Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Καταγγελία κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για καθαιρέσεις προϊστάμενων

Καταγγελία Διοικητικoύ Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, κατά του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς για καθαιρέσεις Προϊστάμενων
"Κύριε Υπουργέ, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, στην συνεδρίαση του με αριθμό 7 στις 23-07-2018 αποφάσισε κατά πλειοψηφία διά της παρούσης να ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και να ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεοδώρου Ρεβενάκη ο οποίος προφανώς «έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του» την νομοθεσία και καρατόμησε με συνοπτικές διαδικασίες, Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Κλινικών του Νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 17-07-2018 και ώρα 13:00.μ.μ αναρτήθηκαν στην Διαύγεια οι αποφάσεις του κ. Ρεβενάκη, με τις οποίες καταπατώντας βάναυσα κάθε έννοια νομιμότητας, καθαιρούνται από τις θέσεις τους η Υποδιευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η Υποδιευθύντρια της Διοικητικής Υπηρεσίας και η Προϊστάμενη της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Κύριε Υπουργέ

Το άρθρο 30 του Ν.4369/2016 αναφέρει:

Από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου

α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι. β) Η θητεία των ανωτέρω προϊσταμένων λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

Ως εκ τούτου από 27 Φεβρουαρίου 2016 και μέχρι τη συγκρότηση των Συμβουλίων Κρίσης και Επιλογή των Προϊσταμένων, εξακολουθούν να ασκούν καθήκοντα οι υφιστάμενοι Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων.

Σύμφωνα με το Ν.3329/2005 άρθρο 7 παρ.13 και την υφιστάμενη Νομοθεσία για την επιλογή – ανάθεση - τοποθέτηση Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων (3528/2007, 3839/2010, 4024/2011, 4275/2014, 4369/2016), οι Διοικητές των Νοσοκομείων έχουν το δικαίωμα να συμπληρώσουν με ανάθεση τις κενές θέσεις Προϊσταμένων.

Κύριε Υπουργέ

Οι Διοικητές των Νοσοκομείων δεν δύναται να διώκουν και να καθαιρούν.

Σε μια Δημοκρατική Χώρα τους ισχύοντες Νόμους, οι οποίοι ψηφίστηκαν από το Κοινοβούλιο, η Διοίκηση οφείλει να τους σέβεται και να τους εφαρμόζει και όχι να τους καταστρατηγεί.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να ανακληθούν άμεσα οι παράνομες αποφάσεις αντικατάστασης των στελεχών του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θα αντιδράσουμε δυναμικά και με όλα τα μέσα σε κάθε τέτοια μεθόδευση.

ΤΟ Δ.Σ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΛΕΜΚΕΡΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
: ΚΑΠΑΛΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΚΟΥΣΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
ΜΕΛΟΣ: ΔΩΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ – (ΔΙΑΦΩΝΕΙ) 
ΜΕΛΟΣ: ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ – (ΑΠΕΧΕΙ) 
ΜΕΛΟΣ: ΤΟΥΡΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου