Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Δηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων Κιλκίς Γ. Φαχουρίδη και Παιονίας Τ. Βασιλακή για την Πρωτομαγιά

Δήλωση Υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς, Γιάννη Φαχουρίδη
Φέτος συμπληρώνονται 133 Χρόνια από την Πρωτομαγιά του Σικάγο. Είναι η μέρα που η Παγκόσμια Εργατική Τάξη τιμά τους Ήρωές της. Τιμούμε τον Μάη του 1936, τους 200 της Καισαριανής, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που έδωσαν τη ζωή τους για το δίκιο της τάξης τους.

Η φετινή Πρωτομαγιά παρά τα παραμύθια για το "τέλος των μνημονίων" και τη "δίκαιη ανάπτυξη", βρίσκει την εργατική τάξη το Κιλκίς, αντιμέτωπη με τις βαριές συνέπειες των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων. Τα ήδη νομοθετημένα μέτρα και τα ματωμένα πλεονάσματα θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται με μεγαλύτερη ένταση.

Το Κιλκίς αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση του τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη και τι έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από αυτήν.

Με αφορμή την οικονομική κρίση, πριν από μια δεκαετία, μειώθηκαν μισθοί, έγιναν απολύσεις και κλίθηκαν οι εργαζόμενοι να κάνουν “υπομονή” και να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα.

Όλη την επόμενη περίοδο, που οι μεγάλες βιομηχανίες του Δήμου είχαν συνεχή κερδοφορία και αύξησαν την ανταγωνιστικότητά τους, οι μισθοί παρέμειναν καθηλωμένοι, η εντατικοποίηση της εργασίας όπως και τα εργατικά ατυχήματα αυξήθηκαν, οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν.

Την ίδια ώρα ο λαός του Δήμου δεν είδε κανένα όφελος από αυτή την ανάπτυξη. Αντίθετα είδε τους φόρους που πληρώνει να αυξάνονται, είδε να πληρώνει ακόμα πιο ακριβά για την υγεία του και την παιδεία των παιδιών του, είδε να περιορίζεται η κάλυψη των βασικών αναγκών του.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύτιμο εργαλείο για το σύστημα. Όχι μόνο ξέπλυνε τις προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των οποίων συνέχισε την πολιτική, όχι μόνο ξέπλυνε την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά κάνει τα πάντα για να ρίξει στα τάρταρα τις απαιτήσεις του λαού και της νεολαίας, με τις λογικές των ελάχιστων και των κατώτατων, με την ανακύκλωση της ανεργίας, με την εξίσωση των όποιων παροχών προς τα κάτω, στο όνομα του δήθεν "ρεαλισμού" και του "μικρότερου κακού".

Όμως, πραγματικά σύγχρονο, προοδευτικό και ρεαλιστικό είναι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε στα χρόνια της κρίσης, για να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν "κοινωνικό μεσαίωνα".

Ως “Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς” θα συνεχίσουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Γι’ αυτό χρειάζεται να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, ώστε ο λαός να βρεθεί δυνατός απέναντι σε όλους όσοι υπηρετούν αυτή τη βάρβαρη πολιτική, στην Ευρωβουλή, τη Βουλή και την Τοπική Διοίκηση.

Δήλωση Υποψήφιου Δημάρχου Παιονίας, Τάσου Βασιλακάκη
Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγου του 1886, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης του '36, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής την 1η Μάη του 1944, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους θυσιάστηκαν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το μοναδικό πραγματικά προοδευτικό μέλλον της κοινωνίας.

Αντλούμε δύναμη από την Ιστορία του εργατικού κινήματος στο νομό μας, στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Τα διδάγματα αυτής της εποποιίας είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρα από ποτέ. Ό,τι κέρδισε η εργατική τάξη, το κέρδισε με σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του, ανατρέποντας συσχετισμούς που μπορεί να ήταν αρνητικοί και να φάνταζαν ανυπέρβλητοι.

Πάνω από όλα η Ιστορία απέδειξε ότι η εργατική τάξη, η πιο πρωτοπόρα δύναμη της κοινωνίας, μπορεί, σε συμμαχία με τα άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, να ανατρέψει την εξουσία του κεφαλαίου, να οικοδομήσει μια νέα κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών.

Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει και σήμερα η εργατική τάξη που στενάζει στα εργοστάσια της περιοχής με την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς και τις σμπαραλιασμένες εργασιακές σχέσεις.

Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι αγρότες, που τους πνίγουν τα χρέη, η δυσβάσταχτη φορολογία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα δάνεια, οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, που κινδυνεύουν κάθε μέρα με λουκέτο και ξεκλήρισμα.

Αυτό το δρόμο χρειάζεται να ακολουθήσει η νεολαία και να μην αποδεχτεί τη λογική του μικρότερου κακού που φέρνει όλο και μεγαλύτερο, τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων που μετατρέπονται σε υψηλές απαιτήσεις για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Να μην αποδεχτεί να της «ψαλιδίζουν» τα όνειρα, αλλά να διεκδικήσει το μέλλον που της αξίζει.

Σήμερα πραγματικά προοδευτικό και σύγχρονο είναι να συμβαδίζουν η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες που υπάρχουν, με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, με τη μείωση και εξάλειψη της ανεργίας, με τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών και όχι το πισωγύρισμα σε έναν "κοινωνικό μεσαίωνα", που υπηρετούν τα αστικά πολιτικά κόμματα.

Για αυτή την πρόοδο αγωνιζόμαστε και μέσα από τη μάχη των εκλογών. Γι’ αυτό έχει ξεχωριστή σημασία σήμερα η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ στην Παιονία να σημειώσουν αύξηση τη δύναμή τους σε όλες τις κάλπες, ώστε ο λαός να βρεθεί πραγματικά απέναντί από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου, απέναντι από τους εκλεκτούς της άρχουσας τάξης στην Τοπική Διοίκηση, απέναντι από τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, απέναντι από την ακροδεξιά και το φασισμό.

Γι’ αυτό χρειάζεται να κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις τοπικές και βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.