Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Γκουντενούδης προς Φιλιππάκο: "Μας απαξιώνετε κ. Γενικέ"


Ο Δήμαρχος Παιονίας απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για το Κέντρο Φιλοξενίας Νέας Καβάλας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Γενικέ,

Πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι κατά το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο επισκέψεων σας στις Δομές Φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα, επισκεφθήκατε τη Δομή Φιλοξενίας της Νέας Καβάλας του Δήμου Παιονίας.

Όμως κύριε Γενικέ, σε συνέχεια της ίδιας τακτικής με τους υπουργούς και υφυπουργούς των εκάστοτε εμπλεκομένων υπουργείων στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, δεν δεήσατε καν να επισκεφθείτε το δημαρχείο αλλά ούτε καν να μας ενημερώσετε ώστε να παρασταθούμε κι εμείς στις συναντήσεις που είχατε με στελέχη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και των Υπηρεσιών Ασύλου, με στρατιωτικούς, εκπροσώπους από ΜΚΟ, καθώς και όλους τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των Δομών, και συζητήσατε για θέματα που αφορούν στις συνθήκες διαμονής, υγιεινής και ασφάλειας.

Η μη ενημέρωση μας για την επίσκεψη σας αυτή, αφήνει για μία ακόμη φορά μια διάχυτη αίσθηση απαξίωσης της περιοχής μας από την κυβέρνηση.

Πέραν του όποιου σεβαστού προγράμματος σας, νομίζω ότι και ο σεβασμός απέναντι σε ένα θεσμικό όργανο της πολιτείας και της αυτοδιοίκησης είναι υποχρέωση.

Θεωρώ ότι μέχρι τώρα υπήρξε καλή συνεργασία μεταξύ μας και νομίζω ότι υπάρχει ακόμη.

Παρόλα αυτά προτιμήσατε να συναντηθείτε ακόμη και με μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά να μην συναντήσετε τον Δήμαρχο Παιονίας και την διοίκηση του Δήμου.

Προφανώς για να μην έρθετε σε δύσκολη θέση να απαντήσετε στα ερωτήματα μας και να απολογηθείτε για την πλήρη απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων της χώρας από την κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού –μεταναστευτικού.

Όμως κύριε Γενικέ, εμείς ήμασταν που υπέστημεν επί δύο ολόκληρα χρόνια το βάρος μιας ανεπανάληπτης και ασύμμετρης κατάστασης με τους χιλιάδες πρόσφυγες που κατέλυσαν επί μακρόν στην περιοχή μας σε παράτυπους καταυλισμούς με την ανοχή αν όχι την προτροπή του κράτους.

Και αντέξαμε παρόλα αυτά την πίεση και το κόστος και ως δήμος αλλά και ο κόσμος μας ο οποίος άλλωστε ήταν ήδη πιεσμένος από τις οικονομικές δυσκολίες και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Υποτίθεται ότι ο καταυλισμός της Νέας Καβάλας θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης και των αξιωματούχων της.

Αλλά όλα αυτά έμειναν μόνο στα λόγια, όπως και οι περιβόητη αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι δομές του Δήμου μας.

Η επίσημη πολιτεία μέχρι τώρα δεν έχει ανταποκριθεί ούτε στοιχειωδώς στα αιτήματα της αυτοδιοίκησης.

Και στον αντίποδα όλων αυτών, οι κρατικοί αξιωματούχοι προτιμούν να αναλώνονται σε επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.