Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

"Τρέξε, αλλά πρόσεχε μη χτυπήσεις!"

Επιστολή διαμαρτυρίας Τμήματος Στίβου ΓΑΣ Κιλκίς
Ύστερα από σειρά επαφών με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κιλκίς, κ. Κώστα Παπαδάκη, σχετικά με το θέμα της τήρησης του ωραρίου για τους αθλητές του στίβου στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς, αναγκαζόμαστε να προβούμε στη σύνταξη επιστολής διαμαρτυρίας.

Ως γνωστόν, το Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς είναι ανοιχτό τους θερινούς μήνες για το κοινό από ώρα 8:00-18:00 και από 20:00 μέχρι 21:30 (ανεπίσημα βέβαια «ανοίγει» για το κοινό πολύ νωρίτερα). Το καλοκαίρι από 18:00-20:00 το στάδιο λειτουργεί για τις ανάγκες των ομάδων κλασσικού αθλητισμού της πόλης. Δηλαδή, 2 ώρες ανήκουν στην προπόνηση των αθλητών, ενώ στους δημότες 11,5 ώρες! Δυστυχώς αυτό το ωράριο δεν τηρείται ούτε εφέτος από τους υπεύθυνους.

Με τη μη τήρηση του ωραρίου ο Δήμος δείχνει ασέβεια και αδιαφορία για τα παιδιά του Κιλκίς που βρίσκουν τον χρόνο να έρθουν στο γήπεδο και προσπαθούν να φέρουν επιτυχίες για την πόλη μας. Κυκλοφορεί σαν φήμη η οδηγία στους υπαλλήλους, ότι, εάν είναι λίγοι οι αθλητές να μπαίνει ελεύθερα το κοινό... Δηλαδή αν στο τελευταίο χρονικά Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει μείνει μία ηλικιακά κατηγορία και άρα λιγότερα παιδιά να μη μας νοιάξει. 

Σε ερώτηση αθλήτριάς μας που συμμετέχει το Σάββατο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 ποιες είναι οι ώρες για το κοινό μπροστά στη θέα 30-40 ατόμων σε όλους τους διαδρόμους του γηπέδου, ενώ έπρεπε να τρέξει, ο προπονητής μας δεν ήξερε πώς να δικαιολογήσει το γεγονός και της είπε απλά να προσέχει μην χτυπήσει.

Αυτό φυσικά συμβαίνει χρόνια τώρα. Έχουμε την αποκλειστικότητα του προβλήματος αυτού στο Κιλκίς. Όποιος έχει πάει σε στάδια άλλων πόλεων γνωρίζει πως υπάρχουν κανονισμοί και αυτοί τηρούνται και από δημότες και από αθλητές. 

Ερώτηση: σε περίπτωση που κάποιος που περπατάει ακούγοντας μουσική αλλάξει διάδρομο και ένας αθλητής τρέχοντας πέσει πάνω του με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενός ή και των δύο ΠΟΙΟΣ θα έχει την ευθύνη; 

Σε περίπτωση που ένας αθλητής που παλεύει επί δέκα μήνες για να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τραυματιστεί σε μία τέτοια κατάσταση, τι θα του πούμε; 

Αν ο δίσκος ή το ακόντιο ενός ρίπτη χτυπήσει κάποιον δημότη με το αποτέλεσμα να είναι τραγικό, ΠΟΙΟΣ θα έχει την ευθύνη; 

Είμαστε βέβαιοι πως σε τέτοια περίπτωση την επόμενη μέρα θα ίσχυαν οι κανονισμοί. Δε θέλουμε όμως να παίζουμε με την τύχη.

Παρακαλούμε

τον αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει ώστε να τηρούνται οι κανόνες και τους δημότες να τους σέβονται

Για το καλό των αθλητών μας. 

Γιατί ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ.

1 σχόλιο:

  1. Έχετε απόλυτο δίκιο ότι οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και αυτό είναι πράγματι ένα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του δημοτικού σταδίου. Όμως η σύγκριση που κάνετε - 2 ώρες για σωματεία έναντι 11.5 ωρών για το κοινό - είναι εντελώς στρεβλή και υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Ειδικά το χειμώνα που σκοτεινιάζει νωρίς και το στάδιο δεν φωτίζεται επαρκώς, όλες οι ώρες εκτός του διώρου 16:00-18:00 που ανήκει στα σωματεία είναι πρακτικά άχρηστες για τον περισσότερο κόσμο που εργάζεται. Είναι πια προφανές ότι ο χρονομερισμός του σταδίου αποτελεί μια παρωχημένη πρακτική που γίνεται ολοένα και πιο προβληματική τα τελευταία χρόνια με την έξαρση του δρομικού κινήματος. Πρέπει επιτέλους να υιοθετηθεί ενιαίο ωράριο για όλους τους αθλούμενους χωρίς διακρίσεις και να γίνει χωρικός διαμοιρασμός του σταδίου με βάση τις χρήσεις του (π.χ. διάδρομοι 1-3 ταχύτητες, διάδρομοι 4-6 εμπόδια, διάδρομοι 7-8 αποστάσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή