Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Ανακοίνωση "ΣΥΜΜΕΤΈΧΩ" για το Πολυτεχνείο

Υπογράφει ο Δημήτρης Αγαθόπουλος
Επικεφαλής Δημοτική Παράταξη Κιλκίς "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ" 
Η Εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτέλεσε την κορυφαία στιγμή της Αντίστασης κατά της εφτάχρονης δικτατορίας 1967-1974. Τη 17η Νοεμβρίου του 1973 σημειώθηκε η κορύφωση των αντιδικτατορικων κινητοποιήσεων που οδήγησαν στην πτώση της Χούντας.

Το Πολυτεχνείο λοιπόν είναι η απόδειξη πως όταν ο λαός διεκδικεί, οργανώνεται, κινητοποιείται και αγωνίζεται στο τέλος νικά. 

Αποτελεί Επέτειο Μνήμης των Αγωνιστών και των θυμάτων που έπεσαν στον βωμό της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια της Χούντας και πρόκειται για τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορούμε να τους αποδώσουμε. 

Σήμερα το Πολυτεχνείο αντικατοπτρίζει τις ανάγκες για νέους αγώνες. Τότε η άρχουσα τάξη επέβαλλε τις πολιτικές τις με δικτατορίες και στρατιωτικές χούντες, ενώ σήμερα η επιβολή αυτή γίνεται από το Δ.Ν.Τ. και τις τράπεζες. 

46 χρόνια μετά, συνεχίζει να αποτελεί τη νίκη της Δημοκρατίας απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού.

46 χρόνια μετά εμπνέει για σύγχρονους αγώνες και σύγχρονες διεκδικήσεις.

Απέναντι σε κάθε μορφή κρατικής βίας, καταστολής και εκφασισμού της κοινωνίας θα υπάρχουν οι αγώνες μας για τα δικαιώματα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.