Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Κάλεσμα των υποψήφιων γυναικών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Δελτίο τύπου «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» 
Εμείς οι υποψήφιες γυναίκες με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» απευθύνουμε κάλεσμα στις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις φοιτήτριες, τις νέες μητέρες.

Γνωρίζεις ότι το ΚΚΕ μάχεται μαζί σου.

Γνωρίζεις ότι όλες εμείς οι υποψήφιες με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Κιλκίς» είμαστε - μαζί με πολλές ακόμα γυναίκες - στο δρόμο του αγώνα και παλεύουμε:

Στους χώρους εργασίας για τις άδειες μητρότητας και το επίδομα τοκετού, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.

Στο δημοτικό συμβούλιο για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Προσχολική Αγωγή, στους παιδικούς σταθμούς, χωρίς τροφεία.

Στα σχολεία των παιδιών μας για να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε κτιριακές υποδομές, σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Για δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές.

Στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις γειτονιές για την κάλυψη των κενών σε παιδίατρους, σε γυναικολόγους και άλλες ειδικότητες, σε ιατρικό - μηχανολογικό εξοπλισμό, για δωρεάν προληπτικές - διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα και εμβολιασμό.

Στις παιδικές χαρές, στους αθλητικούς χώρους για υποδομές ασφαλείς για τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Στο ιατρείο, στο εμπορομάγαζο, στο γραφείο, στο χωράφι, στον καθημερινό Γολγοθά για να ανταποκριθείς στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

Σε καλούμε να δεις πιο βαθιά τις αιτίες της σημερινής βαρβαρότητας που ζεις.

Να προβληματιστείς, γιατί παρά τον πλούτο που παράγεται και τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας, δεν μπορούμε εμείς και οι οικογένειές μας να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η αιτία βρίσκεται στο γεγονός ότι δεν γίνεται να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα και τα συμφέροντα των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και αυτών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση δίνουν προτεραιότητα και χρήματα για προνόμια και φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματικούς κολοσσούς, αλλά βλέπουν ως κόστος τις δικές μας ανάγκες.

Αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο εξειδικεύουν οι περιφερειακές και δημοτικές διοικήσεις που είναι τα «καλά παιδιά» της ΕΕ και της κυβέρνησης. Δίνουν έργα υποδομών σε μεγαλοεργολάβους και πακτωλό χρημάτων σε ΜΚΟ, ενώ υποκαθιστούν και υποβαθμίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες δήμων και Περιφερειών.

Γι’ αυτό και στους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας:

Αυξάνονται οι φόροι και τα δημοτικά τέλη.

Δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τις τρίτεκνες, πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειιες, τις τις ευπαθείς ομάδες, για τους μακροχρόνια άνεργους.

Δεν φτιάχνονται νέοι Παιδικοί Σταθμοί.

Δεν κατασκευάζονται νέα Σχολεία.

Συνεχίζουμε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Εκπαίδευση, τις Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες των παιδιών μας.

Οι Διοικήσεις των Δήμων Κιλκίς και Παιονίας:
Δεν διαφωνούν στο παραμικρό με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ευέλικτη εργασίας, για δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας των γυναικείου οργανισμού, για τις απολύσεις εγκύων κτλ.

Όμως, σήμερα, το 2019, σύγχρονο, νέο και προοδευτικό είναι:

Να έχουμε όλες και όλοι σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να υπάρχουν μέτρα κοινωνικής στήριξης της μητρότητας, της οικογένειας και των αναγκών της.

Η πάλη για σύγχρονα δικαιώματα, ως προϋπόθεση για την ολόπλευρη ανάπτυξη της γυναίκας, για την ισότιμη συμμετοχή της στην εργασία και την κοινωνική δράση.

Γι’ αυτό σε καλούμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου να ενισχύσεις το ΚΚΕ, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους Κιλκίς, Παιονίας και στην Περιφέρεια, για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για μια πολύ καλύτερη ζωή, για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Γιατί πραγματικά προοδευτικό είναι να μην υποτάσσεσαι σε αρνητικούς συσχετισμούς δύναμης, αλλά να παλεύεις να τους αλλάξεις.

Μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά με ένα ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά και σε καλεί να κάνεις νέα επιλογή.

Να βαδίσουμε μαζί σε ένα διαφορετικό δρόμο. Το δρόμο της ελπίδας, της πάλης για μια αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.