Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς, κοντά στα παιδιά για ακόμη μια φορά

Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Ελάτε στην ΤΕΧΝΗ για να γνωρίσετε από κοντά το θεατρικό παιχνίδι και τους αυτοσχεδιασμούς! Αφήστε για λίγο τα θρανία και τις υποχρεώσεις και ελάτε να κατακτήσουμε την αντίληψη της διαφορετικότητας, της αποδοχής και της ενσυναίσθησης, να προσεγγίσουμε την κατασκευή ρόλων μέσω του αυτοσχεδιασμού και να βιώσουμε τη θεατρική πράξη.

Το θεατρικό παιχνίδι ενεργοποιεί τη φαντασία, οξύνει την κρίση, συνεισφέρει στη γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού. Είναι ένας τρόπος έκφρασης που μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα πιο ντροπαλά παιδιά και να τα προσφέρει τη δυνατότητα να εκφραστούν τόσο ατομικά όσο και μέσα από τη «φωνή» της ομάδας.

Ο αυτοσχεδιασμός θα αναπαράγεται από τα παιδιά κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού, θα αφορά σε προσωπικά βιώματα, κοινωνικά, φανταστικά γεγονότα των παιδιών, σε λαϊκές παραδόσεις, θρύλους και παραμύθια. Στόχος μας δεν είναι να διδαχθούν τα παιδιά θέατρο, ούτε να μετατραπούν σε ηθοποιούς αλλά να κατακτήσουν τη γνώση μέσα από την αίσθηση -χωρίς να χρειάζεται να αποστηθίζουν ή να παπαγαλίζουν- κυρίως όμως να συνειδητοποιήσουν τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας. Είστε έτοιμοι να κάνετε ταξίδι στην φαντασία;

Κάνουμε την αρχή την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 4.30 το απόγευμα στον φιλόξενο χώρο της Τέχνης.

Ελάτε να γνωρίσετε αυτόν τον τρόπο έκφρασης και να δείτε τον υπέροχο χώρο που έχουμε ετοιμάσει για εσάς.

Η υπεύθυνη του τμήματος Ηρωδή Γκρέκα (ηθοποιός, απόφοιτη Ανώτερης Δραματικής σχολής Ανδρέα Βουτσινά) θα σας περιμένει με τα καλλιτεχνικά της καλούδια!

Ημέρα: Παρασκευή, Ωρα: 4:30 – 6:00 το απόγευμα

Υπεύθυνη τμήματος : Ηρωδή Γκρέκα

Εγγραφές-Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα έως Παρασκευή,16:00-20:00 στα γραφεία της ΤΕΧΝΗΣ (25ης Μαρτίου 20) και τηλεφωνικά ίδιες ημέρες και ώρες στο 23410 - 24217

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου