Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Δείτε την κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου


Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Αγαθόπουλου έγινε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, στο Κιλκίς.

Το κείμενο της ομιλίας του Δ. Αγαθόπουλου

Φίλες και φίλοι,

Κιλκισιώτισες και Κιλκισιώτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στη σημερινή μας συγκέντρωση.

Για τη μεγάλη παρουσία σας εδώ απόψε.

Μια παρουσία συγκινητική και αγωνιστική.

Μια παρουσία δικαίωσης της πορείας που κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε και μετά τις εκλογές κάθε μέρα, όλοι μαζί στη πόλη και στα χωριά μας.

Μια παρουσία δύναμης και αποφασιστικότητας για το αύριο αυτού του Δήμου, που εκτείνεται από τη Δοϊράνη μέχρι την ιστορική έδρα του Δήμου, την Νέα Σάντα, και από την Ποντοκερασιά μέχρι τα Αγιονέρια.

Μια παρουσία που σηματοδοτεί την απαρχή της ανατροπής της αυτοδιοικητικής νομενκλατούρας, που οικειοποιήθηκε την «καρέκλα» και την εξουσία αδιαφορώντας για την ευθύνη να είναι μια αυτοδιοίκηση όλων των πολιτών και πήγε τον Δήμο μας πολλά χρόνια πίσω.

Μια παρουσία που εκφράζει την ελπίδα, για μια διαφορετική ζωή στην καθημερινότητά της, που αναζητεί η τοπική κοινωνία.

Μια παρουσία που θα σημάνει το τέλος της μιζέριας και της αδράνειας, που εξέφρασαν οι συμπεριφορές των τοπικών αρχόντων του Κιλκίς.

Μια παρουσία που ανοίγει έναν άλλο δρόμο, έτοιμο να εκφράσει ένα άλλο επίπεδο κοινωνίας, πιο ανθρώπινης και πιο ελκυστικής.

Μια παρουσία που δείχνει το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας αλλά και τις προσδοκίες όλων μας.

Φίλες και φίλοι,

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Όσοι και όσες συμμετέχουμε στην παράταξη αυτή εκφράζουμε ένα άλλο κόσμο.

Είμαστε με τους ανθρώπους που μοχθούν, που ανησυχούν, που αγωνίζονται, που υποφέρουν, που δημιουργούν, με τους ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη τους και το χωριό τους, για το πράσινο, για την καθαριότητα, για τον πολιτισμό, την ανάπτυξη, τις συμπεριφορές, τις αξίες , τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δίκαιο και το αξιακό.

Αλλά και με τους ανθρώπους της προσφοράς, που τόσα χρόνια δίνουν τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο, μέσα από συλλόγους και πρωτοβουλίες, για να γίνει αυτός ο τόπος ανθρώπινος και ελκυστικός για τους κατοίκους του, σε πείσμα των προηγούμενων δημοτικών αρχών, που την απαξίωναν και την απαξιώνουν καθημερινά.

Δεν εκφράζουμε τους βολεμένους αξιωματούχους, που η ενασχόλησή τους με τα κοινά, έχει προσωπικό και ιδιοτελές περιεχόμενο και στόχο! Δεν εκφράζουμε αυτό που ζείτε σήμερα από τον βίο και την πολιτεία ορισμένων που διεκδικούν και σήμερα την ψήφο σας για να διοικήσουν τον Δήμο.

Ο συνδυασμός μας «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ Ο Δήμος Κιλκίς στα χέρια του πολίτη», είναι μια Δημοτική Κίνηση που δημιουργήθηκε και λειτουργεί για να παραμείνει ως ένα ενεργό κύτταρο διαβούλευσης και διαλόγου στον τόπο μας.

Μια Δημοτική Κίνηση που συζητάει και φιλοδοξεί να παρέμβει στα δημοτικά δρώμενα, με ενεργά μέλη, πολίτες που με την καθημερινή τους δράση και συμμετοχή, δηλώνουν την πίστη τους ότι μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες, ο Δήμος του Κιλκίς μπορεί να αλλάξει πορεία. Μπορεί να είναι ο φορέας μιας φρέσκιας πολιτικής και αυτοδιοικητικής αντίληψης.

Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε! Αρκεί να νοιαστούμε, να πιστέψουμε και να δράσουμε.

Η πολιτική της Δημοτικής Αρχής πρέπει να πηγάζει, να δημιουργείται και να ελέγχεται από τους καλά ενημερωμένους και ενεργούς Πολίτες του Δήμου Κιλκίς.

Ο Δήμος, ως το κοντινότερο κέντρο εξουσίας του πολίτη, μπορεί και πρέπει να λειτουργεί και να δρα, μαζί με τους Πολίτες, θετικά, άμεσα και με τρόπο που να δημιουργεί πρότυπο για ισονομία και ισοπολιτεία.

Στη Δημοτική Κίνηση ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ υπάρχει και το ανθρώπινο δυναμικό - πολιτικό και επιστημονικό - αλλά και η τεχνογνωσία, ώστε, από τη θέση της Δημοτικής Αρχής, να φέρουμε σε πέρας τους στόχους που έχουμε θέσει. Αυτό όμως, που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αυτό που διαφοροποιεί ριζικά την Κίνησή μας, είναι η επιδίωξη για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών του Κιλκίς στις διαδικασίες και τις αποφάσεις που τους αφορούν.

Δεν αυτοπροβαλλόμαστε, δεν προσποιούμαστε, ούτε κρατάμε αποστάσεις από τους συνομιλητές μας. Είμαστε ανοιχτοί, άμεσοι και φιλικοί με τους συμπολίτες μας.

Νοιαζόμαστε για το διπλανό μας, μαχόμαστε για τις ιδέες μας, αγωνιζόμαστε για την συλλογική πρόοδο του τόπου μας.

Είμαστε πολίτες αυτής της κοινωνίας, με μια πολιτική διαδρομή γεμάτη αγώνες και προσωπικές θυσίες. Στην επαγγελματική και κοινωνική μας πορεία πορευόμαστε με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

Στις 26 του Μάη, θα βάλουμε μπροστά το «εμείς» αφήνοντας πίσω το «εγώ» και τις φθαρμένες αναξιόπιστες λύσεις που απορρέουν από τη λογική των «αυτόκλητων σωτήρων». Τώρα όλοι μαζί παλεύουμε πραγματικά, γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε στο Κιλκίς τη θέση που του αξίζει.

Δεν θέλουμε να συνεχίσουμε τις πολιτικές του αυτοδιοικητικού κατεστημένου, που δημιούργησε την μιζέρια, και αναπαρήγαγε τις πελατειακές σχέσεις. Ενός κατεστημένου που αποτελεί την προέκταση του φαύλου και ανίκανου συστήματος των πολιτικάντηδων, που κατάστρεψε και υποβάθμισε τον τόπο μας.

Η δύναμη των επιχειρημάτων μας και το σχέδιο που καλούμαστε να υλοποιήσουμε μαζί με όλο τον κόσμο του Κιλκίς, βρίσκει απήχηση στη κοινωνία. Είμαστε έτοιμοι για την πόλη και τα χωριά της επόμενης ημέρας.

Ο κόσμος του Κιλκίς στις εκλογές της Κυριακής, θα πάρει στα χέρια του την υπόθεση του μέλλοντός του. Αυτή τη φορά δεν θα παραμείνει δέσμιος του κατ όνομα «αυτοδιοικητικού» θερμοκηπίου, που αναπαράγει και αναπαράγεται από τα ίδια πρόσωπα συντηρώντας τις ίδιες παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Τα δήθεν ανεξάρτητα προσωπεία τους, υπηρετούν το μικροκομματικό τους συμφέρον και την προσωπική τους πολιτική επιβίωση. Αυτή η αυτοδιοικητική «κρούστα» και τα πελατειακά δίκτυα που την πλαισιώνουν, πρέπει να αποχωρήσουν για το συμφέρον του δήμου και των πολιτών του.

Φίλες και φίλοι,

Εμείς έχουμε πρόγραμμα και θέσεις για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα που απασχολούν τη πόλη, το κάθε χωριό αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά. Τα επεξεργαστήκαμε μαζί με όλη τη κοινωνία, τους φορείς της και με όσους πολίτες κατέθεσαν την άποψή τους, όπου κι αν αυτοί ανήκουν.

Πρωταρχικό μας μέλημα θα είναι να θεσπίσουμε λαϊκές, τακτικές συνελεύσεις ανά γειτονιά, ανά χωριό, ανά περιοχή, ώστε ο πολίτης να έχει καθημερινό λόγο όπου τα ζητήματα της διαφάνειας, της πορείας των έργων αλλά και των όποιων αποφάσεών μας θα τίθενται στη «βάσανο» της ουσιαστικής λογοδοσίας. Έτσι θα κάνουμε τους προϋπολογισμούς και τους απολογισμούς μας. Στη δική μας θητεία θα καθιερωθούν οι Συμμετοχικοί Προϋπολογισμοί, με τη βούληση όλων μας, όλων σας, αφού μας δίνει τη δυνατότητα το νέο νομοθετικό πλαίσιο του Κλεισθένη. Αυτά αποτελούν την ποιοτική μας διαφορά.

Εμείς έχουμε μια άλλη αντίληψη για τη συμμετοχή του πολίτη. Τον θέλουμε συνδιαμορφωτή των πεπραγμένων του δήμου και ακόμη περισσότερο πρωταγωνιστή των εξελίξεων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, όπου αυτός ζει και δραστηριοποιείται. Θα αξιοποιήσουμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ώστε το μειονέκτημα της μεγάλης έκτασης του Δήμου μας να μην είναι εμπόδιο στην άμεση και έγκαιρη επαφή των κατοίκων των χωριών μας με τη δημοτική αρχή. Είμαστε στον 21ο αιώνα και ο Δήμος Κιλκίς δεν μπήκε καν στον κόπο να αιτηθεί ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης δωρεάν ασύρματου δικτύου για τους δημόσιους χώρους! Όλη η Ελλάδα θα έχει, εκτός από το Κιλκίς Λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας της προηγούμενης διοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη της οποίας, όχι μόνο αυτού του λόγου αλλά και για πολλούς άλλους, έχουν το θράσος να ξαναζητούν την ψήφο σας!

Εμείς δε συμβιβαζόμαστε! θέλουμε μια άλλη, σύγχρονη κοινωνία, γιατί πρεσβεύουμε ένα άλλο κόσμο! Έχουμε μια άλλη λογική ανάπτυξης που αφορά όλες και όλους και δεν αφήνει κανέναν και καμιά στο περιθώριο.

Φίλες και Φίλοι,

Η ζωή όλων μας επηρεάζεται άμεσα από την πορεία του Δήμου. Τα προβλήματα είναι σύνθετα και πολύπλοκα και λύνονται μόνο από οργανωμένες συλλογικότητες που θέλουν και μπορούν να επεξεργασθούν πολιτικές διεξόδου του δήμου από τη μιζέρια.

Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να κουβεντιάσουμε με τον κόσμο. Μπαίνουμε και συμμετέχουμε εκεί που δεν μπορούν οι άλλοι. Πλάι στους εργαζόμενους και στα προβλήματά τους.

Συμμετέχουμε στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες και υπερασπιζόμαστε την επιβίωση της κάθε οικογένειας και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη. Δεν θα υποστείλουμε ποτέ τη σημαία της υπεράσπισης και της στήριξης των αδύναμων αυτής της κοινωνίας. Δεν θα υποστείλουμε την σημαία των ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ σε κάθε άνθρωπο λευκό ή μαύρο – θρησκευόμενο ή μη, στον μετανάστη, στον πρόσφυγα, στους Ρομά, στους παλιννοστούντες, στους αλλόθρησκους ή στους ομοφυλόφιλους, στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους. Αυτό είναι το δικό μας διακύβευμα αυτών των εκλογών.

Όχι όμως μέσα από δομές όπως το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου που είχε καταλήξει να εξυπηρετεί προσωπικά συμφέροντα και να λειτουργεί ψηφοθηρικά. Αλλά αξιοποιώντας στο έπακρο τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας για την ενημέρωση και την ουσιαστική στήριξη όλων των συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη.

Φίλες και Φίλοι

Είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε όλα όσα σχεδιάζουμε μαζί με τον κόσμο μας, για χάρη της αναγέννησης του Κιλκίς. Το πρόγραμμά μας, είναι θεμελιωμένο σε 4 βασικούς πυλώνες:

Πρώτον -Παραγωγική Ανασυγκρότηση του τόπου

Δεύτερον -Καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων

Τρίτον -Προστασία του Περιβάλλοντος.

Τέταρτον -Ανάδειξη – θεμελίωση θεσμών Συμμετοχικής δημοκρατίας

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή εφαρμογή ενός τέτοιου αυτοδιοικητικού Προγράμματος αποτελεί η ύπαρξη ενός τοπικού Κινήματος Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης, Ρήξεων αλλά και Αγώνων.

Σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο, ξεκινάμε το αυτοδιοικητικό μας ταξίδι από όποια θέση και αν μας ορίσετε.

Με αισιοδοξία, με πείσμα, με απόφαση να τ’ ανατρέψουμε όλα! Όπως ακριβώς με τους αγώνες μας και με το πείσμα μας, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του Δήμου μας, ανατρέψαμε και ακυρώσαμε τον διαγωνισμό εξόρυξης χρυσού στα Κρούσσια.

Βάζουμε ρότα για πορεία ρήξης,

με πολιτικές, με νοοτροπίες, με πρόσωπα, με κατεστημένα και παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Είναι για μας ταξίδι χωρίς δεσμά, χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς παζάρια, χωρίς ανοιχτά γραμμάτια. Το μόνο γραμμάτιο που υπογράφουμε, είναι η δέσμευσή μας να υπηρετήσουμε τον τόπο μας με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Για εμάς υπάρχει ελπίδα.

Για εμάς η Διοικητική και η Οικονομική εξυγίανση του Δήμου περνάει μέσα από:

• Τους αγώνες για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση με τους αναγκαίους πόρους μαζί με την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος

• Την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου

• Την αυστηρή διαχείριση των δαπανών,.

• Την καθιέρωση καθαρών και διάφανων διαδικασιών των προμηθειών σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης, του εξοπλισμού, αλλά και των έργων που εκτελούνται.

• Την κατάργηση των πελατειακών σχέσεων

• Την συγκρότηση πλήρους και ενημερωμένου περιουσιολογίου του

• την μείωση των εξόδων και της ανεξέλεγκτης σπατάλης.

• Την αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας και των πόρων που διαθέτει,

• Την στοχευμένη χρησιμοποίηση υπαρχόντων φορέων - οικονομικών εργαλείων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος αλλά και την δημιουργία νέων.

Φίλες και Φίλοι

Δηλώνουμε καθαρά και χωρίς περιστροφές ότι θα δώσουμε τη μάχη για μια συλλογική - συμμετοχική διοίκηση με τους δημότες πάνω στους επτά άξονες του προγράμματός μας οι οποίοι είναι:

- 1) Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας.
Προτεραιότητές μας στον τομέα αυτό είναι
· Η επέκταση προγράμματος αγροτικής οδοποιίας

· Η στήριξη της τοπικής παραγωγής

· Πρωτοβουλίες για σύνδεση της έρευνας (Ινστιτούτα του ΑΠΘ) με την κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή στο Δήμο

· Η δημιουργία κτηνοτροφικών πάρκων

· Πρωτοβουλίες για οργάνωση των παραγωγών για μεγαλύτερη προσβασιμότητα στις αγορές.

. Πρωτοβουλίες για τον αποχαρακτηρισμό περιοχής στα Κρούσσια από υποβαθμισμένη περιοχή και παράλληλα υποβολή αιτήματος για αναδασμούς όπου δεν υπάρχουν.

. Επικαιροποίηση της μελέτης κατασκευής του φράγματος του Μεταξοχωρίου και την δρομολόγησή του.

· 2) Η συμβολή του Δήμου στην τοπική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη των βιομηχανικών ζωνών.
Οι προτεραιότητές μας στον τομέα αυτό είναι
Πιεστική παρέμβαση για την ολοκλήρωση της οδικής σύνδεσης με Θεσσαλονίκη,

· Η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου και η σύνδεσή του με την ΒΙΠΕ

· Η Ανάπτυξη πρωτοβουλιών για τη δημιουργία συνεργασιών και δικτυώσεων

· Η παραμονή του βρεφονηπιακού σταθμού στη ΒΙΠΕ ή ως εναλλακτική λύση δημιουργία νέου στο κοντινότερο ανενεργό σχολείο της περιοχής.

- 3) Η προστασία του περιβάλλοντος

- Με προτεραιότητες:
Στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση

- Σχεδιασμός και υλοποίηση ολοκληρωμένου συστήματος βιώσιμης διαχείρισης των υδάτινων πόρων του Δήμου. Νέες γεωτρήσεις ή βελτίωση των υπαρχουσών. Κατασκευή φραγμάτων στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού

- Μείωση των λειτουργικών δαπανών του Δήμου με Προώθηση της χρήσης ΑΠΕ στα δημοτικά κτίρια και στα σχολεία

- 4) Η πολιτιστική αναβάθμιση του Δήμου - Αθλητισμός

Με προτεραιότητες:
Ø Αναστύλωση – συντήρηση – επανάχρηση ιστορικών κτιρίων (παλαιό Διοικητήριο, Δίδυμες Καπναποθήκες Λουτρό)

Ø Επαναλειτουργία και ένταξη στα προγράμματα του Υπουργείου Πολιτισμού του Διεθνούς φεστιβάλ κουκλοθέατρου, αναβάθμιση του προγράμματος παραστάσεων – συναυλιών στο θέατρο λόφου, συνεργασία με το φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για παράλληλες εκδηλώσεις στο Κιλκίς, αναβάθμιση της ετήσιας εμποροπανήγυρης.

Ø Υλοποίηση προγραμμάτων διαχείρισης ελεύθερου χρόνου ανηλίκων – ενηλίκων σε τμήματα πολιτισμού του Δήμου, και την μέριμνα για κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

Ο Δήμος οφείλει να έχει λόγο και ρόλο στην αθλητική και πολιτιστική παραγωγή της πόλης, οφείλει να λειτουργεί ως ομπρέλα για όλους τους φορείς. Να προσφέρει δωρεάν υψηλού επιπέδου κτηριακές υποδομές και υπηρεσίες. Καθώς και να στηρίζει κάθε είδους αθλητικού και καλλιτεχνικού επιπέδου εκδήλωση, διευκολύνοντας την νεανική καλλιτεχνική δημιουργία και την ανάδειξη κάθε τι καινούργιου που δεν έχει τους πόρους και τα μέσα να εκφραστεί.

- 5) Η Δημιουργία Τουριστικής Ταυτότητας του Δήμου

Με βασικές προτεραιότητες:

· διαμόρφωση στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του τουρισμού στον Δήμο

· δημιουργία και λειτουργία δημοτικού Γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης

· Δράσεις και έργα για την ανάδειξη των ιστορικών μνημίων ( Βρετανικά μνημεία Δοϊράνης, Ηρώον Κιλκίς) και αρχαιολογικών χώρων( Μουσείο Κιλκίς, Παλατιανό, Π. Γυναικόκαστρο) και την προβολή περιοχών φυσικού κάλλους (Δοϊράνη, Μπέλλες, Κρούσια, Πικρολίμνη).

· Λειτουργία σε νέα βάση του Σπηλαίου του λόφου Αγίου Γεωργίου, επανεξέταση των προοπτικών του πηλοθεραπευτηρίου Πικρολίμνης με στόχο την επαναλειτουργία του, αξιοποίηση του βοτανικού κήπου Κρουσίων.

· Οδική σύνδεση περιοχής Λίμνης Κερκίνης με Ποντοκερασιά.

· Προώθηση, σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, καταστηματάρχες και τοπικούς φορείς, της τοπικής γαστρονομίας

· Δημιουργία τουριστικών πακέτων επισκέψεων στο Δήμο

· Αισθητική βελτίωση του αστικού χώρου της πόλης και των άλλων οικισμών του Δήμου,

· Συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά τουριστικά δίκτυα.


- 6) Ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας:
Λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών

Επαναλειτουργία και αναβάθμιση του δημοτικού ΚΔΑΠ

Λειτουργία χώρου φροντίδας, περίθαλψης και προσωρινής διαμονής ευπαθών ομάδων, όπως οι άστεγοι, οι κακοποιημένες γυναίκες, τα θύματα trafficking και άλλοι.

Δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.)

Οργάνωση και συντονισμός της εθελοντικής δράσης των πολιτών

- 7) Και φυσικά, πρωτοβουλίες για να δώσουμε βήμα στη νεολαία μας. Το μέλλον αυτού του τόπου. 

Θα προτείνουμε

• Καθιέρωση Τοπικών Συνελεύσεων Νεολαίας, με συμβουλευτικό χαρακτήρα για ζητήματα καθημερινής ζωής που απασχολούν τους νέους. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των νέων.

- • Δημιουργία σύγχρονων έξυπνων εφαρμογών για την ενημέρωση της νεολαίας σχετικά με τα δικαιώματά τους και για δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται στη νέα γενιά.

• Ευαισθητοποίηση-ενημέρωση της νέας γενιάς για το φαινόμενο του φασισμού, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

• Σχεδιασμός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε συνέργεια με άλλους φορείς..

• Δημιουργία Στεκιού νεολαίας (με νεανική βιβλιοθήκη, χώρο διεξαγωγής πνευματικών παιχνιδιών, χώρο έκφρασης και πολιτισμού, ψυχαγωγίας, ομαδικών εκθέσεων και δράσεων).

• Δημιουργία Δημοτικού Κέντρου Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας για νέους και νέες. Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και των καινοτόμων δράσεων αλλά και των νεανικών συνεταιριστικών εγχειρημάτων στο πλαίσιο της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

• Καθιέρωση ετήσιου Φεστιβάλ νεολαίας στην λίμνη Δοϊράνη

• Ενίσχυση των αθλητικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και εναλλακτικών που προωθούν την οικολογική αναβάθμιση της πόλης

• Δημιουργία εθελοντικών συλλόγων νεολαίας για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Οι προτάσεις αυτές αντανακλούν το όραμα μας για την πόλη και τα χωριά μας και συγκροτούν το αναλυτικό πρόγραμμα μας για το Κιλκίς της επόμενης μέρας, όπως αυτό δημοσιεύτηκε αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας και στα Μ.Μ.Ε.

Φίλες και φίλοι,

Κιλκισιώτισες και Κιλκισιώτες,

Αυτή η πορεία απαιτεί την συμμετοχή όλων, ώστε να ξεφύγουμε από την μιζέρια στην οποία μας έχουν καταδικάσει οι προηγούμενες διοικήσεις. Από ένα Δήμο ανίκανο να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις του αξιοποιώντας την εμπειρία και άλλων περιοχών , θα περάσουμε σε ένα δήμο που θα στηρίζει τους δημότες, θα αξιοποιεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους και τις ικανότητες των ανθρώπων της περιοχής και θα οδηγεί την τοπική κοινωνία στην ανάπτυξη και την πολιτισμική αναβάθμιση.

Οι εκλογές της 26 Μαίου θα αλλάξουν τους αυτοδιοικητικούς συσχετισμούς. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο είναι ήδη παρελθόν γιατί απέτυχε να φέρει τον αέρα των αλλαγών που απαιτεί η τοπική κοινωνία. Η πρότασή μας είναι καθαρή και θα την υπερασπιστούμε χωρίς εκπτώσεις. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για το τόπο, με προμετωπίδα την συλλογικότητα, την συμμετοχή, την αλληλεγγύη και το πάθος για την πόλη και τα χωριά μας, επιδιώκουμε την ριζική βελτίωση του αυτοδιοικητικού οράματος και της πρακτικής του εφαρμογής.

. Ξέρουμε τα προβλήματα, ξέρουμε τα πλεονεκτήματά μας, και με τους πολίτες συμμάχους μας, θα επιδιώξουμε έναν άλλο τρόπο διαβίωσης στο δήμο. Θέλουμε ένα δήμο, που θα σέβεται τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Ένα δήμο, που θα περιέχει το στίγμα της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και θα ανοίγει το πλαίσιο της δημιουργικότητας και των πρωτοβουλιών του πολίτη, μέσα από σύγχρονες πρακτικές.

Φίλες και φίλοι

Στο ψηφοδέλτιο μας, συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες από όλους τους κοινωνικούς χώρους, από διαφορετικούς πολιτικούς σχηματισμούς, συμπολίτες μας που έχουν μια διακριτή κοινωνική και επαγγελματική διαδρομή. Με ήθος και αξιοπρέπεια, δίνουμε το μήνυμα της ενότητας όλων των δυνάμεων που θέλουν να φέρουν την πραγματική αλλαγή στον τόπο μας. Είμαστε περήφανοι που ο συνδυασμό μας (ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ), προέκυψε από «τα κάτω» της τοπικής κοινωνίας και δεν έχει τις παθογένειες και τα «εγώ» της αυτοδιοικητικής νομενκλατούρας, που μας έφερε στη σημερινή κατάσταση.

Οι πολίτες του Κιλκίς παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους.

Τώρα πρέπει να ισχύσει, το άλλο μοντέλο διοίκησης στο Δήμο Κιλκίς!

Μαζί μπορούμε να χτίσουμε το δικό μας μέλλον !!!

Ελάτε όλοι και όλες μαζί, να Ανατρέψουμε:

– Τον κατήφορο της πόλης και των χωριών μας.

– Τη λογική της άνισης μεταχείρισης των πολιτών και το διαχωρισμό τους σε φίλους και εχθρούς, σε δικούς μας και σε ξένους.

-Τη λογική ότι οι δημότες πρέπει να πληρώνουν αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτούν.

Ελάτε όλοι και όλες μαζί,

Να κλείσουμε τους δρόμους της ξενιτιάς που παίρνουν τα καλύτερα μυαλά και τα πιο άξια χέρια του τόπου μας.

Να παλέψουμε για δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δράσεις προστασίας των ανέργων, των αδύναμων και ευπαθών συμπολιτών μας.

Να χτίσουμε από τα κάτω το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης του Κιλκίς.

Διανύσαμε την προεκλογική περίοδο κάνοντας έναν όμορφο αγώνα!

Τον δώσαμε με ήθος, και αξιοπρέπεια.

Χωρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες.

Οι πρακτικές του παρελθόντος, δεν χωράνε πουθενά.

Η εξαγορά συνειδήσεων και ψήφων, η συναλλαγή, οι στημένες δημοσκοπήσεις κι ο επηρεασμός των μέσων διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, δεν πρέπει να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα σ’ αυτές τις εκλογές.

Φίλες και Φίλοι

Πως μπορούμε να εμπιστευτούμε ξανά σε κάποιους την διοίκηση του δήμου, όταν :

· Πίσω από κάθε τους ενέργεια υπήρχε το πάρε και το δώσε

· Όταν το ρουσφέτι ήταν στην καθημερινή τους πρακτική σε σχέση με τον πολίτη

· Όταν, στην προεκλογική περίοδο, υποσχέθηκαν τουλάχιστον εκατοντάδες θέσεις εργασίας, χωρίς φυσικά να δεσμευτούν για το πώς, το που, το πότε και τον τρόπο.

· Όταν σε παραπλανούν με ανέφικτα οράματα ανάληψης ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΏΝ αγώνων σε αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προδιαγραφές.

- Όταν γύρισαν προκλητικά την πλάτη στα κονδύλια της Κεντρικής Κυβέρνησης και στο πρόγραμμα Φιλόδημος για αγροτική οδοποιία, για επανάχρηση δημοτικών κτιρίων, για ενεργειακή αναβάθμιση αθλητικών και σχολικών εγκαταστάσεων, για ελεύθερο ίντερνετ, για δημοτικό κυνοκομείο για τα αδέσποτα…

· Όταν το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Δήμου με τις δομές αλληλεγγύης το ευτέλισαν και το εγκατέλειψαν.

· Όταν εμπορευματοποίησαν τον πολιτισμό και απαξίωσαν την εθελοντική συμμετοχή των ενεργών συμπολιτών μας

· Όταν έφτασαν στο σημείο να εξαγγείλουν την δημιουργία ΜΑΥΣΩΛΕΙΟΥ του Ποντιακού Ελληνισμού στην πόλη μας. Προφανώς μη γνωρίζοντας τι σημαίνει μαυσωλείο, διότι αν γνώριζαν και ισχύει η εξαγγελία τότε πρέπει να μας πουν και ποιον ή ποιους θα ταριχεύσουν.

ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ, -ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ,- ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, -ΜΕ ΠΟΙΟ ΗΘΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΑΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Ο λαός μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποκρούσει τέτοιες συμπεριφορές! Έχει αξιοπρέπεια και πικρή γεύση από όλους εκείνους που τις χρησιμοποίησαν στο παρελθόν και θα προσπαθήσουν να τις χρησιμοποιήσουν και στο μέλλον.

Κι εμείς είμαστε εδώ. Ο απλός κόσμος, της εργασίας, του εμπορίου, του πολιτισμού, του χωραφιού και της παραγωγής! Και κυρίως τα νιάτα του τόπου μας.

Δεν είμαστε οι παράγοντες που επί δεκαετίες άλλαζαν πόστα και ρόλους, καθισμένοι στη δική σας πλάτη.

Αυτοί μας έφτασαν εδώ!

Και εξακολουθούν να μένουν προσκολλημένοι στην ίδια νοοτροπία, ζητώντας να τους εμπιστευθούμε ξανά και ξανά!

Δεν θέλησαν ποτέ να καταλάβουν κι ούτε τώρα καταλαβαίνουν.

Είναι πλέον αργά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ!

ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΤΙ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ

Ας μεταφέρουμε το μήνυμά μας παντού!

Σε κάθε γωνιά , σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, πόρ

τα, πόρτα, στόμα με στόμα, πρόσωπο με πρόσωπο!

Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας, για την τιμή που μας κάνετε να σηκώσετε μαζί μας τη σημαία αυτής της παράταξης.

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ.

Θα την τιμήσουμε ΕΓΏ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.