Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αξιολόγηση των δράσεων του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς για τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ανακοίνωση Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
"Αγαπητοί φίλοι, 
Αφού σας ευχηθούμε για το νέο σχολικό έτος μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αξιολόγηση του προγράμματος που υλοποιήσατε κατά το σχολικό έτος 2017-18 και μας αποστείλατε, έχει ολοκληρωθεί. 

Αρχικά, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία», ελπίζοντας να αποτέλεσε για εσάς μια ευχάριστη και χρήσιμη εμπειρία που θα επιθυμούσατε να συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Όσον αφορά στην εργασία σας, παραθέτουμε παρακάτω την άποψη της συντονιστικής επιτροπής που την αξιολόγησε: Από την αναφορά που στείλατε, είναι εμφανές ότι το πρόγραμμα που εκπονήθηκε, διαπνέεται από μεράκι, αγάπη και ενθουσιασμό, με δραστηριότητες που πετυχαίνουν την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών πάνω στις αξίες της διαχείρισης του νερού, της οικονομίας της ενέργειας που καταναλώνεται, της εθελοντικής προσφοράς, καθώς και την κατανόηση της συμβολής τους στη ζωή μας. 

Η υλοποίηση του προγράμματος καλύπτει γνωστικούς, κοινωνικούς, και συναισθηματικούς στόχους. Πολύ σημαντικό ήταν ότι το πρόγραμμά σας αφορούσε την συστηματική και σφαιρική μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου και τη μετατροπή του σε ένα ελκυστικό χώρο για τους μαθητές και μαθήτριες. 

Η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών & μαθητριών και η ενεργοποίησή τους ως μελλοντικοί πολίτες, επιτυγχάνεται με τη συνεχή παρουσία τους και τον προβληματισμό στο χώρο τους, τα παιχνίδια, τον σχεδιασμό της κάτοψης του χώρου της αυλής και της μελέτης των απαιτούμενων υλικών για τις προτεινόμενες εργασίες, τη ζωγραφική, τις συνθέσεις, τις κατασκευές, τα σταυρόλεξα, κ.λπ. 

Πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι δόθηκε ερωτηματολόγιο για την επισκόπηση των καθημερινών συνηθειών των ερωτώμενων, σε σχέση με τις συμπεριφορές τους όσον αφορά τη σπατάλη ενέργειας, τροφίμων, ανακύκλωση, κ.λπ. 

Συγχαρητήρια! 

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Δίκτυο «Οικολογικά Σχολεία» θα είναι δίπλα σας, υποστηρίζοντας τις προσπάθειές σας να ευαισθητοποιήσετε τους μαθητές/τριές σας σε θέματα σχετικά με το περιβάλλον και να συμβάλλετε με τον τρόπο σας στη διαμόρφωση συνειδητών και υπεύθυνων μελλοντικών πολιτών."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.