Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Μάγεψαν, Αναστασιάδης και Ανδρουλιδάκης στην Πινακοθήκη της Τέχνης Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Μια νύχτα γιομάτη θάματα εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν στην Πινακοθήκη της Τέχνης στο Μεταλλικό στις 21 Αυγούστου 2019. Την αρχή έκανε ο Κιλκισιώτης ντράμερ, Κώστας Αναστασιάδης, που για δυο ώρες, συνεπήρε με τον λόγο και τον ήχο του τους πενήντα συμμετέχοντες στη βιωματική διδασκαλία για την αρμονία του ρυθμού. Περιπλανήθηκαν σε ρυθμούς και εκφράσθηκαν συνδυάζοντας ήχο και σκέψη σε μια απόπειρα και αυτογνωσίας.

Ο Μανόλης Ανδουλιδάκης, στη συνέχεια, καθήλωσε τους θεατές προσφέροντας τους μια μυσταγωγική βραδιά, σπαρμένη από ελληνική μουσική των μεγαλύτερων ελλήνων συνθετών, ερμηνεύοντας με πάθος ένα ρεπερτόριο αιρετικό και υπέροχο.

Ο εξαίρετος κιθαρίστας δεν τσιγκουνεύτηκε διόλου το πάθος και την τεχνική στο ρεσιτάλ του «Ελληνική μουσική σε έξι χορδές». Με περισσή δεξιοτεχνία έκανε μια απίστευτη αναδρομή στην ελληνική μουσική, από τον αρχαιοελληνικό Επιτάφιο του Σείκιλου στον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη, από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου και τον Γιάννη Μαρκόπουλο στα ασύλληπτα σόλο του Μανόλη Χιώτη και από τις μουσικές των μιούζικαλ του Πλέσσα στις τρυφερές μελωδίες του Ξαρχάκου και του Σαββόπουλου.

Η μαεστρία του ήταν τέτοια που ώρες-ώρες το κοινό είχε την αίσθηση ότι άκουγε ήχο από δυο κιθάρες, ή από μπουζούκια ή και σύνολο εγχόρδων.

Ο χώρος για άλλη μια φορά αποδείχθηκε μικρός και λίγος για τους πολλούς μουσικόφιλους που ήρθαν στο Μεταλλικό να απολαύσουν το Μανόλη αλλά σίγουρα οι τυχεροί θα έχουν να θυμούνται για καιρό την όμορφη βραδιά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την πολυπληθή και πέραν των προσδοκιών παρουσία σας.

Αλλά ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλει η διοίκηση της Τέχνης στους αμέτρητους φίλους της και εθελοντές που με προθυμία ανταποκρίνονται στις ανάγκες προετοιμασίας των εκδηλώσεων. Την Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου για την όμορφη επιμέλεια και αισθητική του μπουφέ, τον Χαρίτωνα Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Λαζαρίδη για την πολύτιμη βοήθεια τους στην διαχείριση του χώρου, την Δέσποινα Νικολαίδου για την πάντα πρόθυμη συνεισφορά της, την Ηρωδή Γκρέκα για την ακάματη παρουσία της, την Τούλα Κουρουζίδου και την Κική Τσογγίδου που, δια της εταιρίας KLEEMAN, έχουν πάντα την επιμέλεια του κήπου, τη Βάσω Τσουκαλίδου που από την αρχή ως το τέλος ήταν δίπλα μας, τον Βαγγέλη και Γιάννη Μάλγαρη που στη δύσκολη στιγμή ήταν παρόντες, την Δήμητρα Κεσίδου που λειτούργησε ως από μηχανής θεός, τον Δημήτρη Καπελιώτη για τις όμορφες φωτογραφίες του, τον Όμηρο Κοντό για την εφ όλης της ύλης συνέργεια του, την Δέσποινα Δουλκερίδου για την απόλυτη ανταπόκριση σε ό,τι της ανατέθηκε και στη γλυκιά της παρουσία, στον Γιάννη Μαραβέγια και την Αλεξάνδρα Ανανιάδου για την άριστη προβολή και καλή διάθεση τους και πολλούς πολλούς άλλους που η προθυμία τους για βοήθεια είναι συγκινητική.

Αυτή είναι και η ομορφιά της παρέας, μιας μεγάλης παρέας που αγαπά την πόλη, τον πολιτισμό και δίνει απλόχερα!

Θα ξαναβρεθούμε στα μουσικά μετερίζια, είναι υπόσχεση!

Η εκδήλωση έγινε με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στο πλαίσιο του έργου “Επιχορήγηση και προβολή δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη” διακριτικό με τίτλο “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ”.

Ευχαριστούμε και το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για την επιλογή και την υποστήριξη της ΤΕΧΝΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.