Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΚΔΑΠ Kinesis: Δημιουργούμε, εκφραζόμαστε, φυτεύουμε!

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Άλλη μια εβδομάδα για τα ΚΔΑΠ Kinesis for Kids και Kinesis for Junior πέρασε με την προσοχή μας να επικεντρώνεται σε κανόνες και τρόπους καλής συμπεριφοράς, τόσο μέσα στην τάξη όσο και στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από ένα σταθερό και σαφές πλαίσιο για να μπορούν να νιώθουν ασφάλεια, να προσανατολιστούν και να προχωρήσουν.

Προσπαθώντας λοιπόν να ορίσουμε αυτό το πλαίσιο παρακολουθήσαμε εκπαιδευτικά βίντεο με κανόνες που πρέπει να τηρούνται μέσα στην τάξη, αλλά και ένα απόσπασμα από τη Λιλιπούπολη, στο οποίο η Όφη Σόφη μαθαίνει καλούς τρόπους στον παπαγάλο. Με τον τρόπο αυτό μάθαμε να λέμε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» και να είμαστε πάντα ευγενικοί.

Στη συνέχεια, στο θεατρικό παιχνίδι, οι μικροί μας ηθοποιοί επιβιβάστηκαν σε ένα φανταστικό λεωφορείο και «έπαιξαν» διάφορα σενάρια τα οποία μπορούν να διαδραματιστούν μέσα σε αυτό ανάμεσα στους επιβάτες, αναζητώντας ευγενικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων τους. Στο πλαίσιο αυτό, την ώρα των εικαστικών, κατασκευάσαμε τα σήματα του τροχονόμου-δασκάλου, τα οποία χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να υποδείξουμε θετικούς τρόπους συμπεριφοράς.

Επειδή όμως αγαπάμε πολύ τους σουπερήρωες και τους έχουμε ως πρότυπο, την ώρα της ζωγραφικής μάθαμε και ζωγραφίσαμε τους κανόνες που ακολουθούν. Έπειτα, θέλοντας να τους μιμηθούμε, στη δημιουργική γραφή, ψηφίσαμε τους κανόνες που θέλουμε να τηρούμε εμείς και φτιάξαμε το δικό μας συμβόλαιο, το οποίο υπογράψαμε με τις παλάμες των χεριών μας. Ακόμη, δημιουργήσαμε ένα αερόστατο και πολλά σύννεφα με κανόνες, ώστε ακολουθώντας τους να πετούμε ψηλά στον ουρανό ανάμεσα στα σύννεφα.

Όλη αυτή τη σοφία που αποκτήσαμε μέσα από τις παραπάνω δραστηριότητες την αποτυπώσαμε μέσα από το πιο σοφό πουλί, την κουκουβάγια, την οποία και κατασκευάσαμε στην ώρα των εικαστικών. Παράλληλα, οι μικροί μας καλλιτέχνες, αφού έπιασαν τα ψαλίδια τους, είπαν να μη σταματήσουν εκεί. Έτσι, ξεκίνησαν να κόβουν και να κολλάνε με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα δέντρο παρέα με ένα σκιουράκι, μία κουκουβάγια και ένα κοριτσάκι πάνω σε κούνια. Αυτή η φθινοπωρινή σύνθεση μας καλωσορίζει πλέον από την είσοδο της δομής μας.

Στη μαγειρική οι μικροί μας επίδοξοι σεφ έφτιαξαν δύο ειδών λαχταριστά μπισκότα. Ξεκίνησαν με απλά υλικά, όπως αλεύρι, ζάχαρη, βούτυρο και αυγά, φτιάχνοντας μυρωδάτα κουλουράκια πορτοκαλιού. Έπειτα, συνέχισαν προσθέτοντας σε αυτά τα υλικά βανίλια και τρούφα σοκολάτας, ενώ δε μπορούσαν να το πιστέψουν όταν γεμίσαμε τα μπισκότα μας με πραλίνα φουντουκιού, η οποία έρεε ζεστή στο εσωτερικό τους.

Πέρα όμως από αυτά, οι μικροί μας μαθητές καταπιάστηκαν και με την κατασκευή μιας ρομποτικής μπασκέτας στα μαθήματα ρομποτικής της εβδομάδας. Κατασκεύασαν λοιπόν και προγραμμάτισαν τις μπασκέτες τους, μαθαίνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένας κινητήρας. Επιπλέον, τα παιδιά μας έπρεπε να βρουν λύση, ώστε ο αισθητήρας που ήταν τοποθετημένος στο καλάθι να ζητωκραυγάζει κάθε φορά που έμπαινε η μπάλα στη στεφάνη. Έπειτα, ξεκίνησε ο αγώνας για να δούμε ποιος θα βάλει τα περισσότερα καλάθια.

Τέλος, μιας που ο καιρός είναι ακόμα καλός, αποφασίσαμε την ώρα της κηπουρικής να εμπλουτίσουμε τον κήπο μας με καινούρια λουλούδια. Έτσι, αφού συζητήσαμε για τα ευεργετικά βότανα, αποφασίσαμε να φυτέψουμε άγριο και ήμερο θυμάρι και δεντρολίβανο. Έπειτα, συνεχίσαμε με χειμωνιάτικες πετούνιες και χρυσάνθεμα με αφορμή το μήνα Οκτώβριο, ο οποίος είναι και ο μήνας που τα χαρακτηρίζει. Οι μικροί μας κηπουροί ενθουσιάστηκαν με τη διαδικασία και το διασκέδασαν με την ψυχή τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.