Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη 3ου Γυμνασίου Κιλκίς στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη

Δελτίο τύπου 3ου Γυμνασίου Κιλκίς
Το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς για δεύτερο (2ο) συνεχές σχολικό έτος πραγματοποίησε από τις 2 έως τις 7 Μαΐου 2019 εκπαιδευτικές δραστηριότητες στη Ελβετία - Γαλλία, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος «CERN». Στην εκπαιδευτική επίσκεψη συμμετείχαν σαράντα ένας (41) μαθητές από τη Β΄ και τη Γ΄ τάξη του Γυμνασίου μας και τέσσερις (4) συνοδοί καθηγητές.


Τα παιδιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη, ξεναγήθηκαν σε χώρους προσομοίωσης και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα δυο τρέχοντα πειράματα που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του. Επίσης επισκέφθηκαν τους χώρους επεξεργασίας των επιστημονικών δεδομένων και παρακολούθησαν ενημερωτικές προβολές για τις δραστηριότητες του CERN οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύτατο επιστημονικό φάσμα.

Οι μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις, συμμετείχαν σε δραστηριότητες και αντέδρασαν με ενθουσιασμό σε μια εμπειρία η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί εμπειρία ζωής.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής δραστηριότητας η εκπαιδευτική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς επισκέφτηκε επίσης το Μουσείο Σοκολάτας, τις πόλεις Μοντρέ, Βέρνη, Ζυρίχη στην Ελβετία καθώς και τις πόλεις Στρασβούργο, Ανεσύ, Μιλούζη και Κόλμαρ στη Γαλλία. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έργα τέχνης, αρχιτεκτονικά επιτεύγματα και τρόπο ζωής των δυο αυτών ευρωπαϊκών χώρων.

Όλο το ταξίδι, συνολικά, υπήρξε για τους μαθητές μια διαδρομή συναρπαστική στο χώρο της επιστήμης και της Ευρωπαϊκής κουλτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου