Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

ΓΑΣ Κιλκίς: Ρεκόρ στη Λάρισα με Ανέστη Νάνο και Σωτηρία Καζαντζίδου

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών και Γυναικών (Κ23) 2018 που διεξήχθη στη Λάρισα το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Ιουλίου με τη συμμετοχή πάνω από 700 αθλητών και αθλητριών οι οποίοι θα εκπροσώπησαν 130 Σωματεία.

Το φετινό πρωτάθλημα των Νέων έγινε όμως και σε βαρύ κλίμα λόγω του θανάτου του επίτιμου προέδρου του ΣΕΓΑΣ Γιώργου Κατσιμπάρδη αλλά και των φονικών πυρκαγιών της Αττικής που άφησαν πίσω τους δεκάδες θύματα, για τους οποίους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη διάρκεια των αγώνων της πρώτης ημέρας.

Στη Λάρισα το Τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς εκπροσωπήθηκε με έναν αθλητή και μια αθλήτρια και παρόλο που βρισκόμαστε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και οι δύο κατάφεραν να σημειώσουν αξιόλογες επιδόσεις και να καταρρίψουν τα προσωπικά τους ρεκόρ.

Η εικοσάχρονη Σωτηρία Καζαντζίδου, αγωνίστηκε στον τελικό του ακοντισμού Νέων Γυναικών και με καλύτερη βολή στα 43,15 μ κατέλαβε την 7η θέση πετυχαίνοντας νέα ατομική επίδοση (από το 42,49 μ που είχε) αποδεικνύοντας πως δίκαια συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες του αγωνίσματος. 

Η επιτυχία της μάλιστα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αφού η Καζαντζίδου σπουδάζει στην Κομοτηνή και προπονείται δίχως την επίβλεψη του προπονητή της σχεδόν όλο το χρόνο. Είναι βέβαιο πως πρόκειται για εξαιρετικό ταλέντο που αν της δοθεί η δυνατότητα να γυμναστεί σωστά και συστηματικά έχει τη δυνατότητα για πολύ μεγάλες επιδόσεις και διακρίσεις.

Μία ανάσα από το να κατέβει το “φράγμα” των 11 δευτερολέπτων στα 100μ έφτασε ο πρωταθλητής των παίδων Ανέστης Νάνος. Ο δεκαεπτάχρονος σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς , που φέτος γυμνάστηκε με επιτυχία με τον Χάρη Μηναρετζή, σημείωσε 11''03 (άνεμος + 0,7 μ/δ) καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ (που ήταν 11''08) στον προκριματικό των 100 μ και 11''33 στον τελικό (με αντίθετο άνεμο -1,9 μ/δ) και κατατάχθηκε 13ος στην τελική κατάταξη, δείχνοντας πως το μέλλον του ανήκει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου