Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Η Θεσσαλία μαθαίνει τι σημαίνει Κιλκισιώτικο γλυκό και παραμιλά!

Agrothessaly 2019 στη Λάρισα
Αποστολή Γνώμη Κιλκίς και Παιονίας
Από προχθές Πέμπτη η καρδιά του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας χτυπά στη Λάρισα, όπου ξεκίνησε η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και τη Κτηνοτροφία "Agrothessaly". Θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Κυριακή 3 Μαρτίου. 

Αυτό όμως που ξετρέλανε όσους είχαν την ευκαιρία να τα δοκιμάσουν, ήταν τα περίφημα Κιλκισιώτικα γλυκά του Μαργαριτόπουλου ή πιο απλά "Γωνία". Οι λαχταριστές σοροπιασμένες τουλούμπες, τα ονειρεμένα τρίγωνα που γεμίζονται επί τόπου με φρέσκια κρέμα, τα κολασμένα ροξάκια και οι μοναδικές σοκολατόπιτες και τα άλλα εκπληκτικά Κιλκισιώτικα γλυκίσματα, έκαναν του Θεσσαλούς να παραμιλάνε !

Είναι η δεύτερη φορά που αυτή η έκθεση συνδιοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και τον Δήμο Λαρισαίων και είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Φέτος έχει συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές (άμεσες και έμμεσες), έναντι 498 της προηγούμενης διοργάνωσης. Ο δε εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ανέρχεται σε 25.000 τ.μ. έναντι των 20.000 τ.μ. της προηγούμενης έκθεσης. 

Οι ξένοι εκθέτες (άμεσοι και έμμεσοι) προέρχονται από 38 χώρες, ενώ το «παρών» δίνουν και ξένοι εμπορικοί επισκέπτες με ομαδικές συμμετοχές από τα Βαλκάνια. Ήδη από τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας της στην Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, τα μηνύματα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά, εμφανίζοντας στοιχεία ιδιαίτερης δυναμικής και πλήθος επισκεπτών.

Στη χθεσινή επίσημη τελετή εγκαινίων και αγιασμού, το κλίμα ήταν πανηγυρικό και ενθουσιώδες. Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας, επισήμανε πως «Η Λάρισα είναι ένας τόπος ικανός να υποστηρίξει μια μεγάλη έκθεση. Η Agrothessaly δεν είναι περιφερειακή διοργάνωση, αλλά έχει τα χαρακτηριστικά κεντρικής έκθεσης και είμαστε υπερήφανοι που συμβάλλαμε σε αυτό». Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε πως : «Η Agrothessaly έχει πια εκτοξευθεί. 

Η δυναμική της μας έχει εκπλήξει για μια ακόμη φορά» σημείωσε πως η έκθεση δεν είναι απλώς ένα επιτυχημένο γεγονός για τη Λάρισα, αλλά ένα γεγονός εξωστρέφειας και προβολής της πόλης, που τροφοδοτεί και την οικονομία της. Η Agrothessaly προέκυψε μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με τη ΔΕΘ-Helexpo και αποδεικνύει φέτος ότι αξιοποιήσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες και τη δυναμική και των δύο φορέων, ενώ ο επόμενος στόχος είναι να εγγραφεί η Agrothessaly στο ημερολόγιο των ευρωπαϊκών εκθέσεων.» 

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τον πρωτογενή τομέα, ενώ αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα για τη στήριξή του. 

Την ανάγκη να είναι οι αγροτικές εκθέσεις προσανατολισμένες στην αγορά και να δίνουν βαρύτητα και σε συναλλαγές b2b, με έμφαση στις ξένες αγορές, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος τόνισε πως στην Ελλάδα οι αγροτικές εκθέσεις απευθύνονται κυρίως στους καταναλωτές (b2c). 

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ-ΤΕΙ Θεσσαλίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και Αμερικανική Γεωργική Σχολή.












 













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.