Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

"Αυτή είναι η αλήθεια για το Θεαγένειο, κύριε Συμπιλίδη"

Υπογράφει η Μαρία Βλάχου
Διοικήτρια του Θεαγενείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης
Το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό ειδικό νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με ογκολογικά περιστατικά. Στα πλαίσια της δράσης του περιλαμβάνεται: 

α) H πρωτογενής πρόληψη της καρκινογένεσης, λόγω επικίνδυνης συμπεριφοράς υγείας με τη λειτουργία Κέντρου Προαγωγής Υγείας με στόχο την ενημέρωση των πολιτών μέσω της εκπόνησης προγραμμάτων αγωγής υγείας που βασίζονται στη γνωστικοσυμπεριφορική θεωρία, σε πρόσφατες έρευνες και στις αποτελεσματικότερες μεθόδους, όπως αυτές της βιωματικής και συνεργατικής εκπαίδευσης,

β) Η δευτερογενής πρόληψη με τη λειτουργία Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου και Κινητής Μονάδας και φυσικά

γ) η νοσηλεία ογκολογικών περιστατικών.

Στα πλαίσια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, εξετάστηκαν το 2017 στο Ιατρείο Προληπτικού Ελέγχου του Χειρουργικού Ογκολογικού Τμήματος Μαστού του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» 8.000 ασθενείς, πέρα από τις 20.000 ασθενείς που εξετάστηκαν στα Εξωτερικά Ιατρεία του.

Όσον αφορά την Κινητή μονάδα του Νοσοκομείου μας, από το Νοέμβριο του 2017 έχουν γίνει ήδη 9 εξορμήσεις σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Σάπες Κομοτηνής, στα Άβδηρα Ξάνθης, στην Προσοτσάνη Δράμας, στην Δράμα, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο Κιλκίς, στην Κέλλη Φλώρινας, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής, στην Άρνισσα Πέλλας και στην Πτολεμαΐδα. 

Στις εξορμήσεις αυτές έχουν εξεταστεί 660 ασθενείς και έχουν γίνει 280 μαστογραφίες και 250 test pap και διαγνώστηκαν 10 περιστατικά καρκίνου μαστού τα οποία στη συνέχεια αντιμετωπίστηκαν στο Νοσοκομείο μας.

Στο πλαίσιο του Οκτωβρίου που έχει οριστεί από τον Π.Ο.Υ ως ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού, ανοίξαμε τα εξωτερικά μας ιατρεία του Χειρουργικού Ογκολογικού Μαστού κατά τις απογευματινές ώρες στις 12 και 19 Οκτωβρίου και έγινε δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού με κλινική εξέταση και μαστογραφία, όπου εξετάστηκαν επιπλέον 200 ασθενείς και έγιναν 110 μαστογραφίες.

Οι δράσεις μας συνεχίζονται με εξόρμηση της Κινητής Μονάδας καθημερινά από τις 12 έως και τις 15 Νοεμβρίου στο Λευκό Πύργο στην Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια προσυμπτωματικού ελέγχου του μαστού σε νέες γυναίκες 20 έως 39 ετών.

Αυτά σε απάντηση στον πρώην Διευθυντή του Χειρουργικού Ογκολογικού Τμήματος Μαστού που μετά την συνταξιοδότησή του ανακάλυψε τις χάρες του Ιδιωτικού Τομέα, απαξιώνοντας την συστηματική προσφορά του Δημόσιου Τομέα, τον οποίο μέχρι πρότινος υπηρετούσε.

Κάθε πρωτοβουλία ιδιωτών στα πλαίσια της Πρόληψης είναι καλοδεχούμενη, έστω και αν είναι περιστασιακή ή αποσπασματική ή αν εξυπηρετεί πιθανά διαφημιστικούς λόγους.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν δίνει το δικαίωμα για απαξίωση ή υποτίμηση του Α.Ν.Θ. ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ που συστηματικά και δωρεάν παρέχει υψηλού επιπέδου πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Το ΕΣΥ δεν πτοείται από τέτοιες απαράδεκτες δηλώσεις και συνεχίζει να προσφέρει ποιοτική δωρεάν δημόσια υγεία.

1 σχόλιο:

  1. Δωρεάν παροχές υγείας για όλους διότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό.
    Είμαστε υπέρ της κάθε προσπάθειας καλής λειτουργίας δημόσιων νοσοκομείων πόσο μάλλον του Θεαγενείου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που η προσφορά του είναι τεράστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.