Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Περιοδεία του ΚΚΕ σε Νέο Αγιονέρι, Παλιό Αγιονέρι και Μικρόκαμπο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Περιοδεία σε Νέο Αγιονέρι, Παλιό Αγιονέρι και Μικρόκαμπο πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα της ΤΕ, Κώστα Σιδηρόπουλο, με σκοπό να ενημερώσουν τους κατοίκους των χωριών για την εξέλιξη του σοβαρού ζητήματος της μη λειτουργίας του Ολιγομελούς Τμήματος Προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου στο ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου.

Τα μέλη του ΚΚΕ σε συζητήσεις που είχαν με τους κατοίκους των χωριών επισήμαναν πως η Κυβέρνηση εμπαίζει εδώ και δύο μήνες μαθητές και γονείς, για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να λύσει μέσα σε μία μέρα.

Επίσης, τόνισαν τις σοβαρές ευθύνες των στελεχών, βουλευτών και εκπροσώπων στην τοπική διοίκηση, οι οποίοι αντί να μπουν μπροστά, να οργανώσουν και να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των γονιών, προσπαθούν να καθησυχάσουν και να δημιουργήσουν προσδοκίες ότι το θέμα θα λυθεί. Μ’ αυτό τον τρόπο οι υποσχέσεις μεταφέρονται από εβδομάδα σε εβδομάδα και οι μαθητές συνεχίζουν να χάνουν δεκάδες ώρες μαθημάτων.

Την ίδια ώρα, βέβαια, η επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης, σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ, είναι ότι δεν έχει σκοπό να λειτουργήσει το συγκεκριμένο τμήμα, γιατί – όπως επικαλείται – είναι λίγοι οι μαθητές, δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και γιατί δεν θεωρεί δυσμενή τη μεταφορά των μαθητών μέχρι το Κιλκίς.

Από τις συζητήσεις εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες των κατοίκων των τριών χωριών, ότι η σταθερή υποβάθμιση του ΓΕΛ Ν. Αγιονερίου μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις στο μέλλον, τόσο σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή του, όσο και σε ότι αφορά τη στελέχωσή του.

Τα μέλη του ΚΚΕ κάλεσαν τους κατοίκους των χωριών να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους μαθητές του σχολείου, να κάνουν και δική τους υπόθεση την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις και άλλες μορφές πάλης και όχι να περιμένουν λύσεις «από τα πάνω» με ανάθεση της λύσης σε αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Σημείωσαν, ακόμα, ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του, μέσα και έξω από τη Βουλή, τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό τον 21ο αιώνα να συζητάμε ακόμα για αυτονόητα ζητήματα, όπως είναι η επαρκής στελέχωση των σχολείων, η απρόσκοπτη χρηματοδότησή τους ώστε να μην πληρώνουν οι γονείς από την τσέπη τους, η κατασκευή ασφαλών σχολικών κτιρίων και άλλα» και εξήγησαν ότι στη σημερινή εποχή υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες για να έχουν τα παιδιά την μόρφωση που τους αξίζει, την εκπαίδευση που έχουν ανάγκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.