Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ε. Αγαθοπούλου: Ο μισαλλόδοξος λόγος δεν πρέπει να βρίσκει χώρο στο δημόσιο διάλογο


Την Τετάρτη, 28/8/2019, συνεδρίασε η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για Θέματα Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με θέμα τον προγραμματισμό των συνεδριάσεων για την A' Σύνοδο της ΙΗ' Περιόδου.


Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η Α' Αντιπροέδρος, Ειρήνη Αγαθοπούλου, εισηγήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης από την επιτροπή, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις μίσους του κ. Μπαλάσκα, για ανθρώπους "σκουπίδια" και "σκόνη που ενοχλεί". Η πρόταση έγινε δεκτή τόσο από την Πρόεδρο, κ. Σοφία Βούλτεψη, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Η δημόσια δήλωση της Επιτροπής είναι η ακόλουθη:

«Η Επιτροπή μας, ως αρμόδια για τα θέματα ισότητας και δικαιωμάτων του ανθρώπου, διαφωνεί με κάθε δήλωση και έκφραση που παραπέμπει σε υποτίμηση ή περιφρόνηση του ανθρώπου και των δικαιωμάτων του. Το επίπεδο του πολιτισμού και η ποιότητα της δημοκρατίας μας εξαρτάται και από τον τρόπο εκφοράς του δημόσιου λόγου. Η Επιτροπή καλεί και παρακαλεί άπαντες όσοι λαμβάνουν μέρος στο δημόσιο διάλογο να είναι προσεκτικοί».

Η κ. Αγαθοπούλου, δήλωσε με τη σειρά της: «Οφείλουμε ως κόμματα και ως βουλευτές να παίρνουμε θέση σε τέτοια ζητήματα και αυτό κάναμε ως ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της αρμόδιας επιτροπής. Ο μισαλλόδοξος λόγος δεν πρέπει να βρίσκει χώρο να αναπτύσσεται στο δημόσιο διάλογο. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε η επιτροπή αυτή να επιτελέσει το ρόλο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.