Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Στο Κιλκίς, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γεώργιος-Σταυρός Κρεμλής

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς
Το Κιλκίς θα επισκεφτεί, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Γεώργιος-Σταύρος Κρεμλής, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 14:30. Ο κ. ΚΡΕΜΛΗΣ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει και να μιλήσει με τον κόσμο της ΝΔ  στα γραφεία της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς το μεσημέρι της Δευτέρας.

Θα μιλήσει για όλες τις προκλήσεις ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών καθώς και για την χρησιμότητα και τη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές στη ζωή όλων μας.

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος – Σταύρος Κρεμλής κατάγεται από τη Ρόδο, όπου τελείωσε το Δημοτικό και στη συνέχεια αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο. Σήμερα είναι Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EE) και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. 

Παράλληλα, είναι πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, ενώ πρόσφατα διορίστηκε μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD).

Ανέλαβε καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1.1.1981. Διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ και από το 1995 Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, όπως της «Νομικής Υπηρεσίας» της, της «Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης», της «Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», καθώς και της «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου». Επίσης, διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».

Στην τελευταία θέση του ως επικεφαλής Διοικητικής Μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του Περιβαλλοντικού Κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα, είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Διετέλεσε Πρόεδρος των Δικτύων κρατικών εμπειρογνωμόνων: ΕΝΕΑ (European Network of Environmental Authorities) και EIA/SEA, όπως και Συμπρόεδρος του διακρατικού ευρωπαϊκού δικτύου περιβάλλοντος IMPEL (Implementation Νetwork: Environmental Law), Εκπρόσωπος της ΕΕ στο Παγκόσμιο Δίκτυο Περιβάλλοντος INECE και Μέλος του ΔΣ του ΕΚΠΠΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης). Είναι Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δικαίου του Περιβάλλοντος, της οποίας και υπήρξε ιδρυτικός Πρόεδρος. Διετέλεσε, επίσης, μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο από το 1995. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη και, κατά την περίοδο μεταξύ 1991 και 1993, στην Ελλάδα διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Εθνικός Συντονιστής σε θέματα εσωτερικής αγοράς, Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, καθώς και Γενικός Γραμματέας σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Έχει κατά καιρούς διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μεταπτυχιακά κυρίως προγράμματα, και είναι συγγραφέας βιβλίων (στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά) καθώς επίσης και πολυάριθμων άρθρων και μελετών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.