Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Επίσκεψη της ευρωβουλευτού Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας νομού Κιλκίς 
Εν όψει των Ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου 2019 η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (2014-2019) και μέχρι πρότινος εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ. Μαρία Σπυράκη θα επισκεφθεί τον Νομό Κιλκίς την Τρίτη 30 Απριλίου 2019.

Το πλήρες πρόγραμμα της επισκέψεως αναλυτικά είναι το ακόλουθο:

- ΩΡΑ : 9.30 π.μ. Ξεκίνημα επίσκεψης από τη Γουμένισσα

- ΩΡΑ : 11.30 π.μ. Γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς – Η κα Σπυράκη θα κάνει έναν σύντομο χαιρετισμό και ακολούθως θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν το Κιλκίς και κατόπιν θα ανταλλάξει απόψεις με τοπικά στελέχη και μέλη της ΝΔ

- ΩΡΑ : 1.30 μ.μ. Ολοκλήρωση του προγράμματος της κας Σπυράκη με επίσκεψη στο Πολύκαστρο

Το βραβείο «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία απονεμήθηκε στην ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη.

Η κα Σπυράκη ήταν η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια μεταξύ των 45 ευρωβουλευτών που περάσαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού. «Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους Έλληνες πολίτες που εργάζονται και δημιουργούν με καινοτόμους τρόπους για να ξεπεράσουμε την κρίση. 

Είναι σημαντικό για όλους μας να κάνουμε μία νέα αρχή για να επαναπροσδιορίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον» δήλωσε η κα. Σπυράκη κατά την βράβευσή της. Οι ευρωβουλευτές της χρονιάς επιλέγονται από το σύνολο των 751 ευρωβουλευτών με βάση τις προτάσεις που κάνουν φορείς, οργανώσεις πολιτών και ενώσεις που εκπροσωπούν πανευρωπαϊκά τη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η κα Σπυράκη διακρίθηκε σε μια με ανοιχτή διαδικασία, με βάση τη νομοθετική δραστηριότητά της αλλά και την παρουσία της στα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα. Συνολικά βραβεύτηκαν 15 ευρωβουλευτές σε 15 διαφορετικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στις επιτροπές του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Στην κατηγορία Βιομηχανία, Έρευνα και Καινοτομία στην οποία βραβεύτηκε η κα Σπυράκη συνυποψήφιοί της ήταν ο Γερμανός ευρωβουλευτής, εισηγητής του Horizon Europe, Christian Elher και η Ιταλίδα ευρωβουλευτής Patrizia Toia, Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χημεία, ενώ στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία, πιο συγκεκριμένα ΜΜΕ και Ειδήσεις, στο London School of Journalism. 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, για ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και για τις μετακινήσεις πληθυσμών. Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στον 904 Αριστερά στα FM, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ συνέχισε την καριέρα της στο STAR, στο ALTER και στο Mega. Ακόμα, η Μαρία Σπυράκη έχει εργαστεί σε διάφορες εφημερίδες, όπως η «Ημερησία του Σαββάτου», «Εξουσία», «Αγγελιοφόρος» και «Επενδυτής». Μάλιστα, έχει συμμετάσχει σε δημοσιογραφικές αποστολές σεΣκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο. 

Από το 1998 έως το 2014, εργαζόταν στο πολιτικό ρεπορτάζ. Από το 2003 και για έναν χρόνο εργάστηκε στον Τομέα Ενημέρωσης τουΕυρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 2004 τοποθετήθηκε στο γραφείο του Σταύρου Δήμα, τότε Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2009, ξεκίνησε να παρακολουθεί κύκλο σπουδών στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα την οικονομική κρίση αλλά και τη συμβουλευτική διαχείριση κρίσεων, τους οποίους ολοκλήρωσε το 2011. 

Είναι γνωστό ότι καίτοι δημοσιογράφος, απέφυγε να δημοσιοποιήσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Κατά δήλωσή της σε τηλεοπτικό σταθμό ενώ γνώριζε πως χρήματα από το εξωτερικό μεταφέρονταν στην Ελλάδα για την κάλυψη της ρευστότητας κατά το διάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, δεν ενημέρωσε τους πολίτες. 

Τον Μάρτιο του 2014, η Μαρία Σπυράκη παραιτήθηκε από την ενεργό δημοσιογραφία, για να συμμετέχει στο Ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014, η Μαρία Σπυράκη εξελέγη Ευρωβουλευτής της ΝΔ (ΕΛΚ) και μάλιστα πρώτη σε σταυρούς προτίμησης (241.005 σταυροί προτίμησης). Είναι παντρεμένη με τον Στράτο Στυλιανίδη, επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ, και έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.