Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019

Χριστουγεννιάτικες δράσεις των "Αργοναυτών" Κιλκίς

Δελτίο τύπου Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες"
Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019, ως πρώτη εκδήλωση του νέου έτους, οι Αργοναύτες επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και πραγματοποιήσαμε κοινή δράση. Η Στέλλα Παυλίδου έφερε μαζί της τα πολύχρωμα κραγιόν της και ζωγράφισε στα προσωπάκια των μικρών αναγνωστών τα καλούδια της χρονιάς: ρόδια, μήλα, λεφτοκάρια. Σύμβολα ευκαρπίας και καλής τύχης που οι δικοί μας στον Πόντο αγαπούσαν να προσφέρουν στα μικρά παιδιά τις ημέρες των εορτών του Χειμώνα. Οι μικροί μας φίλοι διάλεξαν οι ίδιοι τον καρπό που ήθελαν και η Στέλλα τους τον ζωγράφισε και τους τον στόλισε με χρώματα και μπόλικη χρυσόσκονη, από κείνη που λένε πως είναι φτιαγμένα τα όνειρα των μικρών παιδιών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε οι Αργοναύτες στο προσωπικό της Δημόσιας Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς όχι μόνον γιατί μας καλοδέχονται αλλά κυρίως γιατί το έργο τους είναι πολύ σημαντικό και καθοδηγεί τα δικά μας παιδιά σε ένα ομορφότερο κόσμο, τον κόσμο της ανάγνωσης και της συμμετοχικής δράσης.

Η δράση της ζωγραφικής προσώπου έγινε στα πλαίσια των κοινών εορταστικών εκδηλώσεων της Ένωσης Ποντίων ν. Κιλκίς "Οι Αργοναύτες" και του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, για το παραμυθόσπιτο του Χριστουγεννιάτικου χωριού της Αγάπης και της Παράδοσης (Πάρκο-Κήπος) που εφέτος διοργάνωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου