Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Έφη Ναβροζίδου: «Ο τρίτος φάκελος και η προσοχή που πρέπει να δώσουμε στην επιλογή της ψήφου μας»

Υπογράφει η Έφη Ναβροζίδου
Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 καλούμαστε όλοι να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα. Όλοι είμαστε ενήμεροι για τη βαρύτητα της επιλογής μας τόσο στις δημοτικές εκλογές, όσο και στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο.

Υπάρχει, όμως, και μια τρίτη εκλογή. Μια ψηφοφορία που σε μικρότερο βαθμό είναι ενημερωμένος ο μέσος πολίτης, αυτή για την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ανήκει ο νομός μας και αφορά την επιλογή του καθενός μας τόσο στον συνδυασμό που θα επιλέξουμε, όσο και στην μοναδική ψήφο που δικαιούμαστε.

Η δική μας Περιφέρεια περιλαμβάνει όλον τον νομό του Κιλκίς και μαζί με τους νομούς Σερρών, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας αποτελούν την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Περιφέρεια είναι η εφαρμογή του αποκεντρωμένου θεσμού της δημοκρατίας. Αφορά σε υπηρεσίες, στο περιβάλλον, στις μεταφορές, στη γεωργία, στον τουρισμό, στην υγεία, στον πολιτισμό και σε τόσα άλλα.

Μια δυναμική Περιφέρεια μπορεί να φέρει θετικό πρόσημο στην τοπική ανάπτυξη και οικονομία του νομού.

Εμείς, οι Κιλκισιώτες έχουμε το δικαίωμα μιας ψήφου. Το σύστημα της απλής αναλογικής που φέτος καθιερώνεται και εφαρμόζεται για πρώτη φορά καθώς και το δικαίωμα της ψήφου των πολιτών άνω των 17 ετών, μας εισαγάγει σε μια νέα περίοδο πολιτικού πολιτισμού, σε μια περίοδο σύνθεσης και συναινέσεων.

Ο ένας και μοναδικός σταυρός που έχουμε το δικαίωμα να βάλουμε στον/στην υποψήφιο/υποψήφια του ψηφοδελτίου της επιθυμίας μας, ας είναι ο λόγος για μία ώριμη, συνειδητοποιημένη και υπεύθυνη επιλογή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.