Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Εθελοντισμός στη σχολική κοινότητα - Αποχιονισμός στο 5ο Δημοτικό Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικό Κιλκίς
Την Πέμπτη 17/1, μέλη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου προσέφεραν σημαντική βοήθεια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Πήραν την πρωτοβουλία να απομακρύνουν τα χιόνια από το πεζοδρόμιο και την αυλή του σχολείου.

Οπλισμένοι με φτυάρια και σκούπες, ανασκουμπώθηκαν και επί 3 και πλέον ώρες δούλεψαν για το κοινό καλό.

Τέτοιες ενέργειες μας συγκινούν και μας θυμίζουν ότι η προσωπική πρωτοβουλία και η εθελοντική προσφορά κάνουν θαύματα στην κοινωνία μας. Άλλωστε αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε εδώ και χρόνια στους μαθητές μας, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιούμε. Όταν η οικογένεια και το σχολείο βρίσκονται σε αρμονία, μόνο κέρδος είναι αυτό για τα παιδιά και για όλους μας!

Αγαπητοί γονείς, θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας! Ευχαριστούμε πολύ!

Το έργο συμπλήρωσε μηχάνημα του δήμου Κιλκίς, αλλά δεν το ολοκλήρωσε, καθώς τα χιόνια που στοιβάχτηκαν θα πρέπει να απομακρυνθούν για να μπορούν τα παιδιά να απολαύσουν το διάλειμμά τους, αλλά να γίνει και το μάθημα της Φυσικής Αγωγής απρόσκοπτα και χωρίς κίνδυνο για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Επειδή ο εθελοντισμός τείνει να είναι μεταδοτικός, Διευθύντρια, Υποδιευθυντής και μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ συνέχισαν την καλή δουλειά το τελευταίο δίωρο της Παρασκευής 18/1, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Λίγο λίγο απομακρύνθηκε αρκετός όγκος χιονιού και κυρίως το περισσότερο αλάτι.

Είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι η ρίψη αλατιού, που εξυπηρετεί σε πρώτη φάση στην αποδόμηση του χιονιού, στη συνέχεια δημιουργεί σοβαρά προβλήματα φθοράς και θα πρέπει να απομακρύνεται. Μεγάλη προσπάθεια αφιερώσαμε και στην απομάκρυνση του αλατιού, αλλά φθορές ήδη επήλθαν στα πλακάκια της αυλής, ενημερώθηκε η Σχολική Επιτροπή και ελπίζουμε να επισκευαστούν το συντομότερο γιατί το σημείο αυτό είναι επικίνδυνο για τα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.