Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Προοδευτική Συμμαχία στο παρόν με το βλέμμα, όμως, στραμμένο στο μέλλον

Υπογράφουν:
Γρηγόρης ΚυριακούΓραμματέας Ν.Ε. Κιλκίς ΔΗΜΑΡ
Σοφία Ψαρρά, Μέλος Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΙΟΝΙΑΣ
Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ανέδειξαν δύο νικητές και τρείς ηττημένους. Νικήτρια είναι η Νέα Δημοκρατία αφού η λαϊκή ετυμηγορία της ανέθεσε την κυβερνητική εξουσία. 

Στους ηττημένους συγκαταλέγονται η Χρυσή Αυγή που δεν εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά και σταδιακά εξαερώνεται, το Κίνημα Αλλαγής που - παγιδευμένο στην περίοδο του κυβερνητικού παρελθόντος και χωρίς προοδευτική πρόταση - δεν κατόρθωσε να αυξήσει την κοινωνική του ανταπόκριση και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απώλεσε την πρώτη θέση και την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει και την ιδιότητα του νικητή καθώς με το ποσοστό που κατέκτησε διατηρεί μεγαλύτερα ποσοστά από τις εκλογές του 2012 όταν για πρώτη φορά ανέλαβε καθήκοντα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν συγκεκριμένο. Ας το αναγνώσουμε προσεκτικά, γιατί τα συμπεράσματα είναι απολύτως χρήσιμα.

Το κόμμα που θεωρήθηκε αριστερή παρένθεση, εδραιώνεται με απόφαση του εκλογικού σώματος ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Με την εξέλιξη αυτή κάνει προσκλητήριο δυνάμεων σε άλλα κόμματα, συλλογικότητες και ανένταχτες προσωπικότητες του χώρου ως άνοιγμα σε νέες ιδέες και νέες σκέψεις.

Στοιχεία της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, το κοινωνικό μέρισμα, πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατρική περίθαλψη, αύξηση του κατώτατου μισθού, εργασιακά δικαιώματα, ενίσχυση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, ενεργός εξωτερική πολιτική, έγκαιρες προσλήψεις σε τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία κτλ συνιστούν σημαντικές αιτίες για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον.

Η νέα κυβέρνηση δε χάνει ευκαιρία να τονίζει σε κάθε συζήτηση πως τώρα δίνεται η μάχη του κέντρου. Όποιος υποτιμήσει τα λόγια της θα χάσει!

Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να βρει ανταπόκριση είναι να εγκύψει με ειλικρίνεια στις αιτίες της ήττας και τα σφάλματα του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος χωρίς διάθεση εσωστρέφειας και να προχωρήσει δίχως ιδεοληψία, αμετροέπεια και διχαστική ρητορική.

Οφείλουμε να μείνουμε μακριά από την καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών με ιδεολογική φορεσιά, πόσο μάλλον, όταν ο νέος κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο φόβος της «πασοκοποίησης», όπως το ονομάζουν κάποιοι, αδικεί την πραγματικότητα, αφού η νεολαία που στήριξε με την ψήφο του το κόμμα και συνεχίζει, δεν έχει βιώματα τέτοιου τύπου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος, λοιπόν, να αναγνώσει σωστά και να συμπεράνει προωθητικά, εξελίσσοντας την κουβέντα προς τη διεύρυνση χωρίς αγκυλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει ευθύνες χτίζοντας πρώτα και κύρια σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να ακούσει την κοινωνία και να εκλαϊκεύσει τη διακυβέρνησή του.

Υπεύθυνα με ανοιχτό το βλέμμα προς ένα δημοκρατικό, προοδευτικό, μαζικό κόμμα!

Γιατί πολλές φορές ο χρόνος δε συγχωρεί και είναι πιο αργά απ' όσο νομίζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.