Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σε εξέλιξη η διαδικασία του 2ου διαγωνισμού για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων της πόλης του Κιλκίς

Από το γραφείο Δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑ Κιλκίς ανακοινώνονται τα παρακάτω: "Η ΔΕΥΑ Κιλκίς ανταποκρινόμενη στον αναπτυξιακό της ρόλο για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους κατοίκους της πόλης έχει εκτελέσει την Α΄φάση της αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης από αμιαντο-τσιμεντοσωλήνες σε αγωγούς πολυαιθυλενίου καθώς επίσης και όλων των παροχών ύδρευσης προς τις κατοικίες με μηδενικό κόστος προς τους Δημότες.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ’’ με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.500.000,00 € χωρίς ΦΠΑ

Αναλυτικά έχουν αντικατασταθεί 14.802 μέτρα αγωγού και κατασκευάστηκαν 1.000 νέες παροχές.

Παράλληλα η ίδια Υπηρεσία από το ίδιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα δημοπράτησε τη Β΄ φάση αντικατάστασης αγωγών με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.430.000,00 € χωρίς ΦΠΑ.

Από τη δημοπράτηση προέκυψε ανάδοχος και βρίσκεται η υπηρεσία στη διαδικασία σύναψης της σύμβασης.

Αναλυτικά θα αντικατασταθούν 15.370 μέτρα αγωγών και 1.200 νέες παροχές.

Μετά την αποπεράτωση του έργου αυτού η ΔΕΥΑ Κιλκίς αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

Μετά την ολοκλήρωση του αντικειμένου της Δ.Ε.Υ.Α. Κιλκίς η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, έχοντας μεριμνήσει για τις χρονοβόρες διαδικασίες που προαπαιτούνται για την έναρξη των εργασιών των έργων, έχει ήδη συμβασιοποιήσει τη μελέτη για την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στη Δημοτική Ενότητα Κιλκίς, προϋπολογισμού μελέτης 917.713 € και έχει ξεκινήσει τις ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντος, Αριστείδου ενώ έχει δρομολογηθεί και η ασφαλτόστρωση και σε υπόλοιπους κεντρικούς δρόμους. 

Η συνεργασία του Δήμου Κιλκίς με τις υπηρεσίες του Ο.Τ.Ε. έχουν επισπεύσει τις μελλοντικές προγραμματισμένες εργασίες δικτύου οπτικών ινών του Ο.Τ.Ε. στην πόλη του Κιλκίς ώστε να γίνουν άμεσα και να προηγηθούν πριν την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στους δρόμους που είχαν ήδη επιλεγεί.

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της αποκατάστασης των ασφαλτικών οδοστρωμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς προϋπολογισμού μελέτης 1.107.600 €.

Σε κάθε περίπτωση προηγείται η τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Κιλκίς, για την έκδοση των αποφάσεων σήμανσης των δρόμων που εκτελούνται οι εργασίες. Ο προγραμματισμός των ασφαλτοστρώσεων γίνεται τμηματικά για τη μικρότερη δυνατή όχληση των κατοίκων και των μετακινουμένων.

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι η μελέτη για την αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων έτους 2019, προϋπολογισμού μελέτης 2.290.898€ έχει ήδη δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοπράτησης.

Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας κατά τη διάρκεια των εργασιών."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.