Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Κιλκίς: Πετυχημένο το βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο για εκπαιδευτικούς


Υπογράφει ο Ηλίας Βρυώνης
Υπεύθυνος του ΚΠΕ Κιλκίς 
Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019 έγινε με επιτυχία το βιωματικό σεμινάριο-εργαστήριο που συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κιλκίς και το γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΕΛΜΕ Κιλκίς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Κιλκίς, από τις 14:15 έως τις 20:30, στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. 


Θέμα του σεμιναρίου ήταν: «Η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η διδασκαλία της δεύτερης γλώσσας, η κοινωνικοσυναισθηματική μάθηση και η πολυγλωσσία στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία»

Το σεμινάριο-εργαστήριο παρακολούθησαν 30 (τριάντα) περίπου εκπαιδευτικοί, που εμπλέκονται στην εκπαίδευση παιδιών με προσφυγικό/μεταναστευτικό υπόβαθρο ή/και με διαφορετικό επίπεδο στη γλώσσα του σχολείου, με σκοπό την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη τους με θεωρητική και βιωματική επιμόρφωση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο προϊστάμενος της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς κ. Κ. Αθανασόπουλος.

Σε όλες και όλους που συμμετείχαν δόθηκε αντίτυπο από το νέο εκπαιδευτικό υλικό της UNICEF «Φτου και βγαίνω!».

Ευχαριστούμε το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τους συμβούλους εκπαίδευσης Γ. Σιμόπουλο και Π. Γάτση, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, την ΕΛΜΕ Κιλκίς και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γ. Ξενέλη καθώς και τον Διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς κ. Ι. Λιναρδάκη, για την άψογη συνεργασία. 


Επίσης τις θερμές ευχαριστίες μας στους/στις συναδέλφους που αμέσως μετά το διδακτικό τους ωράριο παρακολούθησαν, με ιδιαίτερη προσοχή και συμμετοχή, το σεμινάριο-εργαστήριο 8 (οκτώ) διδακτικών ωρών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου