Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis
Ξεκινήσαμε τη Μεγάλη Εβδομάδα μιλώντας για αυτές τις άγιες μέρες. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στα παιδιά μας τα γεγονότα του Μυστικού δείπνου, γι’ αυτό και ζωγραφίσαμε μία εικόνα του και κολλήσαμε περιμετρικά ξυλάκια φτιάχνοντας μια εκκλησία.
Συνεχίσαμε φτιάχνοντας πρωτότυπες ατομικές πασχαλινές κάρτες, τις οποίες γεμίσαμε με ευχές για ένα καλό Πάσχα, αλλά και ένα πασχαλινό καλαθάκι με σκοπό να τοποθετήσουμε τα αυγά που θα βάψουμε τη Μεγάλη Πέμπτη. Επιπλέον, η πασχαλινή λαμπάδα, ένα έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων, δε θα μπορούσε να λείπει από τις δημιουργίες μας.
Συνεχίσαμε φτιάχνοντας πρωτότυπες ατομικές πασχαλινές κάρτες, τις οποίες γεμίσαμε με ευχές για ένα καλό Πάσχα, αλλά και ένα πασχαλινό καλαθάκι με σκοπό να τοποθετήσουμε τα αυγά που θα βάψουμε τη Μεγάλη Πέμπτη. Επιπλέον, η πασχαλινή λαμπάδα, ένα έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στα βάθη των αιώνων, δε θα μπορούσε να λείπει από τις δημιουργίες μας.
Δώσαμε λοιπόν στους μικρούς μας καλλιτέχνες απλές λαμπάδες και μερικά άλλα υλικά και τους ζητήσαμε να τις διακοσμήσουν όπως ήθελαν. Φυσικά τα αποτελέσματα μας άφησαν όλους άφωνους αφού η φαντασία των παιδιών είναι αστείρευτη και η δημιουργικότητα τους μοναδική.
Γιορτή χωρίς έθιμα όμως γίνεται; Όχι φυσικά. Γι’ αυτό και στο μάθημα μαγειρικής σηκώσαμε τα μανίκια και ζυμώσαμε τα δικά μας τσουρέκια. Αφού συζητήσαμε για το έθιμο αυτό, συγκεντρώσαμε τα υλικά μας, τα οποία είναι φυσικά χορηγία των Ελληνικών Μάρκετ, και ξεκινήσαμε με χαρά. Οι μικροί μας σεφ ζύμωσαν με ζήλο και σχημάτισαν αφράτες πλεξούδες, έτοιμες να ψηθούν. Τα τσουρεκάκια μας μπήκαν στο φούρνο και γρήγορα η μυρωδιά τους ξεχύθηκε στη δομή μας.
Ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα τη περίοδο του Πάσχα είναι φυσικά και το καθιερωμένο βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Έτσι, και εμείς βάψαμε τα αυγά μας κόκκινα χρησιμοποιώντας δύο πρωτότυπες τεχνικές. Κάποια από αυτά τα βάψαμε με τέμπερες ώστε να μοιάζουν με πασχαλίτσες, ενώ κάποια άλλα τα ζωγραφίσαμε χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ.
Γιορτή χωρίς έθιμα όμως γίνεται; Όχι φυσικά. Γι’ αυτό και στο μάθημα μαγειρικής σηκώσαμε τα μανίκια και ζυμώσαμε τα δικά μας τσουρέκια. Αφού συζητήσαμε για το έθιμο αυτό, συγκεντρώσαμε τα υλικά μας, τα οποία είναι φυσικά χορηγία των Ελληνικών Μάρκετ, και ξεκινήσαμε με χαρά. Οι μικροί μας σεφ ζύμωσαν με ζήλο και σχημάτισαν αφράτες πλεξούδες, έτοιμες να ψηθούν. Τα τσουρεκάκια μας μπήκαν στο φούρνο και γρήγορα η μυρωδιά τους ξεχύθηκε στη δομή μας.
Ένα από τα μεγαλύτερα έθιμα τη περίοδο του Πάσχα είναι φυσικά και το καθιερωμένο βάψιμο των αυγών τη Μεγάλη Πέμπτη. Έτσι, και εμείς βάψαμε τα αυγά μας κόκκινα χρησιμοποιώντας δύο πρωτότυπες τεχνικές. Κάποια από αυτά τα βάψαμε με τέμπερες ώστε να μοιάζουν με πασχαλίτσες, ενώ κάποια άλλα τα ζωγραφίσαμε χρησιμοποιώντας λαδοπαστέλ.
Έπειτα, τα βουτήξαμε σε κόκκινη βαφή, μια τεχνική που μας εντυπωσίασε αφού οι ζωγραφιές μας δεν αλλοιώθηκαν καθόλου. Παράλληλα κατασκευάσαμε τα δικά μας χειροποίητα καλαθάκια τα οποία γεμίσαμε με τα αυγά μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.
Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.
Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.