Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019

Αναστάτωση στο Δημαρχείο Κιλκίς, λόγω περιστατικού λιποθυμίας

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σήμερα το πρωί Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, στο Δημαρχείο Κιλκίς, περιστατικό λιποθυμίας ωφελούμενης προγράμματος του Δήμου.

Το συμβάν έγινε το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς και κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος στο πλαίσιο του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους» (ΤΕΒΑ). 

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζουν οι υπάλληλοι του Δήμου και ενώ υπήρχε περιστατικό λιποθυμίας, εμετών και απώλειας των αισθήσεων μιας ωφελούμενης, έγιναν 2 τηλεφωνικές κλήσεις στο 166, το οποίο προκειμένου να στείλει ασθενοφόρο τους ζητούσε επιμόνως στοιχεία για τη συμπλήρωση της καρτέλας της ασθενούς, όπως π.χ. ονοματεπώνυμο, αλλά και στοιχεία για την κατάσταση της υγείας της, προσωπικές πληροφορίες όμως που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν, καθώς δεν υπήρχε γνωστός ή συγγενής της κοντά και η ίδια δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε καμία ερώτησή τους, λόγω της ημιλιπόθυμης κατάστασής της.

Όπως ήταν φυσικό, από την αναμονή και την αγωνία για την υγεία της ωφελούμενης, προκλήθηκε ένταση και αναταραχή στους παριστάμενους υπαλλήλους, στους ωφελούμενους του προγράμματος, καθώς και στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Άννα Δημάκη, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για καθυστέρηση στη διακομιδή της ασθενούς.

Από την πλευρά του το ΕΚΑΒ υποστηρίζει ότι η πρώτη κλήση καταγράφηκε στις 11 το πρωί (στις 10.59 συγκεκριμένα), στις 11.10 το ασθενοφόρο βρισκόταν στο Δήμο Κιλκίς και στις 11.23 η ασθενής είχε ήδη μεταφερθεί ήδη στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Σε ό,τι αφορά στις ερωτήσεις, αυτές είθισται να γίνονται για την καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου