Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Τα πρωτοβρόχια κάνουν την εμφάνισή τους στο ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis Κιλκίς
Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, αφού τα φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα πρωτοβρόχια έκαναν την εμφάνιση τους. Έτσι, οι δραστηριότητες στα ΚΔΑΠ Kinesis for kids και Kinesis for juniors δε θα μπορούσαν παρά να επικεντρωθούν σε αυτά. 

Ξεκινήσαμε λοιπόν παρακολουθώντας εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με τις εποχές και συγκεκριμένα το φθινόπωρο. Μέσα από αυτά μας γεννήθηκαν ερωτήματα για τη δημιουργία της βροχής και του ουράνιου τόξου, τα οποία απαντήσαμε στο μάθημα του virtual education.

Αυτή την εβδομάδα επισκέφθηκε τη δομή μας και η Νεράιδα του φθινοπώρου, η οποία μας βοήθησε να διακοσμήσουμε τις δομές μας. Έτσι, οι μικροί μας καλλιτέχνες έκοψαν όσα περισσότερα φύλλα, σύννεφα και σταγόνες μπόρεσαν μέχρι να ετοιμάσουν όλα τα κομμάτια για το γιγάντιο κολλάζ που θέλαμε να συνθέσουμε. Για να ευχαριστήσουμε τη φίλη μας τη Νεράιδα για τη βοήθειά της, την ώρα των εικαστικών κατασκευάσαμε μία χάρτινη φιγούρα της, ώστε να την κρατήσουμε στην παρέα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Έπειτα, πιάσαμε τις σκούπες μας για να σκουπίσαμε τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα. Σχεδιάσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τις σκούπες και τα φύλλα μας σε ένα φθινοπωρινό τοπίο ολοκληρώνοντας έτσι το έργο μας.

Εκτός όμως από τα φύλλα που πέφτουν ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που κάνουν την εμφάνισή τους τα πρωτοβρόχια. Γι’ αυτό και εμπνευσμένοι από αυτά φτιάξαμε τις δικές μας ξεχωριστές ομπρέλες με διάφορους τρόπους. Αρχικά, δημιουργήσαμε τρισδιάστατες ομπρελίτσες χρησιμοποιώντας χρωματιστό χαρτί και χνουδωτό σύρμα. Συνεχίσαμε συζητώντας για την ιστορία και τη χρήση της ομπρέλας, ενώ κολλούσαμε το περίγραμμά της σε λευκό χαρτί, το οποίο ζωγραφίσαμε με τα αγαπημένα μας χρώματα. Έπειτα, το ξεκολλήσαμε και το τοποθετήσαμε από δίπλα τελειώνοντας το αριστούργημά μας.

Επιπλέον, την ώρα της μαγειρικής, οι επίδοξοι σεφ μας αποφάσισαν να φτιάξουν σνακ για το σχολείο. Ξεκίνησαν με ένα αλμυρό, έριξαν προσεκτικά όλα τα υλικά μέσα στο μπολ και έφτιαξαν νόστιμα κριτσίνια με ελιές. Σύντομα λαχταρίσαμε και κάτι γλυκό, γι’ αυτό και φτιάξαμε λαχταριστά ρολάκια μαρμελάδας που μας έκαναν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας!

Οι ρομποκατασκευαστές μας αυτή την εβδομάδα κυριεύθηκαν από ένα αίσθημα εξερεύνησης και αποφάσισαν να κινηθούν προς μέρη δύσβατα όπου δεν έχει πατήσει ποτέ άνθρωπος. Για να το κάνουν λοιπόν αυτό κατασκεύασαν το Μάιλο, ένα μικρό ρομποτάκι- εξερευνητή, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να πηγαίνει εκεί που δε μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος. Αφού λοιπόν τον κατασκεύασαν, τον προγραμμάτισαν ώστε κάθε φορά που ανακαλύπτει κάτι καινούριο να μας ειδοποιεί με ένα χαρακτηριστικό ήχο.

Τέλος, η ώρα του Καράτε είναι από τις πιο αγαπημένες των παιδιών και την περιμένουν κάθε φορά με μεγάλη ανυπομονησία. Έτσι, οι μικροί μας αθλητές, πιστοί στο ραντεβού τους, ξεκινούν κάνοντας ζέσταμα και συνεχίζουν μαθαίνοντας κάθε φορά καινούριες πολεμικές κινήσεις, οι οποίες τους βοηθούν τόσο στην κινητική όσο και στη νοητική τους ανάπτυξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.