Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Πάμε όλοι μαζί στο Χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων


Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Πριν από 10 περίπου χρόνια εγκαταστάθηκα στην όμορφη μας πόλη, μικρή πόλη με καλοσυνάτους ανθρώπους. Πόλη με ιστορία με φυσικές ομορφιές γύρω της. Δυστυχώς όμως πάντα κάτι της έλειπε. Της έλειπε το κάτι, το καινοτόμο και διαφορετικό για να βγει από την αφάνεια.

Στα αγαπημένα Τρίκαλα είχα ζήσει πριν αρκετά χρόνια και ομολογώ πως δεν είχε καμία διαφορά από το Κιλκίς πέρα από το ποτάμι που τη διέσχιζε. Μετά από αρκετά χρόνια άρχισα να ακούω ολοένα και περισσότερα για τα αγαπημένα Τρίκαλα. Έλεγα, δεν μπορεί υπερβάλουν δεν γίνονται και θαύματα μέσα σε λίγα χρόνια.

Τελικά, ήρθε η ώρα να τα επισκεφτώ…

Τι να πρωτοπώ και που να πρωτοκοιτάξω, βρέθηκα σε μια πόλη κόσμημα, ανάλογη των Ευρωπαϊκών πόλεων. Πλήθος κόσμου από άλλες πόλεις να την επισκέπτονται, εμπορικά μαγαζιά σε υπερπληθώρα και όχι μόνο καφετέριες και ΚΔΑΠ. Μια πόλη πραγματικά να θες να ζεις, καθώς συνδυάζει τα θετικά της μικρής επαρχιακής πόλης και τα θετικά μιας μεγαλούπολης όσον αφορά το χρήμα και την ανάπτυξη του τόπου.

Μέσα σε όλα τα καινοτόμα και τα προγράμματα που έχουν διεκδικήσει και κατάφερε να αποκτήσει ο Δήμος Τρικαίων έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να κάνει το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Όλη η Ελλάδα τρέχει να το επισκεφτεί αφήνει χρήματα στην πόλη, στα ξενοδοχεία στα εστιατόρια, στους μικροπωλητές. Η πόλη ζωντανεύει ακόμη περισσότερο και εμείς ως επισκέπτες πραγματικά θαυμάζουμε την καλαισθησία που προσφέρει ο χώρος αυτός.

Εδώ και αρκετές μέρες από την πόλη μας βλέπω συλλόγους, σχολεία και ταξιδιωτικά γραφεία να διοργανώνουν εκδρομές ημερήσιες και όχι μόνο με προορισμό τα όμορφα Τρίκαλα. Πραγματικά πολλοί Κιλκισιώτες σπεύδουν να το επισκεφτούν. Για ποιο λόγο λοιπόν εμείς οι Κιλκισιώτες δεν απαιτούμε κάτι ανάλογο και στον τόπο μας;

Γιατί αρκούμαστε τόσα χρόνια στη μετριότητα; Ένας μήνας έχει μείνει για τα Χριστούγεννα τα πρώτα λαμπάκια άναψαν στην πόλη μας και ελπίζω πραγματικά να δω φέτος το διαφορετικό αυτό που θα κάνει το Κιλκίς πόλο έλξης των πολιτών της Ελλάδας. Και να μην πούμε ότι δεν υπάρχουν χρήματα γιατί δεν είναι μόνο αυτό που μπορεί να κάνει τη διαφορά, καθώς δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο.

Εν αναμονή λοιπόν των Χριστουγέννων, εύχομαι μέχρι του χρόνου να λέει όλη η Ελλάδα «πάμε όλοι μαζί στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Κιλκίς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.