραπέζι αμέσως μόλις φάτε. Μην κρατάτε αυτά που περισσεύουν.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΕΙΣ
Παραγγείλετε εκ των προτέρων ειδικά γεύματα στις πτήσεις σας. Κρατήστε στο ξενοδοχείο σας δωμάτιο με μικρή κουζίνα, έτσι ώστε να έχετε εναλλακτική λύση, εάν τα φαγητά του εστιατορίου δεν σας ικανοποιούν. 

Καταγράψτε από πριν αυτά που σχεδιάζετε να φάτε κατά τη διάρκεια των συνεστιάσεων ή των γιορτών.

Τρώτε μικρές ποσότητες τροφής, πριν πάτε σε κάποιο εστιατόριο ή πάρτι, προκειμένου να ελαττώσετε την πείνα σας.

Μάθετε να χρησιμοποιείτε ευγενικούς και δημιουργικούς τρόπους για να λέτε «όχι».


* Ασημένια Καναρίδου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών
MSc στην Κλινική Διατροφή
Προϊσταμένη Τμήματος Διατροφής Γενικού Νοσκομείου Κιλκίς
Διογένους 4, Κιλκίς
Τηλ.: 23410 25902, ΚΙΝ.: 6974124648


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.