Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018

Η 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Η Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως η «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» προτείνεται οι σχολικές μονάδες να υλοποιήσουν εντός του σχολικού ωραρίου, αθλητικές δράσεις και κινητικές δραστηριότητες με κεντρικός στόχο τη δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Το γενικότερο σκεπτικό είναι ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης, που θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στο 5ο Δ. Σ. Κιλκίς οργανώσαμε και φέτος αθλητικές δραστηριότητες σε έναν επίσημο χώρο άθλησης, το εθνικό στάδιο Κιλκίς. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αγωνίσματα του Στίβου σχετικά με Δρόμο, Ρίψη και Άλμα, ενώ συμμετείχαν και σε αθλητικά παιχνίδια συνεργασίας και επιδεξιότητας, αλλά και σε μάθημα zumba, με τη συνδρομή γυμναστών από το γυμναστήριο Kinesis, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή και την υποστήριξη στις δράσεις μας.

Η πρόθυμη συμμετοχή και η χαρά των παιδιών ήταν έκδηλες σε όλη τη διάρκεια των αθλητικών δράσεων και μας αποζημίωσαν για όποιον κόπο καταβάλαμε για την επιτυχία της ημέρας. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν παρόντες δίπλα στα παιδιά, με επίβλεψη, αλλά και ενεργό συμμετοχή. Βιώσαμε όλοι τη χαρά της άθλησης και είμαστε έτοιμοι για επόμενες δράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου