Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Θέλετε να γίνετε εγκληματίες; Τότε γιατί δεν βάφετε τις διαβάσεις;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Τελικά είναι άχρηστοι; Ανίκανοι; Ή παντελώς αδιάφοροι; Σίγουρα είναι δυνητικοί "εγκληματίες" για παραμέληση καθήκοντος, κι όποιος θίχτηκε από τον χαρακτηρισμό να πάει να αγοράσει ξύδι από το σούπερ μάρκετ.  Ακόμη και στα πιο απλά αλλά τόσο σημαντικά απαξιώνουν να ασχοληθούν με την ασφάλεια των Κιλκισιωτών. 


Μόνο να βλέπεις τις χαρούμενες φάτσες τους με κάθε ευκαιρία. Αν καθίσετε πχ στο Boheme και πιείτε καφέ, θα δείτε κωμικοτραγικές ιστορίες στη διάβαση ( κι όμως υπάρχει!!). 

Ο οδηγός δεν βλέπει διαγράμμιση για διάβαση και άρα δεν σταματά. Ο πεζός περνά άνετα και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα για το ποιος έχει δίκιο. Κάποια στιγμή όμως αν κανένα ΙΧ χτυπήσει καμιά μαμά με καρότσι και έχουμε τραυματίες ή νεκρούς, τότε "τρεχάτε ποδαράκια μου" για το ποιος φταίει. 

Σε αυτή τη χώρα και αυτή την πόλη μόνο όταν γίνει το κακό τρέχουν όλοι να μπαλώσουν τα αμπάλωτα. Σε όλη την πόλη του Κιλκίς οι διαβάσεις είναι σχεδόν αόρατες και έχουν να συντηρηθούν πολλά χρόνια. 

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και στο κομμάτι μετά τη Νέα Σάντα στην ανηφόρα όπου έβαλαν καινούργια άσφαλτο εδώ και ένα μήνα αλλά διαγράμμιση ανύπαρκτη. Ειδικά το βράδυ είσαι σαν τυφλός. Ο θεός βοηθός...









1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.