Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, άνοδος στη δεύτερη θέση... και οι προσδοκίες αυξάνονται

Του Γιάννη Σιταρίδη
Τρίτη συνεχόμενη νίκη για την ΑΣ ΚΟΥΠΑ που επικράτησε του ΑΣ Αλέξανδρου Αξιούπολης με 65 – 60.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Για ακόμα μια φορά το ξεκίνημα της ομάδας δεν ήταν το ιδανικότερο δυνατό. Οι παίκτες δεν μπήκαν συγκεντρωμένα στο παιχνίδι. Τα πολλά λάθη, τα άστοχα σουτ, η κακή άμυνα συνέβαλαν δραματικά στην εξέλιξη του σκορ, που ήταν καθόλη τη διάρκεια της Α' περιόδου πάντα υπέρ των φιλοξενούμενων μέχρι και το τέλος της. Το 10 – 17 φαινόταν και ήταν φυσιολογικό. 

Μια βόμβα 3 πόντων από τον Υφαντίδη στο τελευταίο δευτερόλεπτο του δεκαλέπτου πιθανόν να αφύπνισε τους παίκτες και το τελικό 13 – 17 έμελλε να αλλάξει στη συνέχεια.

Και έτσι έγινε. Η αντίδραση δεν άργησε να έρθει. Με σοβαρότητα στην επίθεση και με έναν Μουστάκα από άλλες εποχές, η ΚΟΥΠΑ κυριάρχησε και στις δυο πλευρές του γηπέδου, πέρασε μπροστά στο σκορ και δεν ξαναβρέθηκε πίσω, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Χαρακτηριστικό της περιόδου αυτής, η πολύ μεγάλη ευστοχία στα δίποντα (8/9), με τους Μουστάκα, Υφαντίδη και Σκάλε αλάνθαστους μέσα από τη ρακέτα.

Σκορ ημιχρόνου 31 -24, με ένα σερί από το 10 - 17 του Α δεκαλέπτου, 21 – 7 για την ομάδα της ΚΟΥΠΑ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Η ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια σοβαρότητα και μέσα σε λίγα λεπτά αύξησε τη διαφορά η οποία έφτασε μέχρι και τους 11 πόντους (43 -32 & 45 -34).

Η μπάλα ανά διαστήματα κυκλοφορούσε όπως έπρεπε σε σετ παιχνίδι, ενώ δεν έλειψαν και οι αιφνιδιασμοί, οι προερχόμενοι από την καλή άμυνα και τα ουκ ολίγα κλεψίματα, με πρωτεργάτη και “πρώτο κλέφτη” τον Ποζίδη με τρία συνεχόμενα σε αυτήν την περίοδο.

Και κάπου στα μέσα της τρίτης περιόδου...τα “φώτα έσβησαν”. Οι αναγκαστικές (οι ανάσες σε αυτό το επίπεδο είναι υποχρεωτικές για τους παίκτες) αλλαγές από τον coach, απορύθμισαν την ομάδα, η οποία έχασε για το δεύτερο μισό της περιόδου τη συγκέντρωσή της.

Οι λάθος επαναφορές, η χαλάρωση στην άμυνα σε συνδυασμό με κάποια ...“απίθανα” καλάθια της αντίπαλης ομάδας, και η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται φτάνοντας μέχρι και τους 3 πόντους.

47 – 44 το σκορ της τρίτης περιόδου
Και ενώ το παιχνίδι φαινόταν να ολοκληρωθεί εύκολα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για την ομάδα της ΚΟΥΠΑ, εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ, με την ομάδα της Αξιούπολης να προσπαθεί να φτάσει στο σκορ, και τη γηπεδούχο να αρνείται να υποκύψει. 

Το άγχος που κυρίευσε τους παίκτες της ΚΟΥΠΑ φάνηκε σε πολλές στιγμές της τέταρτης περιόδου. Τα πολλά αχρείαστα φάουλ έστελναν στη ...γραμμή της φιλανθρωπίας, τον πρώτο σκόρερ της αντιπάλου, Μαυρόπουλο, χαρίζοντας με συνεχόμενες βολές, εύκολους πόντους στην Αξιούπολη, αλλά το κυριότερο, οπλίζοντας τους παίκτες τους με αυτοπεποίθηση, από τη στιγμή που το παιχνίδι έγινε ανταγωνιστικό, και φάνηκε πως θα κρινόταν στις λεπτομέρειες.

Πλησιάζοντας προς το τέλος του παιχνιδιού η διαφορά έκλεισε στη μικρότερη δυνατή τιμή (61 -60). Τα τελευταία δυο λεπτά η περισσότερο έμπειρη ομάδα θα κέρδιζε και αυτή ήταν η γηπεδούχος.

Η μπάλα ήταν καυτή και έφτανε περισσότερο στα χέρια του ...ψυχρού, Χοτουμανίδη που αν και δεν βρέθηκε σχετικά σε καλή μέρα, έκανε τη διαφορά στο τέλος με συνεχόμενες εύστοχες βολές, αποτελειώνοντας ουσιαστικά τον αντίπαλο.

Τέλος αγώνα 65 – 60 και η ΚΟΥΠΑ αυξάνει το σερί νικηφόρων αποτελεσμάτων στις τρεις νίκες.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Αδιαμφισβήτητα ο Μουστάκας ξεχώρισε με τους 27 πόντους, τα 13 ριμπαόυντ, τα 3 κλεψίματα, αλλά και τα πολλά κερδισμένα φάουλ. Ο “αειθαλής” Ποζίδης μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν ο πιο οικονομικός παίκτης της ομάδας με τις 3 ασίστ, τα 4 κλεψίματα, το μόνο ένα λάθος, αλλά και την αστείρευτη ενέργεια που κατέθεσε και δεν μετριέται σε κανένα στατιστικό πίνακα.

Υφαντίδης και Χοτουμανίδης ξεχώρισαν επίσης με το δεύτερο να ξελασπώνει την ομάδα στο τέλος με τις συνεχόμενες βολές αλλά και τα 8 συνολικά κερδισμένα φάουλ.

Σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας δεν ήταν καλή. Φάνηκε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Παρόλα αυτά άφησε θετικό πρόσημο από τη στιγμή που κατάφερε να νικήσει αν και δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ:
Ανδρεάδης, Καπνίδης, Ποζίδης 2 (3ασ.– 4κλ.), Σκάλε 4, Ψωμιάδης, Χοτουμανίδης 14 (3ασ.), Τσουλφαϊδης 1, Υφαντίδης 13 (1 τρ. - 8 ριμπ.), Μουστάκας 27 (1τρ. 13 ριμπ.), Παπαδόπουλος 2, Κόττης 2.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ: 13-17 / 31 - 24 / 47 - 44 / 65 - 60 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.