Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Σάλπισμα του Προφήτου Ησαΐου

Επιμέλεια: Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Παιονίας
Ο διαχρονικός λόγος του προφήτου Ησαΐου από τα βάθη των αιώνων η φωνή του Θεού φθάνει ως τις ημέρες μας.

Ο προφήτης Ησαΐας σαλπίζει:

1. Άκουε, συ Ουρανέ, και συ, η γη, ο Κύριος πρόκειται να μιλήσει.

2. Υιούς εγέννησα και τους δόξασα· αυτοί όμως με εγκατέλειψαν.

3. Αλίμονο σ ἐσένα, έθνος αμαρτωλό, λαέ ο οποίος είσαι γεμάτος αμαρτίες, γενεά προγόνων πονηρών, γενεά απογόνων παρανόμων.

4. Η χώρα σας θα μείνει έρημη από κατοίκους και οι πόλεις σας θα παραδοθούν στη φωτιά.

5. Ξένοι λαοί θα καταφάγουν τους καρπούς της χώρας σας μπροστά στα μάτια σας, χωρίς να μπορείτε να κάνετε τίποτα.

6. Η χώρα σας θα καταντήσει έρημη, κατεστραμμένη από τους ξένους λαούς.

7. Οι άρχοντές σου μοιάζουν με τους άρχοντες των Σοδόμων και συ, ο λαός, έγινες όμοιος με τον λαό των Γομμόρων.

8. Οι αρχηγοί σου γίνονται συνεργοί με τους κλέπτες, δέχονται να δωροδοκούνται, επιδιώκουν μάλιστα τα δώρα και έτσι δεν κρίνουν με δικαιοσύνη τα ορφανά και τις χήρες.

9. Θα περάσετε μέσα από τη φωτιά, όπως το ασήμι, για να καθαρισθείτε.

10. Θα καταστραφούν αυτοί που δεν υπακούνε, θα εξαφανισθούν από μέσα σας όλοι εκείνοι που παραβαίνουν τον νόμο του Θεού και θα ταπεινωθούν όλοι οι υπερήφανοι.

11. Θα συντριβούν οι παράνομοι και οι αμαρτωλοί όλοι μαζί. Και όσοι εγκατέλειψαν τον Κύριο θα εξολοθρευθούν τελείως.

12. Τα πονηρά έργα τους θα γίνουν σπίθες φωτιάς και έτσι θα καούν οι άνομοι και οι αμαρτωλοί όλοι μαζί χωρίς να βρεθεί κάποιος να τους σώσει σβήνοντας την πυρκαγιά τους.

13. Ο Θεός στέρησε τον λαό από την πρόνοιά Του, διότι όλη η χώρα είναι πλήρης μαντειών, όλοι οι κάτοικοί της ασχολούνται με μαντείες και μαγείες, ειδωλολατρικές συνήθειες και πονηρές διδασκαλίες.

14. Από την επιμιξία τους με τα αλλόφυλα έθνη απέκτησαν απ᾿ αὐτούς πολλά παιδιά και γι αὐτό διεφθάρησαν.

15. Ο Κύριος θα επιτρέψει να αφαιρεθεί από τους κατοίκους της χώρας αυτής οποιαδήποτε δύναμη που προέρχεται από άνδρα η γυναίκα. Κάθε δύναμη που προέρχεται από φαγητό και νερό.

16. Ο Κύριος θα αφαιρέσει κάθε ισχυρό άνδρα, κάθε άξιο δικαστή, κάθε άνθρωπο που διαθέτει θεία χαρίσματα, κάθε συνετό και ικανό να συμβουλεύει ορθά.

17. Θα αφαιρέσει κάθε αληθινό άρχοντα, κάθε αξιόλογο σύμβουλο, κάθε σημαντικό πρόσωπο και κάθε λογικό ακροατή.

18. Τότε θα αποκτήσουν ως αρχηγούς νεαρούς άνδρες χωρίς πείρα. Απατεώνες θα γίνουν άρχοντες αυτών και θα τους κυβερνήσουν.

19. Ο λαός θα βρεθεί σε πλήρη σύγχυση.

20. Αυτά θα γίνουν, επειδή η χώρα έχει εγκαταλείψει τον Θεό. Οι γλώσσες των κατοίκων της ασεβούσαν προς τον Θεό.

21. Διεκήρυξαν και δημοσίευσαν μάλιστα την α­­μαρτία τους όπως οι κάτοικοι των Σοδόμων (παρελάσεις υπερηφανείας των ομοφυλοφίλων κ.α.).

22. Λαέ μου, οι άρχοντές σου σαν εισπράκτορες σε καταληστεύουν. Απαιτούν φόρους με θράσος και σε απογυμνώνουν απ᾿ όλα τα υπάρχοντά σου.

23. Λαέ μου, εκείνοι που σε μακαρίζουν, στην πραγματικότητα σε παραπλανούν με ψεύτικες ελπίδες.

24. Τώρα ο Κύριος θα καθίσει για να κρίνει τον λαό Του και να τον δικάσει. Ο Ίδιος ο Κύριος θα δικάσει τους κυβερνήτες του λαού Του και όλους τους άρχοντές του.

25. Ω άρχοντες άδικοι, παρεδώσατε στη φωτιά τον αμπελώνα μου, τον λαό μου. Αρπάξατε την περιουσία από τους φτωχούς και βρίσκεται τώρα στην κατοχή σας.

26. Γιατί εσείς αδικείτε τον λαό μου αρπάζοντας τα υπάρχοντά του και καταντροπιάζετε με την αδικία σας το πρόσωπο των φτωχών ανθρώπων;

27. Ο Θεός θα καλέσει τα εχθρικά ειδωλολατρικά έθνη που βρίσκονται μακριά και θα σαλπίσει ώστε να ακουσθεί από λαούς που βρίσκονται στην άκρη του κόσμου για να έρθουν. Και να, έρχονται πολύ γρήγορα, σαν να έχουν φτερά στα πόδια τους. Τα αλλόφυλα έθνη καταφθάνουν ως εισβολείς στη χώρα σας.

28. Ο λαός έκλεισε τα μάτια της ψυχής του για να μην δει με τα μάτια του τα πράγματα, να μην ακούσει με τα αυτιά του τα λόγια του Θεού και να καταλάβει και να κατανοήσει, ώστε να επιστρέψει προς τον Θεό για να τον θεραπεύσει.

29. Μακάριοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα πιστέψουν.

30. Αυτά λέγει ο Κύριος προς τον λαό Του.

(Ελεύθερη απόδοση στην νεοελληνική από το βιβλίο του προφήτη Ησαΐα, κεφ. 1-6)

1 σχόλιο:

  1. πατέρες,
    επιτρέψτε μας 2 ερωτήσεις:

    1) πέρα από την κοινωνία Σοδόμων και Γομώρων, αποκτήσαμε αντίστοιχη θεολογία: που αποκαλεί τις αιρέσεις εκκλησίες, που αναγνωρίζει έγκυρα μυστήρια σε αιρετικούς (παπικούς προτεστάντες κλπ). Και υπογράφονται και αναγνωρίζονται αυτά ΣΥΝΟΔΙΚΑ.
    Τι έκανε η Ιερά Μονή σας για την προδοσία στο Κολυμπάρι; Πως αντέδρασε στους επισκόπους που πρόδωσαν την ορθοδοξία;

    2) Τι έκανε η Ιερά Μονή σας για να αντισταθεί:
    α) στις παρελάσεις ομοφυλοφίλων και στα αντίστοιχα νομοσχέδια με σύμφωνο συμβίωσης και υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους
    β) στις εισβολή λαθρομεταναστών

    Αναμένουμε ειλικρινά με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.