Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Αποθέωση Δημήτρη Κυριακίδη: Είμαστε πολύ Μπροστά, Πρώτοι και με Διαφορά!


Δελτίο τύπου υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Από χθες οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς ξέρουν το όνομα του επομένου Δημάρχου τους: Δημήτρης Κυριακίδης! Χθες οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς έδωσαν τα κλειδιά του νέου Κλεισθενικού Δήμου Κιλκίς στο Δημήτρη Κυριακίδη και στη δημοτική παράταξη ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ για να οδηγήσουν Μπροστά το Δήμο Κιλκίς και τα χωριά του. 


Η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς και επικεφαλής του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’, με την οποία ολοκληρώθηκε μια όμορφη αυτοδιοικητική περιπέτεια που κράτησε επτά μήνες, όπως επισήμανε ο κ. Κυριακίδης, ήταν ένα πραγματικό ξέσπασμα! 

Ένα ξέσπασμα χαράς για τη θετική αλλαγή που έρχεται στο Δήμο Κιλκίς! Μια ισχυρή απόφαση συστράτευσης με μια Καθαρή Επιλογή! Ένα σαρωτικό κύμα αποδοχής και εμπιστοσύνης στους νέους ανθρώπους, στο Δημήτρη Κυριακίδη που είναι και ο νεότερος ηλικιακά υποψήφιος Δήμαρχος, και στους ανθρώπους του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ που το ήθος και η εντιμότητα και η αξιοσύνη τους είναι η μεγάλη τους αυτοδιοικητική προίκα για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Κιλκίς. 

Οι Κιλκισιώτες βούλιαξαν το κέντρο με την πυκνή παρουσία τους στα εκλογικά γραφεία του συνδυασμού και αποθέωσαν το Δημήτρη Κυριακίδη δείχνοντας ξεκάθαρα την επιλογή τους στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαϊου. 

Το πάθος που απέπνευσε η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Κιλκίς για το Κιλκίς και τα χωριά του, για την ισόρροπη ανάπτυξη του αστικού κέντρου και της υπαίθρου, για τους τρόπους με τους οποίους είναι δυνατόν να γίνει πράξη το Κιλκίς της Προόδου και της Εξωστρέφειας, το Κιλκίς των περήφανων και αξιοπρεπών πολιτών συμπαρέσυρε το πλήθος του κόσμου. 

Το παρατεταμένο χειροκρότημά του και οι θερμές εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του Κυριακίδη και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του στάθηκαν η περίτρανη επιβεβαίωση ότι η απόφασή του είναι πλέον μονόδρομος: Οι πολίτες του Δήμου Κιλκίς έχουν αποφασίσει να πάνε Μπροστά με το Δημήτρη Κυριακίδη ως τον επόμενο Δήμαρχο Κιλκίς, το δικό τους Δήμαρχο!

Σταχυολογούμε ορισμένες από τις αναφορές του κ. Κυριακίδη από την κεντρική πολιτική ομιλία του

‘’Απόψε γιορτάζουμε! Το Κιλκίς είναι πολύ Μπροστά από όλους! Μπροστά και πρώτο στην καρδιά σας! Πρώτο και Ψηλά στα μάτια σας και στη συνείδησή σας! Μπροστά ως Πρώτη και Καθαρή Επιλογή, για να πάμε επιτέλους τον τόπο μας Μπροστά, για να προχωρήσουμε αποφασιστικά με έναν δυναμικό βηματισμό με πυξίδα τη δική σας απόφαση για έναν Δήμο Ισχυρό, για το Δήμο Κιλκίς των πρωτοβουλιών, των μεγάλων έργων, για το Δήμο Κιλκίς της Εξωστρέφειας, της Προκοπής και της Αξιοπρέπειας.

Η δική μας στόχευση, η δική μας έγνοια είναι να Πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας Μπροστά! Δεν είναι σύνθημα, είναι το κύριαρχο πρόταγμά μας είναι απόφαση ζωής με ισχυρή αυτοδιοικητική σηματοδότηση και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Για να γράψουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο που θα έχει επεισόδια δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου ώστε οι πολίτες να αισθάνονται  περήφανοι και αξιοπρεπείς.

Πάμε το Κιλκίς Μπροστά! Με σχέδιο, με οργάνωση, με σκληρή δουλειά  που θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Πάμε το Κιλκίς Μπροστά με τους υποψηφίους μας. Με ανθρώπους ικανούς, ξεχωριστούς, που έχουν καθαρό μέτωπο, καθαρά χέρια με ανθρώπους και στελέχη μας που έχουν κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη της κοινωνίας μας .Με ανθρώπους που ενώνουν, που συνθέτουν, που έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και της αποστολής τους στο Δήμο Κιλκίς.

Πείσαμε με το λόγο μας, με την καθαρότητα των απόψεών μας ανθρώπους που δίσταζαν, που ήταν απογοητευμένοι για διάφορους λόγους και για πολλά χρόνια  έμεναν διακριτικά μακριά από τα κοινά, να έρθουν μαζί μας, να στρατευθούν στο πλευρό μας. Η επανάκαμψή τους στις τοπικές μας υποθέσεις είναι αισιόδοξο και υγιές σημάδι.

Ψήφος στο Κιλκίς Μπροστά είναι πράξη αγάπης και ευθύνης για τον τόπο μας.

Πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας με ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους!

Πάμε Μπροστά με πίστη στις δυνάμεις του τόπου μας, με Αυτοπεποίθηση μ και να είστε βέβαιοι ότι θα Πάμε Μαζί το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’! Πρώτοι και με διαφορά!

Αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του κ. Κυριακίδη
Κιλκισιώτισσες και Κιλκισιώτες

Πολίτες του Δήμου Κιλκίς

Φίλες και φίλοι

Απόψε γιορτάζουμε!

Απόψε το αποτέλεσμα έχει πλέον κριθεί! Το Κιλκίς είναι πολύ Μπροστά από όλους!

Μπροστά και Πρώτο στην καρδιά σας! Πρώτο και Ψηλά στα μάτια σας και στη συνείδησή σας! Μπροστά ως Πρώτη και Καθαρή Επιλογή, για να πάμε επιτέλους τον τόπο μας Μπροστά, για να προχωρήσουμε αποφασιστικά με έναν δυναμικό βηματισμό με πυξίδα τη δική σας απόφαση για έναν Δήμο Ισχυρό, για το Δήμο Κιλκίς

των πρωτοβουλιών, των μεγάλων έργων, για το Δήμο Κιλκίς της Εξωστρέφειας,

της Προκοπής και της Αξιοπρέπειας.

Υπάρχουν στιγμές φίλες και φίλοι που δεν μπορεί κανείς να αποδώσει με τα κατάλληλα λόγια όλα όσα αισθάνεται. Που πλημμυρίζει από αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης, για όλη αυτή την αγάπη, τη συμπάθεια. Για όλη αυτή τη θετική ενέργεια, που εισέπραξε από τον κόσμο.

Αυτή την κατάσταση ζω κι εγώ τώρα μαζί σας και ξέρω ότι είναι λίγο

και δε φτάνει αλλά σας χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη, για την εμπιστοσύνη, για τα καλά λόγια που άκουσα εδώ στην πόλη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας, από κάθε συμπολίτη μου που συναντούσα.

Να σας ευχαριστήσω που καλοδεχτήκατε εμένα και τα στελέχη του συνδυασμού μας στα σπίτια σας, στα καφενεία, στα καφέ με καλοσύνη και ευγένεια, που ανοίξατε την αγκαλιά σας για μας και δώσαμε τα χέρια συμφωνώντας να κάνουμε

κάτι καλύτερο για την περιοχή μας, να τη δούμε με πραγματική αγάπη

για να ανθίσει το χαμόγελο, για να καρποφορήσει η ελπίδα για να γίνει πίστη σε όλους ότι αν αγαπήσουμε μια σταλιά παραπάνω τον τόπο μας και το συνάνθρωπό μας μπορούμε να κάνουμε θαύματα και στο Κιλκίς και στα χωριά μας!

Και εμείς αν είμαστε ενωμένοι, αν εργαστούμε συντεταγμένα

παραμερίζοντας ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες, βάζοντας στην άκρη τη μιζέρια και την εύκολη αλλά άδικη κριτική, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε.

Και η επιτυχία δε θα φανεί στο πρόσωπό μας αλλά στην πόλη και στα χωριά μας

και θα έχει τη μορφή των έργων που όλοι θέλουμε για να δυναμώσει ο Δήμος μας

για να απογειώσουμε την αναπτυξιακή του προοπτική.

Φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες

Μια όμορφη αυτοδιοικητική περιπέτεια ολοκληρώνει απόψε τον κύκλο της!

Με σταθερά βήματα διανύσαμε μια πορεία επτά ολόκληρων μηνών,

γεμάτη συγκινήσεις, αγωνία, ενθουσιασμό. Γίναμε βαθύτεροι γνώστες και κοινωνοί των προβλημάτων του τόπου μας και των ανοιχτών αιτημάτων της κοινωνίας.

Γίναμε μια μεγάλη ομάδα, που δέθηκε από την πρώτη στιγμή με δεσμούς εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης και ο καθένας από εμάς προσέφερε τη μικρή ή τη μεγάλη του εμπειρία για να εκφράσουμε μια καλά οργανωμένη πρόταση

για το αύριο του Κιλκίς.

Το σχέδιο αυτό αποτυπώθηκε στο πρόγραμμά μας και όλοι σας γνωρίζετε το βασικό του περίγραμμα.

Μπήκαμε από την αρχή σε βαθιά νερά και ανεβάσαμε τον πήχη και επειδή μας αρέσουν τα δύσκολα και επειδή πρέπει να τρέξουμε σε μια απαιτητική κούρσα για να φτάσουμε κι αν μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα άλλες περιοχές που τα έχουν καταφέρει καλύτερα από εμάς. Κάθε Δήμος, κάθε πόλη, κάθε οικιστικό συγκρότημα έχει τη δική του ιδιαίτερη φυσιογνωμία και οι συνθήκες που διαμορφώνονται για τις δυνατότητες μιας υψηλής ή μιας μέτριας αναπτυξιακής διαδικασίας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες.

Η δική μας στόχευση, η δική μας έγνοια είναι να Πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας Μπροστά!

Δεν είναι σύνθημα, είναι το κύριαρχο πρόταγμά μας είναι απόφαση ζωής

με ισχυρή αυτοδιοικητική σηματοδότηση και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Για να Πάμε Μπροστά όμως χρειαζόμαστε τη βασική πρώτη ύλη: τους ανθρώπους.

Το έμψυχο δυναμικό που θα κινήσει το βαρύ τροχό της αλλαγής σε ιδέες, νοοτροπίες και πρακτικές και θα δουλέψει πάνω σε πολύ συγκεκριμένους άξονες

με μεθοδικότητα, μεράκι και φαντασία. Τους ανθρώπους που θα κινητοποιήσουν

πόρους και δυνάμεις και με τη συμμετοχή και τη στήριξη της κοινωνίας μας

θα βάλουν μπροστά τις μηχανές της πολυσύνθετης ανάπτυξης του Δήμου μας.

Έχουμε και την όρεξη και τη διάθεση, συνδυασμένη με γνώση και εμπειρία

να εργαστούμε συντεταγμένα, με πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας

για να θεμελιώσουμε σε σταθερές βάσεις το νέο Ισχυρό Κιλκίς που θα

γεμίσει με Αυτοπεποίθηση και Περηφάνια τους πολίτες του.

Γιατί η εσωστρέφεια, η μιζέρια, οι προσωπικοί διαγκωνισμοί

και η αμφισβήτηση διαπέρασαν σαν ύπουλοι εχθροί το σώμα του Δήμου Κιλκίς

και άφησαν ελάχιστο χώρο για να φανούν φωτεινές πράγματι πλευρές του.

Όπως για παράδειγμα το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου στην πόλη του Κιλκίς, ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα αλλάξει ριζικά την όψη

του ιστορικού εμπορικού μας κέντρου και θα είναι από τα πρώτα έργα

που καλούμαστε να υλοποιήσουμε μιας και πριν από λίγες μέρες

εγκρίθηκε χρηματοδότηση από το υπ. Οικονομίας με 1.850.000ευρώ.

Συνεπώς, έχουμε μεγάλη ανάγκη, και σας το λέω από την πρώτη στιγμή

να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να πιστέψουμε στις δυνατότητες του τόπου μας

για να αφήσουμε το δικό μας αποτύπωμα στο Δήμο Κιλκίς.

Για να γράψουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κεφάλαιο που θα έχει επεισόδια δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου ώστε οι πολίτες να αισθάνονται

περήφανοι και αξιοπρεπείς.

Οι πολίτες θέλουν από εμάς σοβαρότητα και αποτέλεσμα. Ζητούν από μας να έχουμε στιβαρό διεκδικητικό λόγο και να παλέψουμε για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. Οι πολίτες θέλουν αξιοπιστία λόγων και έργων. Μας δίνουν πίστωση χρόνου

για να τους αποδείξουμε τι πραγματικά αξίζουμε αλλά δεν συγχωρούν

το ψέμα, την διπροσωπία και φαινόμενα αλαζονείας.

Κι εμείς δεν πρόκειται να τους δώσουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα

γιατί θέλουμε να τους υπηρετήσουμε υπεύθυνα, όπως συνεχίζουμε να κάνουμε σήμερα ο καθένας στο χώρο εργασίας του.

Δε θα σπείρουμε ανέμους για να μη θερίσουμε θύελλες! Να είστε σίγουροι γι’ αυτό!

Σε όλες τις περιοδείες μας, φίλες και φίλοι και στα 116 χωριά του Δήμου μας αυτόν τον καιρό, με ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων, μιλήσαμε με τους πολίτες

και τους ξεδιπλώσαμε το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία

στο νέο περιβάλλον του Κλεισθενικού Δήμου Κιλκίς. Σε ένα πρωτόγνωρο για την αυτοδιοίκηση θεσμικό σύστημα, όπου θα δοκιμαστεί η ποιότητα της τοπικής μας δημοκρατίας και η δημοτική κυβερνησιμότητα, στη βάση των συνθέσεων

της συνεργασίας και της ευρείας συναίνεσης.

Η προγραμματική πρόταση του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’, όπως ανέφερα και προηγουμένως,

διαχύθηκε παντού. Από τη Βάθη, τη συνοριακή γραμμή της Δοϊράνης μέχρι το λεκανοπέδιο των Μουριών, από την Ξυλοκερατιά μέχρι Πυργωτό, από την Κορομηλιά μέχρι το Μελάνθιο!

Το εντυπωσιακό σ’ αυτό το προγραμματικό σχέδιο είναι ότι όχι μόνο αγκαλιάστηκε από τους πολίτες, όχι μόνο έγινε αποδεκτό ως φιλοσοφία και πράξη αλλά και ότι δεν υπήρξε αντικείμενο σοβαρών ενστάσεων. Τούτο σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο και ότι η μικρή μας κοινωνία διψά πραγματικά για τομές και εναποθέτει τις ελπίδες της σε εμάς για να δικαιώσουμε τις προσδοκίες της και να συνδέσουμε το Δήμο, ως διοικητικό κέντρο, με κάθε μικρό ή μεγάλο κύτταρο στις υποδομές, στη διαχείριση της καθημερινότητας, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό

για να νιώσει την έντονη παρουσία, το κύρος και την ασφάλεια του Δήμου.

Μ’ αυτή την οργανική διασύνδεση και με τα επιμέρους αναγκαία έργα

θα συμβάλλουμε σ’ αυτό που διακηρύσσουμε από την αρχή:

στη ζωντάνια των χωριών μας!

Δε θα σας κουράσω απόψε φίλες και φίλοι με αναλύσεις πάνω στο πρόγραμμά μας.

Ούτως ή άλλως θα έχουμε άπειρες ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον για να συνδιαλεχθούμε και να εμπλουτίσουμε ορισμένα στοιχεία του εάν και εφόσον χρειαστεί. Θέλω να κρατήσετε όμως δύο – τρία πράγματα από την αποψινή μας εκδήλωση:

Ότι είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και ότι θα φτιάξουμε τα απαραίτητα έργα που χρειάζεται η πόλη μας χωρίς όμως να αδικήσουμε σε καμία περίπτωση

τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και τα χωριά μας. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσουμε χάσματα και να αποκαταστήσουμε αδικίες.

Κάθε περιοχή του Δήμου μας, με πολύ ελάχιστες εξαιρέσεις έχει τα δικά της βάσανα,

μικρά ή μεγάλα προβλήματα που απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις.

Εμείς έχουμε ιεραρχήσει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες για την πόλη

και τις Δημοτικές μας Ενότητες.

Σε χοντρές γραμμές- λόγω και της οικονομίας του χρόνου - θα σας πω ότι στο Κιλκίς δίνουμε προτεραιότητα στο θέμα διαχείρισης των αδέσποτων σκυλιών, στο Open Mall και στο συγκοινωνιακό με την κατασκευή της περιμετρικής οδού του Αγίου Γεωργίου και με πρόσθετα μέτρα για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση

στο αστικό κέντρο. Για τις Δημοτικές Ενότητες Γαλλικού, Δοϊράνης, Κρουσσών, Μουριών, Πικρολίμνης και Χέρσου, εκτός από έργα θωράκισης της ποιότητας ζωής

στον κρίσιμο τομέα της ύδρευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας

θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αναπλάσεις και στην αισθητική βελτίωση

εισόδων και πλατειών, στην αντιμετώπιση της καθημερινότητάς τους

για τη βελτίωση του συστήματος φωτισμού, της καθαριότητας και της αγροτικής οδοποιίας που κυριολεκτικά ‘’καίει’’ τους αγρότες και κτηνοτρόφους μας.

Ψηλά στην Ατζέντα μας έχουμε πάντοτε και τα μεγάλα έργα υποδομής:

- το φυσικό αέριο
τον προαστιακό σιδηρόδρομο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης  τη σύνδεση της ΒΙΠΕ Κιλκίς με τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων και τα έργα βελτίωσης της ποιότητας νερού  τα αποχετευτικά δίκτυα και τους βιολογικούς καθαρισμούς  την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και την αύξηση των πόρων για την δημοτική κοινωνική μας πολιτική  την επαναχάραξη της πολιτιστικής μας πολιτικής την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη νέα γενιά για τη νέα γενιά. Δίνουμε βήμα και ρόλο στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν στο Δήμο μας: στον πολιτισμό, στην τέχνη, στον αθλητισμό παρέχοντάς τους ότι χρειάζεται. Και εδώ στην πόλη μας και στα χωριά μας.  τις συνέργειες με τη φοιτητική κοινότητα του ΤΕΙ για τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια του τμήματος τεχνολογίας και ένδυσης.  την υλοποίηση μεγάλων αθλητικών έργων με προτεραιότητα το Κιλκίς, τις Μάνδρες, το λεκανοπέδιο των Μουριών και όπου αλλού χρειαστεί.

Το μεγάλο ευτύχημα για το Δήμο Κιλκίς είναι η πλούσια ιστορία του, η προσφυγική κατά βάση ταυτότητα των κατοίκων του, το ορεινό του ανάγλυφο, οι φυσικές του ομορφιές, τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει. Το μεγάλο δυστύχημα, από την άλλη μεριά, είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε μια οργανωμένη τουριστική πολιτική

που να τα παντρέψει όλα αυτά και να αποτελέσει το όχημα για την ανάδειξη του Δήμου Κιλκίς σε οργανωμένο τουριστικό προορισμό με οφέλη για εμάς αφενός την τόνωση της τοπικής οικονομίας και αφετέρου τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

‘’Το Κιλκίς Μπροστά’’ βάζει στην πρώτη γραμμή την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας με πυλώνες τον Πολιτισμό, την Ιστορία, το Φυσικό Τοπίο και τη Γαστρονομία.

Η μεγάλη πρόκληση που παρουσιάζεται Μπροστά μας είναι να υπερβούμε τις δυνάμεις μας, να συγκροτήσουμε μια επιθετική τουριστική πολιτική ώστε να εκμεταλλευθούμε το προνόμιο της γειτνίασής μας με το αστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να προσελκύσουμε ρεύμα επισκεπτών, για να οργανώσουμε και να βελτιώσουμε υποδομές, για να προσδώσουμε εν τέλει προστιθέμενη αξία στην τοπική μας παραγωγή.

Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, με δυναμική εξωστρέφεια αυτό

για το οποίο θα απαιτηθούν συμπράξεις με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας,

την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, την Εφορία Αρχαιοτήτων, με την εμπλοκή τοπικών θεσμικών φορέων, με σχολεία, με πολιτιστικούς, αθλητικούς και άλλους συλλόγους.

Θέλει πολλή δουλειά, καλή οργάνωση και τεκμηρίωση για να δεθεί σωστά και να αποδώσει καρπούς. Και επειδή δίνουμε ειδική βαρύτητα στην ιστορία της πόλης μας

που έχει προσφυγική ταυτότητα αλλά οι αποτυπώσεις της δεν έχουν ερευνηθεί επαρκώς σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε Κέντρο Σύγχρονης Ιστορίας στο Κιλκίς

για τη συστηματική μελέτη και καταγραφή της νεότερης ιστορίας του

και τη συγκέντρωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του Δήμου Κιλκίς.

Σε ομιλία μου προχθές στη Νέα Σάντα, στην ιστορική έδρα του Δήμου Κιλκίς

δεσμεύθηκα για την ίδρυση Κέντρου Ποντιακού και Προσφυγικού Πολιτισμού

στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου της Νέας Σάντας, με προοπτική τη διασύνδεση αυτού του οργανισμού με την έδρα Ποντιακών Σπουδών

του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τη μελέτη, την επιστημονική έρευνα και την ανάδειξη της Νέας Σάντας ως σύγχρονης κιβωτού της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού.

Μ’ αυτόν τον τρόπο εμείς αποδίδουμε τον οφειλόμενο σεβασμό στη Νέα Σάντα

και πραγματικό νόημα στην καθιέρωσή της ως ιστορικής έδρας του Δήμου Κιλκίς

και κινητοποιούμε δυνάμεις και ανθρώπινους πόρους για να επανακτήσει την παλιά της αίγλη!

Πάμε λοιπόν το Κιλκίς Μπροστά. Με σχέδιο, με οργάνωση, με σκληρή δουλειά

που θα έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Πάμε το Κιλκίς Μπροστά με τους υποψηφίους μας. Με ανθρώπους ικανούς, ξεχωριστούς, που έχουν καθαρό μέτωπο, καθαρά χέρια με ανθρώπους και στελέχη μας που έχουν κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη της κοινωνίας μας.

Με ανθρώπους που ενώνουν, που συνθέτουν, που έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους και της αποστολής τους στο Δήμο Κιλκίς.

Μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της δημοτικής μας παράταξης

-και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό - ήταν ότι έφερε μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο σκέψης πολλών συμπολιτών μας.

Χαίρομαι που εμπνεύσαμε, χαίρομαι που χάρη στη στάση και τη συμπεριφορά μας

βγήκαν δυναμικά στο προσκήνιο μαζί μας είτε ως υποψήφιοι, είτε ως μαζικοί υποστηρικτές, είτε μεμονωμένα οι νοικοκυραίοι του Κιλκίς και των χωριών μας.

Πείσαμε με το λόγο μας, με την καθαρότητα των απόψεών μας ανθρώπους που δίσταζαν, που ήταν απογοητευμένοι για διάφορους λόγους και για πολλά χρόνια

έμεναν διακριτικά μακριά από τα κοινά, να έρθουν μαζί μας, να στρατευθούν στο πλευρό μας. Η επανάκαμψή τους στις τοπικές μας υποθέσεις είναι αισιόδοξο και υγιές σημάδι.


Φίλες και φίλοι

Πολλοί λένε ότι οι εκλογές είναι πόλεμος και ότι στον πόλεμο όλα επιτρέπονται!

Θα διαφωνήσω και θα το αιτιολογήσω. Αν δεχθώ την τέχνη του πολέμου

ως μέσο άσκησης των δημοτικών εκλογών θα το κάνω μόνο σε επίπεδο

πολιτικής αντιπαράθεσης για ιδέες, για προτάσεις, για έργα.

Για τίποτε άλλο! Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε σταθερά

απέναντι σε αυτοσχέδια όσο και ανυπόστατα κατηγορητήρια,

σε απειλές και ύβρεις, σε χυδαίες συκοφαντίες και ευφάνταστους συγγραφείς.

Δε σηκώσαμε το γάντι όχι επειδή μας λείπουν τα επιχειρήματα

αλλά επειδή δε θέλουμε να δηλητηριάσουμε τον κόσμο,γιατί πιστεύουμε

ότι τιμούμε το ρόλο μας και τους πολίτες με το να διατυπώνουμε

τις θέσεις και τις προτάσεις μας για τον τόπο μας, με το να εξηγούμε τους τρόπους

με τους οποίους μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί

και όχι με το να στεκόμαστε με μικροψυχία και εκδικητικότητα

στους αντιπάλους μας προσπαθώντας να τους μειώσουμε.

Δεν είμαστε γεννημένοι όλοι από την ίδια πάστα και έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις με ψυχραιμία και ανωτερότητα. Είναι προφανές ότι δε θέλουμε

και δεν έχουμε διχάσει κανέναν.



Φίλες και φίλοι, συνδημότισσσες και συνδημότες

Σας παρουσίασα τις βασικές γραμμές των θέσεων και του προγράμματός μας

για το Δήμο Κιλκίς.

Από εδώ και μπρος εσείς αναλαμβάνετε την ευθύνη. Η ετυμηγορία είναι δική σας!

Γνωρίζετε ότι η απόφασή σας έχει καθοριστική σημασία για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Κιλκίς.

Πιστεύω σε σας! Πιστεύω στην κρίση σας και είμαι βέβαιος

ότι θα πάρετε τη σωστή απόφαση.

Πιστεύω λοιπόν ότι θα δώσετε την ευκαιρία σε αυτούς που το αξίζουν

και δε θα αναλωθείτε σε αχρείαστους πειραματισμούς.

Την Κυριακή 26 Μαϊου δώστε ψήφο εμπιστοσύνης στο ‘’Κιλκίς Μπροστά’’

Δώστε μας την ευκαιρία να σας υπηρετήσουμε ως ενεργοί πολίτες και όχι ως εξουσιαστές. Πάρτε την υπόθεση του Δήμου Κιλκίς στα χέρια σας!

Κάντε μια Καθαρή Επιλογή!

Στηρίξτε έντιμους, καθαρούς ανθρώπους και αφήστε πίσω τους δήθεν!

Δώστε μας τη δύναμη να δουλέψουμε για να ξαναομορφύνουμε την πόλη μας,

για να δώσουμε ζωντάνια στα χωριά μας

Δώστε μας ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να διευρύνουμε τη δύναμη υπεροχής μας!

Ψήφος στο Κιλκίς Μπροστά είναι πράξη αγάπης και ευθύνης για τον τόπο μας

Απόψε η απόφασή μας είναι μία και μοναδική:

Πάμε Μπροστά το Κιλκίς και τα χωριά μας με ανθρώπους που το λέει η καρδιά τους!

Πάμε Μπροστά με πίστη στις δυνάμεις του τόπου μας, με Αυτοπεποίθηση

και να είστε βέβαιοι ότι θα Πάμε Μαζί το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’!

Πρώτοι και με διαφορά! 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.