Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Δράση διάχυσης προγράμματος EUASAN από τη ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ


Δελτίο τύπου  ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τοπική δράση της ΜΚΟ ΑΕΝΑΟ για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος EUASAN (EurAsian Social Active Nation). Το πρόγραμμα EUASAN στα πλαίσια του προγράμματος της ΕΕ Erasmus+ στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης-Ασίας ,με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη των συμμετεχόντων χωρών και οργανισμών της Ευρώπης (Ελλάδα, Ισπανία, Ουγγαρία) και Ασία (Ινδία, Βιετνάμ) 


Η τοπική δράση της ελληνικής ομάδας δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17Μαρτίου στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή προσκόπων 12-17 ετών από το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, 16ο Σύστημα Προσκόπων Πεύκων και 21ο Σύστημα προσκόπων Τούμπας και τη συνδρομή εθελοντών. 

Στόχος της δράσης ήταν η εκπαίδευση πάνω στις έννοιες της συνεργασίας, της ηγεσίας και της αποδοχής της διαφορετικότητας μέσω της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Τα παιδιά συμμετείχαν σε τρεις δραστηριότητες που περιελάμβαναν σπορ και βιωματικά εργαστήρια. 

Η δράση διοργανώθηκε από της συμμετέχουσες στο πρόγραμμα EUASAN οι οποίες πήραν μέρος σε δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια στην Ινδία και την Ισπανία μέσω του Erasmus+ και εκπαιδεύτηκαν πάνω στην "Προσωπική ανάπτυξη και ηγεσία για την ανάπτυξη της κοινωνίας" και «Εκπαίδευση μέσω αθλητικών εργαλείων / μεθόδων για την κατάρτιση των εκπαιδευτών στην κοινωνική ανάπτυξη». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου