Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Εκδρομή μαθητών/μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στη Σκιάθο

Η κ. Μεσίγκου Σοφία παρουσιάζει την Εκπαιδευτική Δράση
της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου ΓΕΛ Κιλκίς
Δελτίο τύπου 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς
Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή-επίσκεψη των μαθητών/μαθητριών της Λέσχης Ανάγνωσης του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στη Σκιάθο από 19 έως 21 Απριλίου 2018. 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν το Σπίτι – Μουσείο του Λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, όπου και ξεναγήθηκαν στους χώρους που έζησε και δημιούργησε ο συγγραφέας. Γνώρισαν άγνωστες πτυχές της ζωής και της οικογένειάς του, της οποίας υπάρχουν μέχρι και σήμερα απόγονοι.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Σκιάθου, όπου η συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης κ. Σοφία Γ. Μεσίγκου, Φιλόλογος, παρουσίασε από κοινού με τους μαθητές και τους συναδέλφους συνοδούς κ.κ. Μπαδήλα ΄Αννα, Φιλόλογο, και Μυρωνίδη Κωνσταντίνο, Φυσικό, τη δράση της Λέσχης Ανάγνωσης και απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών και των συναδέλφων της Σκιάθου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μαθητές και καθηγητές του ΓΕΛ Σκιάθου παρακολούθησαν την παρουσίαση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και αποφάσισαν να δημιουργήσουν Λέσχη Ανάγνωσης στο Σχολείο τους.

Τα δύο Σχολεία, μετά και από πρόταση του Διευθυντή του ΓΕΛ Σκιάθου κ. Τσαβαλιά Λεωνίδα, Φιλολόγου, ξεκινούν μία πορεία συνεργασίας και ανατροφοδότησης. Επίσης, ο κ. Τσαβαλιάς δήλωσε πως είναι η πρώτη φορά που το Λύκειο της Σκιάθου επισκέπτεται Σχολείο από την Ελλάδα.

Οι καθηγήτριες που συνόδεψαν την εκδρομή
κ.κ. Μπαδήλα ΄Αννα και Μεσίγκου Σοφία, Φιλόλογοι

Το Σπίτι – Μουσείο του Παπαπαδιαμάντη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.